Šta je novo?

Kako smanjiti mkv fajl?

tamash

Slavan
Učlanjen(a)
04.01.2007
Poena
319
Kojim programom najlakše smanjiti film u mkv formatu a da to bude što više automatski. Imam par filmova što bi da narežem, a samo par procenata prelazi veličinu DVD-a. Skinuo sam neki HandBrake, ali ne vidim neku opciju tipa da izaberem da mi sačuvani fajl bude te i te veličine. A u MKV Merge ima samo da splituje, bar kolko ja vidim.

Može li pomoć?

HVALA!

Ako je par procenta iseci zadnjih minut crnog ekrana ili creditsa.
bolje engo da smanjujes kvalitet filma.

Pa najbolje bi bilo da splitujes sa mkv merge, recimo odseces odjavnu spicu ako je ima kao sto kaze weasel. Mozes da izbacis i dodatni audio track, ili ako imas samo jedan audio track izvuces ga, kompresujes za tih par MB koji su ti visak i vratis u mkv. Sa rekompresijom gubis na kvalitetu, a posto je nekoliko filmova u pitanju, izgubices i dosta vremena.

Hvala na odgovoru, nisam se toga setio. Isecem credits i reseno.

Ja za to koristim program Ripbot264. Evo linka na kome je objašnjeno kako se to radi sa tim programom http://www.ehow.com/how_6849737_compress-mkv-files.html . Ja sam išao na uštrb audio streama prilikom šrinkovanja. Ako ti budu trebala dodatna objašnjenja postavi pitanje.
Ja sam sa tim programom šrinkovao već 10-tak filmova i zadovoljan sam.

Ja sam počeo koristiti Freemake Video Converter i prezadovoljan sam. Konvertuje sve u sve i to vrlo jednostavno!

Nazad
Vrh Dno