Šta je novo?

kako se skida...

• Začetnik teme Začetnik teme zoka
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zoka

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2004
Poena
619
imam dfi nf4-x plocu i od samog starta mi se nesvidja hladnjak na severnom mostu danas sam resio da ga zamenim pasivnim na kog ce da duva osmica (proverena kombinacija sa nf7/s). problem je sto nemogu da skinem taj fabricki hladnjak, kao da je zalepljen. imali neko ideju kako da ga skinem ?

Uzmes fen za kosu, i lepo zagrejes kuler, i onda nema problema sa skidanjem istog.

cekaj, kad skinem kuler kako da skinem tu "zvaku"? trebalo bi naneti pastu pre stavljanja hladnjaka, zar ne?

Pokreni neshto zahtevno i zagrej ga. Tako bi zvaka trebala malo da olabavi (popusti). Otkad to DFI nf4-4x ima severni most 😀 😀 😀

ok, zagrejem, skinem, sta dalje? jel treba da se skine ostatak zvake pa da se stavi pasta? ili se na ostatak zvake stavlja hladnjak?

Skini zvaku. Koliko se secam meni je pomogao aceton na NF2 NB-u.

audiofreak, daj neki savet. sa cime ti skidas "zvaku"?

audiofreak je napisao(la):
Joj, imas li pojma sta bi ti aceton uradio da kapne na maticnu plocu?!?

Ajde reci.. koliko sam puta cistio procesor acetonom, ali mi nije kanuo na maticnu,
mada nisam ni obracao paznju :,,:

audiofreak je napisao(la):
Joj, imas li pojma sta bi ti aceton uradio da kapne na maticnu plocu?!?
Pa zasto bi kanuo? Ne treba da grunes litar acetona na cip pa da protrljas rukavom :d, par kapi na vatu, onda time premazes cip, dok pocnes sledeci potez, prethodni trag se vec osusio.

Apotekarski benzin je keva za takve stvari.

Neko mi je rekao da za takve stvari koristi wd...

ja sam pre neki dan skinuo chipset cooler sa moje mb tako sto sam otpustio one plasticne zabice, pa sam ga blago zavrnuo levo-desno i skinuo se k'o da nije bio zagitovan.
zvake je ostalo vrlo malo, to sam uklonio sa malo vate i acetona, sto je nacin koji uvek koristim i za nb i cpu i vga i ram i cpu coolere.
i nikad se nista nije desilo, a ne pazim bas nesto posebno, samo da ne lije...

poz.

@mastercula
Poslusaj Miska

OK
wd40 kao univerzalni alat 😀

mastercula je napisao(la):
Neko mi je rekao da za takve stvari koristi wd...

Nije probao apotekarski benzin, benzin je mnogo bolje resenje za skidanje pasti, necega masnog, ostataka od nalepnica..... wd ima sasvim drugu namenu.

hvala svima na opsirnim informacijama :wave: . imam jos jedno pitanje vezano za prethodno pa da ne otvaram novu temu: koju mi pastu preporucujete da upotrebim?

Arctic Silver 5 je najbolja, neki se mozda nece sloziti samnom. Razlike izmedju nje i "obicne" paste su 1-3 stepena (ne racunam zvaku na box kuleru). Da li vredi toliko para za stepen, dva - proceni sam.

U svakom slucaju, apotekarski benzin skida i pastu, i tragove od lepka, nalepnica i instant se osusi. Preporuka!

Pa ljudi bre sta je sa vama, ACETONOM zalivate vas dragoceni hw. :crash: :wall: :crash: :wall:

A jel nekom palo na pamet da koristi ALKOHOL (ne mislim na rakiju i sl. :bottle: ) To je najbezbedniji nacin. Ja sam cistio i mobilni i fiksni tel kao i racunarske komponente (npr. procesor), ne moras uopste da mislis da li ces da prolijes po ploci. Potpuno je bezbedno.

:smash: ACETON NE, ALOKOHOL DA. 😀

Poslednja izmena:
Falcon je napisao(la):
Arctic Silver 5 je najbolja, neki se mozda nece sloziti samnom. Razlike izmedju nje i "obicne" paste su 1-3 stepena (ne racunam zvaku na box kuleru). Da li vredi toliko para za stepen, dva - proceni sam.
A je l' merio neko zvaka na boxu vs neka obicna pasta? Je l' se isplati menjati?

Итекако да се исплати (мада у задње време уместо жваке стављају неку нормалну сребрну пасту, па ако ако дођеш у такву ситуацију онда и нема потребе).

Poslednja izmena:
pedjape je napisao(la):
Pa ljudi bre sta je sa vama, ACETONOM zalivate vas dragoceni hw. :crash: :wall: :crash: :wall:

A jel nekom palo na pamet da koristi ALKOHOL (ne mislim na rakiju i sl. :bottle: ) To je najbezbedniji nacin. Ja sam cistio i mobilni i fiksni tel kao i racunarske komponente (npr. procesor), ne moras uopste da mislis da li ces da prolijes po ploci. Potpuno je bezbedno.

:smash: ACETON NE, ALOKOHOL DA. 😀

Al opet je bolji benzin sa benzinom mozes da ocistis neke stvari koje alkohol ne moze.

Poslušaj ti mene..
Lizni lepo prstić i malo trljni, malo grebni i rešen problem "žvake", i ako baš ubalaviš malo maramicom prebriši. Mnogo je to mala površina za ovoliku filozofiju! Stavi Zalmana ZM-47J sa dolazećom pastom i to je to.
:bottle:

jeste da je malo zakasneo odgovor, ali za skidanje termalnih pasti najbolji i jedini zvanicno propisani rastvarac je iso-propanol.:type:
poz.

Bez lizanja, molim!

Zveki je napisao(la):
Poslušaj ti mene..
Lizni lepo prstić i malo trljni, malo grebni i rešen problem "žvake", i ako baš ubalaviš malo maramicom prebriši. Mnogo je to mala površina za ovoliku filozofiju! Stavi Zalmana ZM-47J sa dolazećom pastom i to je to.
:bottle:

Negde sam procitao da je vecina ovih pasta veoma kancerogena. Cak sam kupio jednu na kojoj stoje takva upozorenja. Takodje pise da je sastav paste poznat drzavi kalifornija ali nije poznat nama jer se radi o poslovnoj tajni.
Dakle, bez lizanja.

Nazad
Vrh Dno