Šta je novo?

Kako skenirani dokument ...

stefan2

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
620
Zelim da skeniram jedan dokument A4 formata i da mogu stalno da menjam podatke unutar njega kako bih mogao stampati doticni dokument,a ne da ga stalno kucam na pisacoj masini.Postoji li takav program ili kako da odradim sken a da mogu menjati i ubacivati nove podatke unutar tog dokumenta.
Unapred zahvalan

Za početak nabavi fine reader program...

I ja se slazem da je fine reader jedan od boljih softvera za ovu upotrebu, ali nemoj ocekivati neke izvanredne rezultate, jer ces uvek nesto morati da prepravljas, dopisujes, uredjujes...; ali vrlo brzo moze da izgleda kao original.

Ne znam tacno sta ti treba, ali mozes da otkucas dokument u Wordu i da od njega napravis template, a na mestima gde ces unositi izmene da stavis polja koja bi svaki put popunjavao.

dishapaun je napisao(la):
Ne znam tacno sta ti treba, ali mozes da otkucas dokument u Wordu i da od njega napravis template, a na mestima gde ces unositi izmene da stavis polja koja bi svaki put popunjavao.

Radi se konkretno o blanko fakturi sa logom firme i rubrikama koje moram sa vremena na vreme da otkucam na pisacoj masini,a posto mi se skoro 70% podataka stalno ponavlja glupo mi je da stalno kucam jedno te ist😵vako bih u blanko fakturu ukucao sve podatke i kasnije menjao samo ono sto je potrebno i dao bih na stampu.

Ako mi nešto treba na brzinu, ja slične stvari odrađujem "peške" uz pomoć Corel-a i Photoshopa... Iskeniram dokument, očistim ga u Photoshopu, importujem u Corel i onda jednostavno kucam tekst na potrebnim mestima...
Ako imam dovoljno vremena, napravim u Corelu novi dokument pa je krajnji efekat daleko lepši...

Nazad
Vrh Dno