Šta je novo?

Kako se odrzava MacBook?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

super nova

Slavan
Učlanjen(a)
18.01.2009
Poena
304
Ponosna sam vlasnica aluminium MacBook-a i jako sam zadovoljna.
Ali ono sto me brine je njegovo odrzavanje,ciscenje...
Ja uredno brisem ekran,ali sigurno da bi trebalo i ostalim delovima
posvetiti paznju,pa me zanima kako da brisem prasinu koja ulazi izmedju tastera,i na jos par mesta i koji su vasi saveti.
kiss

Poslednja izmena:
Uzmeš neku četkicu koja se koristi za farbanje stolarije ili takve poslove farbanja i sa njom polako lagano izbaciš prašinu iz mjesta na kojima se zavukla...

Castor je dao savet za spoljašnje čišćenje.
Za unutra, kupiš jedan eksterni USB 2,5" hard disk (oko 250 Gb je oko 100 evra ili manje), i napraviš kompletan bekap. Onda sledeća 3 meseca instaliraš sve što poželiš da probaš (a svega ima na Netu). Posle tog roka vidiš šta ti zaista odgovara i treba; dotle svaki instalacioni fajl čuvaš na tom hard disku. Na kraju, vratiš iz početnog bekapa sve i ponovo dodaš onda samo ono za šta već znaš da je od koristi.
(Na primer, jedna od prvih stvari je bila da dodam MS Office 2008. Posle nekog vremena uviđam da mi uopšte ne treba, Mekovi programi iz i Works mi rade u potpunosti posao. Dodao sam radije OpenOffice.org zbog srpskog spell-chekinga. Sve zavisi od potreba, Mek je savršeno prilagodljiv, čim se prilagodiš i ti na njega.)

Ovo što Novim kaže..da o ovome..to uopšte nije istina :d

Šalu na stranu..nema potrebe da gubiš vreme na taj način. Da bi trajno uklonila sve tragove nekog programa, skini AppDelete ili AppZapper, na koji kad prevučeš program koji želiš da obrišeš, dobiješ listu fajlova koji program koji se briše ima posejane po sistemu, pa samo jednim klikom možeš sve da ih obrišeš. A taj prazni externi disk svakako upotrebi, ali za npr. Time Machine backup.

Mene ipak vise zanima spoljasnje odrzavanje(ciscenje,brisanje...)

Pa rekoh ti gore za tastaturu i raznorazne otvore. Poslije uzmeš magičnu i prebrišeš ga od prašine, a za ekran ti je najbolje nešto toalet papira (jer je mekan i bolje radi od krpe) namočenog sa vodom i poslije njega opet magična. Ima da se sija kao nov...

Imas u domacem Apple shopu set sa ciscenje koji sadrzi sredstvo sundjer i krpicu. Kosta oko 1500 din pa ako ti to nije skupo to ti je savrseno resenje.

microfiber krpica iz opticke radnje za ekran i skolska gumica iz knjizare za ostale povrsine, i to je to.

@supernova: Cime bi cistila obican laptop ?

Upravo suprotno. Hocu reci da nije nesto poseban sto se tice odrzavanje higijene istog. Cisti ga i odrzavaj kao sto bi ordzavala/cistila bilo koji laptop.
Jedna kvalitetna super krpa je sasvim dovoljna.

doticna dama me je prilicno lepo izvredjala preko PM-a. tako da se nemoj uopste sekirati da li ces je uvrediti ili ne. toliki nivo primitivizma nisam sreo na benchu za ovih 7 godina koliko sam na njemu.

Okej ajde ovde zatvoramo.

Nothing to see here, move along

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno