Ne mora oba da uradi. Ili vadjenje jumpera ili vadjenje baterije
Posoji i jedno jednostavnije resenje, bez potebe da se otvara kuciste, trazi dzamper ili vadi baterija:
1. Ugasis racunar.
2. Izvadis strujni kabl ili iskljucis prekidac na napajanju.
3. Pritisnes taster minus (-) na tastaturi
4. Vratis strujni kabl ili ukljucis prekidac na napajanju dok drzis pritisnu taster (-)
Racunar se dize na default podesavanjima ali obavezno moras da udjes u bios i promeni podesavanja jer su ona u biosu kao i pre iskljucivanja, pa da ti se nebi desilo opet...
samo ne mora da se vadi kabl i gasi prekidac na napajanju, dovoljno je jedno od ova dva.
Nije mi jasno...kako se dize na default podesavanjima ako moras da udjes u bios i promenis podesavanja jer su ista kao i pre iskljucivanja?Default je valjda default,nema sta da menja?Racunar se dize na default podesavanjima ali obavezno moras da udjes u bios i promeni podesavanja jer su ona u biosu kao i pre iskljucivanja, pa da ti se nebi desilo opet...
Kako to uraditi ako npr. OC procesor pa neshto :crash:syebem:crash:?!
Meni je uvek clear cmos jumper radio posao. Doduše jedno vreme sam radio bez baterije(jednom namestio i nisam gasio dok nisam pomerio dupe i otišao na pijacu i kupio bateriju)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari