Šta je novo?

Kako sacuvati e-mail adrese i mailove u OE

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Kao sto sam topic kaze, hocu da sacuvam sve e-mail adrese u jedan fajl i sve mailove koje sam primio u drugi fajl, il isve u jedan. Kako ovo da uradim. Hitno mi je!!

Adrese:

File -> Export -> Adress Book

Za mailove postoji i manualni nacin ali koliko znam postoje programi koji su napravljeni samo za to. Malo koristi search bilo je skoro reci o tome.

Sto vi ljudi trazite 2nd party programe za stvari koje se mogu pomocu alata iz
samog Windiws-a zavrsiti.
Recimo backup outlook-a sa FAST-om:

Using the Files and Settings Transfer WizardThe Files and Settings Transfer Wizard helps you move your data files and personal settings from your old computer to your new one, without having to go through much of the same configuration you did with your old computer. For example, you can take your personal display properties, folder and taskbar options, and Internet browser and e-mail settings from your old computer and place them on the new one. The wizard will also move specific files or entire folders, such as My Documents, My Pictures, and Favorites. Passwords are not moved with program settings when you use the Files and Settings Transfer Wizard. This is a feature of the Files and Settings Transfer Wizard that helps to keep your passwords confidential.

We recommend that you install a virus detection program on the new computer before transferring files over from the old computer. This can help protect your new computer from viruses that may be contained in the files transferred over from your old computer.

----------------------------
To open the Files and Settings Transfer Wizard, click Start, point to Programs, point to Accessories, point to System Tools, and then click Files and Settings Transfer Wizard.

Cesto se desava da Import/Export u OE ne radi bas najbolje ili da ne radi uopste, ali uvek moze pesaka da se odradi. Svi fajlovi se po default-u nalaze u Documents and Settings\ime_usera\Application Data i Local Settings - koriscenjem Search-a se lako nadju:
1.Address Book je obicno fajl user_name.wab
2.Mail-ovi se nalaze u Outlook Express direktorijumu i zovu se Inbox.dbx, Outbox.dbx, Sent Items.dbx, Drafts.dbx... Ima ih svega nekoliko, pa ako nije obavezno da budu svi u jednom fajlu, onda moze i ovako da se odradi backup, pa se kasnije samo prekopiraju na isto mesto preko postojecih (pri cemu treba voditi racuna da se postojeci obrisu, pa ako su i oni bitni treba spojiti te 2 baze).

Ako je ideja da se mail-ovi arhiviraju da bi mogli kasnije da se citaju ima recimo jedan lep programcic koji sve mail-ove konvertuje u jedan CHM fajl (ako je to bila ideja)...

Imam ja nesto da izjavim za dnevnik.

Kako naterati prokleti OE da otvara attachmente????? KOJI SU TO ******, neverovatno, zabranili sve attachmente i misle tako ce se resiti virusa!! AAAAAAAAAAA boze!

Postoji opcija koja je po defaultu namestena da zabranjuje atacmente. Potrazi je i odcekiraj i sve ce da radi.

Love Hunter je napisao(la):
Imam ja nesto da izjavim za dnevnik.

Kako naterati prokleti OE da otvara attachmente????? KOJI SU TO ******, neverovatno, zabranili sve attachmente i misle tako ce se resiti virusa!! AAAAAAAAAAA boze!
Tools-->Options-->Security-->Do not allow attachments to be saved...
Priznaj da nije bilo tesko :D

ma posle sam i sam provaio da je to pod Security, nego sam se iznervirao.. Koji *******.... to kao sad da niko ne izlazi na ulicu jer postoji opasnost da ga zvekne kamion... bolje da sedimo svi kuci :D

Hvala ..

Moja preporuka za Express Assist. Radi odlican posao sa OE verzijama 5 i 6. Probati!

Po mojim iskustvima sa posla i iz "privatne prakse" najbolje se pokazao Genie soft Outlook express backup, jer je krajnje jednostavan za upotrebu, a veoma lako moze da se konfigurise da sve backupe radi na nacin koji tebi najvise odgovara...za svaku preporuku, obavezno treba isprobati...

Nazad
Vrh Dno