Šta je novo?

Kako smanjiti veliki PDF?

Neko ko...

Slavan
Učlanjen(a)
25.06.2004
Poena
319
Imam veliki PDF fajl oko 300 MB. Kako da ga smanjim da bude oko 30 MB?
Koristim Acrobat pro 7.0.8

Probaj da ga snimiš kao Acrobat 5 kompatibilan recimo.

Ili pokusaj da ga editujes malo. Predpostavljam da ima neki silne ogromne slike. Smanji njih malo.

Sacuvaj ga kao pdf pod drugim nazivom i u opcijama stavi na "najmanju mogucu velicinu" tu imas i parametre pa se igraj sa kvalitetom pdf-a.Snimanje u "Acrobat 5 kompatibilan" nema nikakve veze sa velicinom vec sa kompatibilnoscu ...... :wave:

A probao si pa znaš da nema veze?

Evo snimam ga na Save as... ali mi ne otvara Settings. Ostaje belo.
Da li su to te opcije na koje si mislio i zašto mi to dugme ne otvara?
Otvara se samo kada izaberem drugu vrstu dokumenata.

Uradi ovako: sacuvaj ga kao "PostScript (ps*)" , otvori destiler koga imas sigurno ako je Acrobat Pro, u settings stavi Smallest File Size, pa dobijeni "PostScript (ps*)" prevuci u njega.Javi rezultate.

A možeš i u Acrobatu da uradiš print na PDF štampač i u podešavanjima štampača da izabereš smallest file size...

I jos jedan nacin: otvori pdf, Advanced/Pdf Optimizer pa ubaci rezoluciju koju hoces :wave:

Uradi ovako: sacuvaj ga kao "PostScript (ps*)" , otvori destiler koga imas sigurno ako je Acrobat Pro, u settings stavi Smallest File Size, pa dobijeni "PostScript (ps*)" prevuci u njega.Javi rezultate.

Ovo je vredelo. Smanjio ga 4-5 puta.
Hvala.

...za one kojima ni Smallest File Size nije dobar, mogu sami da naprave profil i dodatno da ojade PDF.

Nazad
Vrh Dno