OptiPlex je napisao(la):Izvini a sta sam ja lupio ?
Morate da imate neki program za rezanje (npr. Nero)
Lupio si kada si rekao da je mrw isto što i običan packet writing.OptiPlex je napisao(la):Izvini a sta sam ja lupio ? Naravno da se radi o formatiranju samo onog dela na koji se upisuje, cim mogu da se parcijalno upisuju i brisu fajlovi na tako formatirani medij. Samo sam ukratko opisao proceduru. Defect management na hardverskom nivou - ma super, to bas sluzi mnogo cemu. Ajde malo razmisli pre nego sto kazes da neko lupa.
jddipqd je napisao(la):Lupio si kada si rekao da je mrw isto što i običan packet writing.
optiplex je napisao(la):Sluzi da bi se neki cdrw mogao koristiti kao flopi. Morate da imate neki program za rezanje (npr. Nero) i uz njega da instalirate dodatni write-packet, npr. Ahead In-CD. Onda ubacite cdrw u drajv, jednom ga formatirate i mozete da ga koristite na taj nacin sto cete iz wincmd-a (ili u Zonijevom slucaju iz Explorer2 ili kako vec ide ime one free verzije ) prosto da kopirate i brisete fajlove kao na npr. vasem hard disku...
E sad koliko kome to treba vrlo je diskutabilno. A btw pomenuti efekat je jos odavno omogucen od strane kompanija koje se time ozbiljno bave (recimo Roxio Easy Media Creator) iz kojih je to sve moguce uraditi na potpuno isti nacin (samo sto je program iz kog se reze Creator Classic a softverski paket iz kog se formatira cdrw/dvdrw Roxio Drag-To-Disc) bez ikakve hardverske podrske od strane rezaca, te je to omoguceno svim vlasnicima pisaca bez obzira na to podrzava li njihov rezac Mt. Rainier standard.
U prevodu - da to necemu sluzi odavno bi se koristilo
P.S. tako snimljen disk ima side-effects, kao sto je recimo drasticno smanjenje prostora i tako neke "nebitne" stvari
Ako su ti potrebne "diskete" od 550-600MB i imaš MRW kompatibilne uređaje na svim kompjuterima na kojima ćeš te diskove koristiti (odnosno upisivati na njih) onda je odgovor da, inače ne.Immortal_SurvivoR je napisao(la):I sad kad se podvuche crta posle svega ovoga,
da li koristiti Mt. Rainer ili ne?
1) da, za inicijalno formatiranjeZoNi je napisao(la):cekajte malo... uf, bre...
1) da li mi je potreban InCD za Mt.R?
2)Ako jeste, ne razumem prednost Mt.R-a - pa, InCD sam mogao da koristim i pre 3 godine?!?!?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari