Koliko ja znam taj Kosovo1 nije u njihovoj nadleznosti onoliko da moze da se kaze "nisu radili svoj poso" a s obzirom na to da je Kosovo jos uvek jedinstveni sistem sa ostatkom zemlje...kiza ns je napisao(la):mislim muka mi je kad kasnije na tv čujem ta obkašnjenja... ovo iskočilo pa je zbog toga ono stradalo, a jer je to stradalo ni ono treće nije radilo... MA KOGA BOLI K _ _ _ C za to, radite svoj posao i sprečite takve stvari.
Naravno da je normalno svugde u svetu da povremeno iz nekog razloga nestane struja. Evo, ovde je pre 10-ak dana nestala struja, fabrike i firme su napravile zastoj i gubitak, ja izgubio par sati programiranja so what?kiza ns je napisao(la):super ako je tebi to normalno
kiza ns je napisao(la):da, jeb*ga, svakog dana nekog opljačkaju i ubiju, so what, opljčkali mi stan, ubili mi kevu, to se dešava i to je to?!?
Slazem se da je njima poso da obezbedjuju non stop struju, ali ti izgleda ne razumes stvari kao sto su teske vremenske nepogode, nemanje para za dotrajale delove i slicno (mnogo ih, da ne nabrajam). To je, mora da priznas, visa sila koju mozes da pljujes ali dzabe. Kako bi ti, recimo zamenio svoj crknuti hard kada nemas uopste love? Onda ljudi oko tebe krecu da te pljuju jer nemas funkcionalan komp (koji po nekom dilu oni koriste i ti bi trebao da im obezbedis da non stop funkcionise).kiza ns je napisao(la):to im je posao da ti obezbeđuju struju non-stop... a ti si pričao kako i u švedskoj nestane struje - pa šta. nije pa šta. ako ja ne uradim svoj posao kako treba - pljuju me. ako vozač tumba putnike po bus-u - pljuju ga. ako EPS ne radi svoj posao kako treba - pljujemo ga. ne vidim zašto je to tebi zasmetalo pa uzimaš da ga braniš. njihov je posao da predvide takve stvari.
edit: a što se pljivanja tiče. nemoj zaboraviti da je svako od nas ovde izgubio po nekoliko komada hardvera zbog njihovih usluga. imaju ljudi pravo što su ljuti.
Sve je to uglavnom tacno, ali...petri je napisao(la):Evo sacu da ti obrazlozim:
prvo moram da te zamolim da mi ne lepis etiketie tipa:
jer to uopste nema veze s onim sto ja pricam.
Svoja tumacenja cuvaj za sebe a mene slobodno pitaj da ti protumacim moje licno misljenje ako ga ne kapiras.
Dakle,
Sigurno ti je poznato da se elektrana Kosovo ne nalazi vise u rukama EPSa i da tamo ko zna ko sada radi. Takodje ti je poznato da su Kosovo i ostatak Srbije upravo jedinstven sistem sto znaci da onaj tamo moze da zaje*aje ove ovamo.
Osim toga, EPS je do skoro imao 10 godina sankcija, nije imao love i rezervnih delova za remont a kamo li ne daj Boze neko usavrsavanje.
Sa ovim cinjenicnim stanjem ti obezbedjuju struju non stop, osim kad tamo neki element van njihovog "dometa" stvari njima licno (pa i tebi) ugrozava snabdevanje el.energijom.
Osim toga, svugde u svetu je normalna pojava da struja iz nekog razloga nestane:
udario grom
oduvao vetar
negde zakaze nesto
negde ljudska greska
itd..
Jednostavno ne postoji savrsen elektrosistem u svetu. Ako ti takav sistem ocekujes, veruj mi, neces ga se nacekati.
Nisi valjda ocekivao da ces uvek, non stop da imas struju bez da ikada nestane?
ivica je napisao(la):A jedan tip ima kuci lichni trafo(radi hromiranje...elektrolizom valjda) i vodovi su mu kao ruka debeli...valjda mu je i ozihcenje na 32A....E pa kad ti takav jedan u Nisu ukljuchi "mashinu" iz kuchne radinosti naravno da cesh da imash 190V......
On bre vushe kao 100(valjda nisam preterao) domacinstva odjednom...
Pozdrav..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari