Šta je novo?

Kako se pokrecu JAVA programi?

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ZoNi

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
30.08.2000
Poena
859
Instalirao sam jedan program radjen u Javi, ali sad ne mogu da provalim kako da ga pokrenem??? Kad kliknem na fajl sa nastavkom .jar otvori mi se WinRAR... Kad "kazem" WinRARu da ne dira .jar fajlove, onda me Win(XP!) pita :"Pa, je**te, cime ovo da otvorim?!" (lokalizacija WinXPa 😀 ) Imam instaliranu M$ Java Virtual Mashine...

koliko znam, *.jar fajlovi NISU izvrshni fajlovi, nego appleti koji se koriste na web-u. znaci, mozesh ih pogledati tako shto postavish odgovarajuci ActiveX u htm dokument, ili embed tag-om za NN browser-e.

zver je napisao(la):
nego appleti koji se koriste na web-u. znaci, mozesh ih pogledati tako shto postavish odgovarajuci ActiveX u htm dokument, ili embed tag-om za NN browser-e.
Ne, ne decko, tako se ne prave aeroplani...
Ukoliko je u pitanju Java aplikacija zapakovana u jar (kao sto u ovom slucaju izgleda) treba samo ukucati u komandnu liniju "java -jar <ime jar fajla>". Naravno, moraju prethodno biti podeseni classpathovi. Ovo vazi za Sun-ovu vm. Sto se ms masine tice, nisam znao da ima ljudi koji to upotrebljavaju...

kobrejabre je napisao(la):
Ne, ne decko, tako se ne prave aeroplani...
Ukoliko je u pitanju Java aplikacija zapakovana u jar (kao sto u ovom slucaju izgleda) treba samo ukucati u komandnu liniju "java -jar <ime jar fajla>". Naravno, moraju prethodno biti podeseni classpathovi. Ovo vazi za Sun-ovu vm. Sto se ms masine tice, nisam znao da ima ljudi koji to upotrebljavaju...

Uh, kakva komplikacija... To se, kol'ko ja vidim radi iz DOSa FX Nista od toga onda 🙁 Suvise me mrzi da se gnjavim sa komandnom linijom i sl... A program deluje bas dobro (u pitanju je Arachnophilia - klik, solidan i besplatan web-editor)

A M$ JVM... Pa, ta je bila na CDu iz Mikra, a bilo mi je glupo da skidam par MB sa Neta kad vec imam to sto imam...

Ovo vazi za Sun-ovu vm. Sto se ms masine tice, nisam znao da ima ljudi koji to upotrebljavaju...

Mda... Da li se Sun-ova VM 'integriše' u IE, tj., da li automatski pokreće java aplete sa web-a ? I gde može da se nađe (link) ?

Instalirao sam Sun JRE 1.4.0. Pri instalaciji nije prijavio nijednu grešku, a sada:
- ne mogu da uđem u njegove opcije (kliknem i ništa se ne dešava)
- kada otvorim neki sajt koji sadrži java aplet (recimo benchmark) IE se jednostavno zatvori bez ikakve poruke, a Opera napravi 'illegal operation'
- neki programi koji zahtevaju Java VM uopšte ne detektuju postojanje JRE: i dalje neće da se pokrenu.
MS VM ne mogu da instaliram, ne zato što neću, jednostavno - NE MOGU. Dotera instalaciju do kraja, potom izbaci dve kontradiktorne poruke -prvo poruku da ne može da instalira, a potom da je instalacija prošla ok.
Znači s'javom mi je zezanje skroz type;

Nazad
Vrh Dno