Šta je novo?

Kako se resiti Desktop ikonica?

BaDMaD

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2002
Poena
609
U poslednje vreme me prenatrpan desktop ikonicama veoma nervira,pa me interesuje koji softver koristite za "smestanje" ikonica tipa CoolTabs tako da desktop ostane cist? :)

1. Napraviš folder
2. Prebaciš sve ikonice u njega
3. Desno dugme na taskbar, Toolbars > New Toolbar, i nađeš taj folder

Stardock ObjectDock plus

poz.

meni bi samo znacilo da start meni moze da ima foldere, u onom levom, pin delu.

a ne volim ni puno ikonica u quick launchu... desktop godinama koristim kao temp direktorijum. :)

Start Menu moze da ima foldere.

Bahati [SiD] je napisao(la):
a ne volim ni puno ikonica u quick launchu...

Moja preporuka -TRAY COMMANDER- ;)
...I ne samo za quick launch nego i za bilo koji shortcut za programe/aplikacije.

Poslednja izmena:
Možda bi mogao da probaš True Launch Bar.
Slika govori više od hiljadu reči...
tlb0wg.jpg

Taskbar and Start Menu mogu da vam pomognu na sledece nacine:
U All Programs otvorite folder "Igrice" i tu potrpate sve igre.
Suvisne ikonice pobrisete.
Jednostavno organizujte ikonice u vise foldera.

Napravis folder unutar Start meni foldera i potrpas u njega sve sto hoces.

@EM2000: uh, to isto ne volim. systray je za background programe kako je priroda i namenila. :D

@Darth Zool: ovo je interesantno, al' deluje ko overkill. onda imas i start i ovo i gde je tome kraj... :D mada ako ne mogu da se prave grupe u start meniju ovako nesto je next best thing.

@Ronnie Coleman & RazbojNick: mislim na deo uokviren na slici. on ne prikazuje shortcute smestene u neki folder. jedva sam nas'o i neki vb skript koji bi ubacivao shortcute automatski i ne verujem da bez nekog "hakovanja" u tom delu mogu da se prikazu grupe.

ps. rekoh u prvom postu folderi, bas zbog toga sto su grupe u start meniju ustvari direktorijumi. sorry zbog konfuzije.

Kod:
Set objShell = CreateObject("Shell.Application")
Set objFolder = objShell.Namespace("C:\Windows\System32")
Set objFolderItem = objFolder.ParseName("calc.exe")

objFolderItem.InvokeVerb("P&in to Start Menu")

Prilozi

• start-menu-2.jpg
    start-menu-2.jpg
    19 KB · Pregleda: 121
Darth Zool je napisao(la):
Možda bi mogao da probaš True Launch Bar.
Slika govori više od hiljadu reči...
tlb0wg.jpg
Fenomenalan program. Jedini put da nisam zažalio zbog kupovine. Dao sam 15$ i rešio SVE probleme. Topla preporuka.

Ja koristim Fast Launcher. Da, koristim i ono što su spomenuli ZoNi i još neki redovno, još od vremena Win 98, ali mi je za neke stvari brže i zgodnije da mi neki programi budu u tabu Fast Launchera.

Inače, da, nemam uopšte nikakve ikonice na desktopu i tako je maltene oduvek. Jedino što su do Win XP za to morali da se koriste kojekakvi tweak-ovi koji su uvek pravili manje ili veće probleme. Sad je to bezbolno.

Bahati [SiD] je napisao(la):
@Ronnie Coleman & RazbojNick: mislim na deo uokviren na slici. on ne prikazuje shortcute smestene u neki folder. jedva sam nas'o i neki vb skript koji bi ubacivao shortcute automatski i ne verujem da bez nekog "hakovanja" u tom delu mogu da se prikazu grupe.
A ja sam mislio na Classic start meni. Tu moze ovo sto sam rekao.

P.S. Nemoj da briskas poruke i editujes temu, ispada da se prica bez smisla.

Jel to nova verzija? Koja je oznaka, ja imam 1.00.

Xp Power Tools... tweaker koji ti daje opciju da uklonis sve sa desktop-a!

@RazbojNick
Da, 1.00, nisam skoro proveravao da li ima novih.

p.s.
inače malo je smaranje dok se name sličice, posle je sve na dohvat.

Poslednja izmena:
hm... da li je to resenje zaista toliko bolje od onog koje je vec ugradjeno u Windows???
@ZoNi
Probaj pa prosudi sam ;)

ja sam to drugacije reshio.
napravio sam dva foldera na desctopu, jedan je levi toolbar drugi je desni toolbar.
potrpam sve u ta dva, naravno u jednom su mi ikonice za Audio Obradu u drugom sve ostalo ... i prevucem levi na levu stranu i napravi se toolbar, onda desni klik untick show text i untick show title, i dole tick autohide .. malo ga suzim i to je to! isto tako i sa drugom stranom.
posle uzmem samo da promenim ikonu na tim jedinim ikonama, stavim da nema ikonu, tipa stavim da se zovu "." i "," i hit . nista se ne vidi :)

poz.

ZoNi je napisao(la):
hm... da li je to resenje zaista toliko bolje od onog koje je vec ugradjeno u Windows???

ugradjeno5kl.jpg
Naravno da je bolje jer kosta 15$ :p :wall:

RazbojNick je napisao(la):
A ja sam mislio na Classic start meni. Tu moze ovo sto sam rekao.

P.S. Nemoj da briskas poruke i editujes temu, ispada da se prica bez smisla.
svasta, a rek'o sam levo i pin...

ps. briskacu svoje poruke do mile volje ako nisu quote-ovane u nastavku treda. a i inace... ;)

@ZoNI
naravno da sam probao zato i pitam... znas, bilo je to retoricko pitanje
Čekaj, ne razumem.
Program ima skinove, ali ti se ipak nije svideo.
I to smo dočekali :D:D:D

Naravno da je bolje jer kosta 15$
@Filo
Ko je rekao da košta $15 ? ;)
Primer koji si naveo može da reši problem prenatrpanog desktopa, ali TLB ipak može malo bolje od toga.

PS šta je ono 586 u tray-u - program za detekciju procesora :D

Meni se svidja ovo sto imam: srednji klik otvara pop-up box sa ikonicama/shortcuts aplikacija.

Meni se moje ikonice raspoređene po desktopu baš sviđaju... :)

Naravno, ne instaliram sve i svašta šta mi dođe po ruku - samo ono što mi treba (i to samo pod uslovom da je freeware)... :)

Darth Zool je napisao(la):
@Filo
Ko je rekao da košta $15 ? ;)
Ronnie Coleman
poruka #13
Fenomenalan program. Jedini put da nisam zažalio zbog kupovine. Dao sam 15$ i rešio SVE probleme. Topla preporuka.

Nazad
Vrh Dno