Šta je novo?

Kako rezati .iso kao image

lnzarko

Slavan
Učlanjen(a)
27.01.2006
Poena
304
Zanima me kako da ga narezem na disk da bih ga mogao instalirati.Znam da ga ne treba rezati kao fajl vec kao image ali ne znam kako to da odradim u neru.Kad pokrenem Nero pod BACKUP ima opcija BURN IMAGE TO DISC.Odaberem IMAGE,PROJECT,COPY pa DISC IMAGE OR SAVED PROJECT.U ponudjenom prozoru odaberem ovaj iso fajl sto sam skinuo i kliknem na BURN.Pojavi se ova poruka da je potreban CD-R/RW za rezanje a ja stavio DVD-R/RW.Ako ubacim CD javlja mi poruku da je fajl veco od kapaciteta CD-a.Dajte malo pomoci .

Prilozi

• 2.webp
    2.webp
    40.9 KB · Pregleda: 78
  • 3.webp
    3.webp
    27.6 KB · Pregleda: 62
  • 4.webp
    4.webp
    24.2 KB · Pregleda: 49
  • 5.webp
    5.webp
    28.6 KB · Pregleda: 64
Poslednja izmena od urednika:
Ides na Nero Burning Room, kad i ponudi cd/audio/iso/udf... Ti kliknes na cancel, da ti bude siva pozadina.

Onda ides na Recorder/Burn Image i nadjes iso i to je to.

Prilozi

• Capture_4.webp
    Capture_4.webp
    18 KB · Pregleda: 61
e cvrc... nero nece narezati cd image na dvd...
ja se ne secam da li sam raspakovao image, pa pravio nov, sto ti sigurno neces znati ili sam korisitio program ImgBurn sa www.imgburn.com, ali te nista ne kosta da probas ovo drugo...
ako ne uspe, odes lepo i kupis prazan cd od 900mb... i opet narezes sa imgburn
mada meni se nesto javlja da je win mce 2 cd-a? tako da ti imas verovatno neki budz, a ne znam koliko bih ti savetovao da to instaliras (osim sto predstavlja cistu pirateriju...)

koliko se secam winRaR moze da raspakuje .iso fajl u folder i narezes ga kao taj folder.
otvoris win rar i open archive. pa je raspakujes gde hoces

Zar nije jednostavno prostija varijanta ubaciti taj ISO u neki od Virtual Drive programa i onda lepo u neru ili nekom drugom programu za rezanje odabrati Copy CD a zatim kao source izabrati virtual drive 😉.

Bojan Novakovic je napisao(la):
Zar nije jednostavno prostija varijanta ubaciti taj ISO u neki od Virtual Drive programa i onda lepo u neru ili nekom drugom programu za rezanje odabrati Copy CD a zatim kao source izabrati virtual drive 😉.
Ako moze ovako, onda bi bilo super. teoretski bi trebalo da radi, ali u praksi... pa, neka proba.
Dobar predlog.

nece nero ni u ovoj kombinaciji rezati cd na dvd.. ja sam predlozio program od 700kb, za koji se prisecam da radi posao...
raspakivanjem isoa, nece nista dobije, treba mu bootabilni cd..

Kako nece danijele?
Pa ja tako rezem iso vec godinama.
Neka samo odabere Copy DVD umesto Copy CD ako taj iso zauzima vise od 700mb i neka ubaci DVD-RW umesto CD-RW 😉.

hmm
ok, meni se zalio kad sam radio dvd copy sa - na + medij...

Tu neshto opasno smrdi. Ja ovo znam. Boot image sa CD-a nece da radi na DVD-u.
Mada sam ja VIDEO DVD image od 600MB rezao na CD u nero-u.
Probaj sa Nero Burning ROM. Idi na File->Open pa otvori iso i probaj da narezesh na DVD. Tako sam ja DVD image rezao na CD koji je bez problema radio na mom hardverskom DVD player-u.

Ljudi sta pricate bre?Pa samo cete ga zbuniti.Pa normalno da nece da reze kad je on na pocetku odabrao DVD a na kraju stavio da reze CD.Kad otvoris nero stavi u onaj padajuci meni opciju CD i nastavi kao sto si radio i narezaces sigurno.

boot image sa cd-a radi na dvdu, evo ja imam jedno 3 bootabilna dvd-a, koji su zapravo isoi za cd... (instalacije wina)

danijel00 je napisao(la):
nece nero ni u ovoj kombinaciji rezati cd na dvd.. ja sam predlozio program od 700kb, za koji se prisecam da radi posao...
raspakivanjem isoa, nece nista dobije, treba mu bootabilni cd..

da, promakao mi je XP. win rar otpada.

Nazad
Vrh Dno