zaxxon, Windows XP dozvoljava da u sitna crevca podesiš apsolutno sve što svaki korisnik može ili ne može da uradi, za to ti ne treba nikakva druga aplikacija. Recimo, kada su pre par godina moji roditelji drndali mene zato što burazer nije učio, već je po ceo dan igrao igrice, ja sam mu stavio user account, ugasio mu mogućnost da pokreće ijednu instaliranu igru, sprečio ga da pokreće bilo kakvu instalaciju da ne bi mogao da ubacuje nove igre i onemogućio mu pristup control panelu i sistemskim folderima. Kada me je dodatno iznervirao nalog sam mu preimenovao u "******" i podesio tako da ne može da mu promeni ime. 🙂
Ono što tebi treba se nalazi ovako: Control Panel > Administrative tools > Local Security Policy, pa tu malo pročačkaj i pogledaj User Rights Assigment. Tu ćeš lako podesiti tačno šta svaki tip korisnika sme ili ne sme da radi na računaru. Naravno, prvo napravi user nalog za sina i svoj zaštiti lozinkom. Uradi i ovo što ti je rekao Cwelle u drugom postu i moći ćeš ladno da je*eš kevu malom uništitelju. :d
Takođe nije loša ideja ni da napraviš još jednu particiju i na njoj instaliraš još jedan Windows za maloga. Kada ga on razvali, samo otvoriš boot.ini u notepad-u, obrišeš liniju u kojoj se pominje drugi Windows, a onda formatiraš tu particiju i spičiš novi Windows na nju instalacijom iz svog Windows-a. Prosto i efektno.