Šta je novo?

Kako (softverski) resetovati modem?

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
Da ne bih svaki put morao da idem u drugu sobu i resetovao modem, da li postoji nacin da se to nekako uradi sa drugog racunara u mrezi?

Hvala!

Da ne bih svaki put morao da idem u drugu sobu i resetovao modem, da li postoji nacin da se to nekako uradi sa drugog racunara u mrezi?

Hvala!

Ukucas u browser ip modema 192.168.1.1, onda ukucas username admin i password admin, i otvore ti se podesavanja za modem, pri kraju ima opcija tools gde se nalazi reboot, obelezis to i kliknes na submit i modem ce se restartovati. Ovo je postupak kod telekomovog huawei modema, mada je slican i za ostale modeme.

Izvini dace jel bi mogao malo da mi pojasnis.Gde je browser modema.

Misli se na bilo koji browser.

Internet Explorer, Firefox, Opera....

Ukucas u browser ip modema 192.168.1.1, onda ukucas username admin i password admin, i otvore ti se podesavanja za modem, pri kraju ima opcija tools gde se nalazi reboot, obelezis to i kliknes na submit i modem ce se restartovati. Ovo je postupak kod telekomovog huawei modema, mada je slican i za ostale modeme.

taj telekomov huawei je router i ima web interfejs. mislim da ovo ne vazi za bilo koji modem.

A moj modem je - MT882

IP adresa WebStar modema je 192.168.100.1 i njegov sistemski meni nema nikakvu opciju za logovanje niti za reset.

Pretpostavljam da može i preko telneta da se pristupi modemu i da mu se zada reboot komanda.

a jel se neko bavio menjanjem konfiguracionog file-a kablovskog modema ?
TFTP...

Nazad
Vrh Dno