Šta je novo?

Kako se resiti Desktop ikonica?

BaDMaD

Čuven
Učlanjen(a)
30.03.2002
Poena
609
U poslednje vreme me prenatrpan desktop ikonicama veoma nervira,pa me interesuje koji softver koristite za "smestanje" ikonica tipa CoolTabs tako da desktop ostane cist? :)

1. Napraviš folder
2. Prebaciš sve ikonice u njega
3. Desno dugme na taskbar, Toolbars > New Toolbar, i nađeš taj folder

Stardock ObjectDock plus

poz.

meni bi samo znacilo da start meni moze da ima foldere, u onom levom, pin delu.

a ne volim ni puno ikonica u quick launchu... desktop godinama koristim kao temp direktorijum. :)

Start Menu moze da ima foldere.

Bahati [SiD] je napisao(la):
a ne volim ni puno ikonica u quick launchu...

Moja preporuka -TRAY COMMANDER- ;)
...I ne samo za quick launch nego i za bilo koji shortcut za programe/aplikacije.

Poslednja izmena:
Možda bi mogao da probaš True Launch Bar.
Slika govori više od hiljadu reči...
tlb0wg.jpg

Taskbar and Start Menu mogu da vam pomognu na sledece nacine:
U All Programs otvorite folder "Igrice" i tu potrpate sve igre.
Suvisne ikonice pobrisete.
Jednostavno organizujte ikonice u vise foldera.

Napravis folder unutar Start meni foldera i potrpas u njega sve sto hoces.

@EM2000: uh, to isto ne volim. systray je za background programe kako je priroda i namenila. :D

@Darth Zool: ovo je interesantno, al' deluje ko overkill. onda imas i start i ovo i gde je tome kraj... :D mada ako ne mogu da se prave grupe u start meniju ovako nesto je next best thing.

@Ronnie Coleman & RazbojNick: mislim na deo uokviren na slici. on ne prikazuje shortcute smestene u neki folder. jedva sam nas'o i neki vb skript koji bi ubacivao shortcute automatski i ne verujem da bez nekog "hakovanja" u tom delu mogu da se prikazu grupe.

ps. rekoh u prvom postu folderi, bas zbog toga sto su grupe u start meniju ustvari direktorijumi. sorry zbog konfuzije.

Kod:
Set objShell = CreateObject("Shell.Application")
Set objFolder = objShell.Namespace("C:\Windows\System32")
Set objFolderItem = objFolder.ParseName("calc.exe")

objFolderItem.InvokeVerb("P&in to Start Menu")

Prilozi

• start-menu-2.jpg
    start-menu-2.jpg
    19 KB · Pregleda: 121
Darth Zool je napisao(la):
Možda bi mogao da probaš True Launch Bar.
Slika govori više od hiljadu reči...
tlb0wg.jpg
Fenomenalan program. Jedini put da nisam zažalio zbog kupovine. Dao sam 15$ i rešio SVE probleme. Topla preporuka.

Ja koristim Fast Launcher. Da, koristim i ono što su spomenuli ZoNi i još neki redovno, još od vremena Win 98, ali mi je za neke stvari brže i zgodnije da mi neki programi budu u tabu Fast Launchera.

Inače, da, nemam uopšte nikakve ikonice na desktopu i tako je maltene oduvek. Jedino što su do Win XP za to morali da se koriste kojekakvi tweak-ovi koji su uvek pravili manje ili veće probleme. Sad je to bezbolno.

Bahati [SiD] je napisao(la):
@Ronnie Coleman & RazbojNick: mislim na deo uokviren na slici. on ne prikazuje shortcute smestene u neki folder. jedva sam nas'o i neki vb skript koji bi ubacivao shortcute automatski i ne verujem da bez nekog "hakovanja" u tom delu mogu da se prikazu grupe.
A ja sam mislio na Classic start meni. Tu moze ovo sto sam rekao.

P.S. Nemoj da briskas poruke i editujes temu, ispada da se prica bez smisla.

Xp Power Tools... tweaker koji ti daje opciju da uklonis sve sa desktop-a!

@RazbojNick
Da, 1.00, nisam skoro proveravao da li ima novih.

p.s.
inače malo je smaranje dok se name sličice, posle je sve na dohvat.

Poslednja izmena:
hm... da li je to resenje zaista toliko bolje od onog koje je vec ugradjeno u Windows???
@ZoNi
Probaj pa prosudi sam ;)

ja sam to drugacije reshio.
napravio sam dva foldera na desctopu, jedan je levi toolbar drugi je desni toolbar.
potrpam sve u ta dva, naravno u jednom su mi ikonice za Audio Obradu u drugom sve ostalo ... i prevucem levi na levu stranu i napravi se toolbar, onda desni klik untick show text i untick show title, i dole tick autohide .. malo ga suzim i to je to! isto tako i sa drugom stranom.
posle uzmem samo da promenim ikonu na tim jedinim ikonama, stavim da nema ikonu, tipa stavim da se zovu "." i "," i hit . nista se ne vidi :)

poz.

ZoNi je napisao(la):
hm... da li je to resenje zaista toliko bolje od onog koje je vec ugradjeno u Windows???

ugradjeno5kl.jpg
Naravno da je bolje jer kosta 15$ :p :wall:

RazbojNick je napisao(la):
A ja sam mislio na Classic start meni. Tu moze ovo sto sam rekao.

P.S. Nemoj da briskas poruke i editujes temu, ispada da se prica bez smisla.
svasta, a rek'o sam levo i pin...

ps. briskacu svoje poruke do mile volje ako nisu quote-ovane u nastavku treda. a i inace... ;)

@ZoNI
naravno da sam probao zato i pitam... znas, bilo je to retoricko pitanje
Čekaj, ne razumem.
Program ima skinove, ali ti se ipak nije svideo.
I to smo dočekali :D:D:D

Naravno da je bolje jer kosta 15$
@Filo
Ko je rekao da košta $15 ? ;)
Primer koji si naveo može da reši problem prenatrpanog desktopa, ali TLB ipak može malo bolje od toga.

PS šta je ono 586 u tray-u - program za detekciju procesora :D

Meni se svidja ovo sto imam: srednji klik otvara pop-up box sa ikonicama/shortcuts aplikacija.

Meni se moje ikonice raspoređene po desktopu baš sviđaju... :)

Naravno, ne instaliram sve i svašta šta mi dođe po ruku - samo ono što mi treba (i to samo pod uslovom da je freeware)... :)

Darth Zool je napisao(la):
@Filo
Ko je rekao da košta $15 ? ;)
Ronnie Coleman
poruka #13
Fenomenalan program. Jedini put da nisam zažalio zbog kupovine. Dao sam 15$ i rešio SVE probleme. Topla preporuka.

Nazad
Vrh Dno