Šta je novo?

Kako spasiti slike sa unistenog telefona?

RaleBG

Zapažen
Učlanjen(a)
26.11.2023
Poena
15
Pozdrav,

Desio mi se peh sa telefonom - Realme GT2 Pro, ostao na autu dok sam igrao fudbal sa bratancima, dok u međuvremenu brat istim autom krene do prodavnice. 400m od kuce ga lociram u nekoj kuci, odem tamokad covek nasao telefon - kaze nasao sam ali nema ekrana nista se ne vidi. Uspeo sam da ga lociram preko Find My Phone - gps radi, cuje se ringtone, mogu da koristim side keys, daily alarm se cuje. Da li neko ikako moze da mi pomogne kako da mirrorujem sliku na bilo kom uredjaju samo uploadujem slike sa telefona na drive ili jos idealnije da nekako povezem uredjaj na usb i prebacim slike (bez ekrana ne mogu da dozvolim usb debuging tj. da izaberem file transfer..) Samo mi je bitno da izvucem slike i snimke klinca.

P.s. video sam da ne podrzava MHL kabl da usb c to hdmi jer uredjaj nema 3.0 usb port izgleda. Usb kada prikacim na komp cuje se zvuk konekcije ali vrv ceka da prihvatim opciju na fonu File trasnfer

Hvala unapred

Evo i slika:1000050607.jpg1000050609.jpg

Ne vidi se ništa na displeju i zaključan je telefon? U kućnoj radinosti se ne može ništa učiniti, začudilo bi me i u specijalizovanom servisu da može.
U teoriji možda može ovo ali jedino ako je već uključeno u opcijama telefona.

Ako u nekom servisu imaju zamenski ekran, mogu privremeno da ga stave i prebace ti sve sa telefona, meni su tako uradili i naplatili 3500 dinara.
To u slučaju da nećeš više da koristiš taj telefon.

Servisi mogu da ti izvuku podatke preko programa koji poseduju i koji izvlači to direktno sa hardware-a telefona.

Od toga nema ništa kod modernih telefona, jer je sadržaj interne memorije predefinisano enkriptovan. Bez potvrde i lozinke (koju ne može da unese, jer nema ekran/digitajzer), nema vađenja podataka. Serviseri nisu mađioničari.

Zar korisnik realme telefona nema kao default google photos galeriju?
trebalo bi da su fotke bekapovane u cloud

Ako je bekap uključen...

Neka proba pa nek vidi jel ima spasa ili ne, ja znam da ja bih.

Probaću u neki servis da mi povežu displej samo da izvučem slike.
Ako u nekom servisu imaju zamenski ekran, mogu privremeno da ga stave i prebace ti sve sa telefona, meni su tako uradili i naplatili 3500 dinara.
To u slučaju da nećeš više da koristiš taj telefon.
Ovo smeće od telefona ne preporucujem ni neprijatelju. Nije mi žao što je završio ovako, nefo makar nešto da izvučem. Radio sam prebacivanje svega letos, ali imam jos dosta novih slika i klipova. Ranije su bili softwarei preko kojih si mogao sta god. Ali to je sve zabranjeno sada da se plasira.

nisam imao povezan cloud, oko 70gb imam na gdrajvu ali ovo novije ne.
Preskupo. Ima i jeftinjih ali su opet oko $120. Ne popravlja mi se.

Ne razumem zašto se često dešava da ljudi kukaju da se vrate slike (slični problemi) ali nisu spremni da plate cenu.

Mislim ako su slike bitne, onda 100e nije uopšte velika cifra. Ja bi dao 1000e kada bih izgubio bitne slike..

Probaću u neki servis da mi povežu displej samo da izvučem slike.

Ovo smeće od telefona ne preporucujem ni neprijatelju.
ne znam sta nije smece ako ti je realme GT2 pro smece...?

Preskupo. Ima i jeftinjih ali su opet oko $120. Ne popravlja mi se.
ne treba ti amoled ako hoces da izvuces slike, moze i dosta jeftinije LCD, a u servisima 100% nemaju zamenski ekran za njega,
i da imaju sigurno bi to kostalo vise od ovih 30eur

Ne znam koliko u opste ocekujete da platite da neko izvuce vama vazne slike iz razbijenog telefona?

ne znam sta nije smece ako ti je realme GT2 pro smece...?
Da li si imao telefon? Koristio neko vreme?

CPU fabricki se greje do 48c bez gaminga, zna i IDLE da se pregreje. 0 optimizacije

Iz updatea u update, sve gori.
Baterija ne može da izdrẓ̌i ni 1 ceo dan. Zbog tog problema oko CPU ceo zadnji panel se jako greje, a najviše u delu kamere. Kamera onda ima 3 fps-a kad je koristiš, nekad zabode u sred snimanja, kasni zvuk, sve seče.
Telefon je prepun bagova.

Jedino što mogu da pohvalim je ekran i mikroskopska kamera.

A što se tiče spašavanje podataka, spreman sam da dam koliko god treba ali daj da vidim šta su najbolje, najefikasnije i najeftinije opcije.

Sada koristim neki A52s stari u kući i preporodio sam se. Ko ima vremena samo neka pročita o pregrejavanju CPUa i generalno telefona.

Послао ти је човек линк за заменски дисплеј од 25 евра, наручи, замени. Решио си проблем.
можеш после и да продаш фон за ~100е и купиш нешто што неће да те нервира.

Поздрав.

Na novom telefonu odmah ukljuci USB debugging i bar jednom povezi telefon sa PCem.
Pa ako se ponovi slicno, scrcpy i resen problem.

Uključen je USB debugging, ali svaki put nudi opciju na telefonu kada se poveže na PC

Nazad
Vrh Dno