Šta je novo?

kako se otvara/rastura laptop? [lg xnote ls50]

bojanaimiki

Cenjen
Učlanjen(a)
07.09.2009
Poena
169
Imam staaAariji laptop (kupljen polovan) LG xnote ls50. Sluzi me solidno za net/razonodu = dovoljno.
Razmisljao sam da ga malo osvezim, da ga ocistim i, eventualno, zamenim pastu. Problem je sto nikada nisam rasturao laptop, a ovaj jos i radi. Ako neko zna kako se ovaj model rasparcava, i jos to podeli sa mnom, bio bih mu mnogo zahvalan (a i moj starkelja od laptopa).
Na zadnjoj strani LT se nalaze srafici, to nije problem. Ne znam kako da skinem tastaturu :wall:.

Rasparcati je veoma lako, rasklapanje trazi nesto vise vremena.

@Jericho: Saljivcino!
Naravno da zelim da "rasklopim" laptop i da, znam da to moze potrajati kada se prvi put radi.

Salu na stranu, bitno je da nabavis adekvatne srafcigercice i service manual, koji vec imas na linku gore.

elem kratko uputstvo ti je sledece:
odsrafish sve srafice sa donje strane, skines i one gumirane nogice jel su cesto srafici tamo skriveni.
Povadis sve sto mozesh ( memorija, wi-fi i sl )
Okrenes ga na drugu stranu i uzmesh nozic ili obican srafciger i videcesh gde se drzi tastatura na zabicama i oslobodish zabice, podignes tastaturu i onaj flat otkacis.
Zatim okolni ram skines. to je jos par srafica. e sad si stigao do ploce. Videcesh gde ima srafica, gde su kablovi od monitora i sl i njih otkacis polako da ne za****s konekciju i podignes plocu.
Prvo skini onu manju plocu sa konekcijama ( usb firewire i sl ) zatim i glavnu plocu. E to je od prilike to.
Sve je vise manje na isti kalup. Najbitnije je kad radish nozicem ili malim srafcigerom da ne ostetis kablove ili stampu il mozes da se slikas posle.
Svaka popravka ostecenja koje napravish je 100+ eura pa ti razmisli da li je isplativo da radish to sto si planirao :)

Hvala to3o, tražio sam takav odgovor kakav je tvoj.

ne diraj gumene nogice (koje se pominju gore) obično nema šrafova ispod njih, a pride, ionako i same otpadaju pa laptop krene da klacka

Nazad
Vrh Dno