Šta je novo?

Kako sacuvati bateriju?

• Začetnik teme Začetnik teme Ultimo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ultimo

Čuven
Učlanjen(a)
27.11.2003
Poena
660
Ima li nekih metoda da nam baterija traje duze na nasim voljenim laptopvima, dal da je izvadim i ostavim veliku rupu, ili? Prvenstveno ce mi stajati kuci tako da nece biti puno van kabla....

Onda je napunis i ostavis sa strane. Ne vole da budu previse pasivne, ali bolje to nego da je stalno na punjacu

Pitanje postavljeno po ko zna koliko puta.

Ono što ja radim: Držim je sve vreme u računaru, jednom mesečno je praznim do nule, i gle čuda, za oko 2 godine je izgubila 10 do 15% početnog kapaciteta.

Ako ga nećeš nositi duže vreme iz kuće: Napuni na 100% i izvadi iz računara da joj toplota ne bi škodila. Naravno pomiri se sa tim da ćeš za svako pomeranje koje iziskuje isključivanje laptopa iz struje morati da gasiš i ponovo pališ računar, proceni koliko vredi tih par procenata koje ćeš sačuvati na duže vreme.

Ako si baš opterećen trajanjem baterije i njenim očuvanjem: Isprazni je do 40% i stavi u frižider, jednom u dva meseca napuni do vrha pa opet isprazni do 40%.

Enjoy.

Nisam preterano opterecen, samo da vidim kako da je ne unistim brzo i ja mislim da cu je drzati unutra i prazniti povremeno, u frizider je necu stavljati sigurno, a 2 godine da mi potraje puna kapa 🙂

Ne preporucujem vadjenje, ukoliko nestane struja odose svi podaci

Ova tema je od najmanje 10,15 puta na forumu detaljno prežvakana, Dovoljno je samo koristi search. To je pravo svakog korisnika foruma koje mu niko nemože uskratiti:d

Poslednja izmena:
Predlagao sam više puta da se topuju teme koje najviše ljudi interesuje a pitanje o bateriji je veoma često ali nema razumavanja za takvu ideju

Nazad
Vrh Dno