Šta je novo?

Kako resiti ovo?

Suvi

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
619
Kucna mreza 12 racunara. Od skoro moj racunar pravi probleme u mrezi.
Trazio sam po forumu da li je neko imao slican problem i nisam pronasao.
Znaci, do pre nekoliko dana mreza - moj komp je radio ok. Kad neko pokusa da mi pristupi normalno vidi racunar i moze da pristupi deljenim folderima, onda u jednom trenutku se izgubi veza, onda opet proradi. Posle par sekundi vise ne moze ni racunaru da se pristupi. Desava se da jedom od deljenih foldera moze da se pristupi a drugom ne. Recimo, pristupim deljenom folderu koji ima pod foldere, otvorim pod folder pogledam sadrzaj, pokusam da se vratim nazad i veza se pekine, pokusam opet radi par sekundi i pukne... Ja mogu da pristupim svakom racunaru i sve radi ok, radi i net. Ping prema meni i od mene radi bez problema. Pistim ping sa -t i tresem-mrdam kabl i konektor, ping i dalje radi. Posumnjao sam da je windows prolupao. Instaliram windows ponovo, isti problemi, zamenim mreznu karticu, isto, zemenio sam i konektore, nije bilo razlike. Ostali racunari rade u mrezi kao i pre, bez problema. Da li neko ima ideju sta pravi probem.

Hvala.

Poslednja izmena:
Glupo je sto mozda pitam a jesi li promenio port u switchu koji ide do tvog kompa,ili sam switch,mozda je problem u njemu ako nije u kablu!!??:)Moze i ovo ako ti je kabl od tvog kompa do switcha krosover a ostali paralelni tj. neukrsteni>.?!

Poslednja izmena:
Glupo je sto mozda pitam a jesi li promenio port u switchu koji ide do tvog kompa,ili sam switch,mozda je problem u njemu ako nije u kablu!!??:)Moze i ovo ako ti je kabl od tvog kompa do switcha krosover a ostali paralelni tj. neukrsteni>.?!

Probao sve to, menjao sam i swith. Nesto sam otkrio, ali ne znam jos uvek sta je tacno. Dok se ne ulogujem moze da mi se pristupi i sve radi kao pre, cim se ulogujem nastaju problemi. Moracu ponovo instlaciju pa program po program da vidm sta pravi prbolem, ali nisam instalirao nista sto i ranije nisam....

Cekaj reci mi ta vasa mreza je u domenu ili workgroup?Moguce da ti je nesto sa nalogom ili problem u permissions?

Ok javi sta si uradio,koji program ako ti uopste program pravi problem?
Pozz

Nazad
Vrh Dno