Šta je novo?

Kako resetovati pogresan password u XP-u?

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
Do skora smo ja i moje dve kolege imali malu internu domensku mrezu,sastavljenu od 5-6 racunara koji se recimo zvao sektor.co.yu .Zatim smo pre par dana udomenili nase radne stanice na centralni (firmim) domen..recimo da se zove firma.co.yu
Problem je sledece prirode...Juce sam pokusao da pristupim starom domen kontroleru koji je na istoj mrezi kao i firma.co.yu i kada sam preko My network place-a dosao do samog racunara ,klikom na isti mi je ponudjeno da unesem user i password koji su validni za taj stari domen sto sa ja uradio i on me je regularno pustio.Da samo napomenem da i ja i moje kolege imamo i znamo administratorske naloge za oba domena...U cemu se zapravo radi...sledeci put kada sam resetovao racunar i ponovo se zakacio na stari domen, uneo sam ispravno user: "sektor.co.yu\user1" i password i stiklirao sam kvacicu da mi komp zapamti pass sledeci put kada se budem logovao...i to je sve proslo OK.........ALI moje pametne kolege (koji takodje furaju XP na radnim stanicama) su tu umesto ispravno napisanog usera ("sektor.co.yu\user2" ) stavili (firma.co.yu\user2) ukucali password stiklirali fuck`n kvacicu i uneli password nakon cega im je naravno zabranjen pristup na domen kontroler putem mreze svaki put kad kliknu na njega preko my network place-a..Problem je sto XP posle stikliranja kvake sledeci put nepita za user i pass...E sad mene zanima gde glupi XP cuva taj pristupni password koji je snimio za pristup ovom kompu...Mislim sta ja treba da radim kako bi me on za doticni racunar opet pitao za user name i password , kada ocu da mu pristupim...(u krajnjem slucaju kolege se na svojim racunarima uloguju lokalno ,a ne na domen ,pa u tom slucaju kada se nakace na server on ih pita za user i pass (zabranio sam im da ista cackaju sa kvacicama :) )....
ali hocu da znam dali postoji elegantnije resenje....Nadam se da sam bio jasan....unapred vam fala... :|

prestao sam da citam problem kod "Da samo napomenem ..." ali ukratko:
ako imas domen onda passworde ne cuva xp nego domen kontroler
ako nemas domen onda je odgovor computer management

:happy: :happy: :happy:

To Mracni...to mi je trebalo....tu gde si ti rekao se nalazi manage my network password...i kada sam te pogresne pasove muvno odatle opet je proradilo....bravo care....i hvala puno.. cheers

Vrh Dno