Šta je novo?

Kako resavate problem sa vratancima

link2rage

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2004
Poena
620
Imam problem sa vratancima na dvd rezacima. Vremenom, da li je to posle mesec dana ili vise vratanca pocinju da zezaju. prvo sam mislio da je od preterane upotrebe ali nije. Pioneer recimo star mesec dana narezao mozda 10 dvd-a je isto poceo da zeza. Problem se ogleda da kao motor nema snage da izbaci vratanca pa nekoliko kad pritisnem dugme eject onda radi normalno. Kao da ima neki hladan start. Otvarao sam, dvd rezace, cistio od prasine malo (nista strasno), stavljao dodatnu mast na sinama, i opet isto. posto verujem da ja nemem jedini taj probelm bas me zaniam kako ste vi to resili sem kupovinom drugog uredjaja posto vremenom pocinje da nervira.

Popustila je gumica koja je vezana za elektromotor i zubac koji otvara/zatvara vratanca. Nadji neki krs od CD ili DVD roma pa pokusaj sa tom gumicom. Meni recimo nece da povuce vratanca pritiskom na dugme nego moram da ih gurnem, ali me mrzi da ga otvaram.

Poslednja izmena:
Sve probleme ovog tipa rešavao sam promenom gumice. Iako izgleda da je gumica uredu treba je promenuti jer se verovatno istegla i nepostoji dovoljno trenje da se fioka otvori.

Meni se slicno desavalo na nekom malo starijem pioneeru, a problem je bio do toga sto su zupcanici na tacni ispadali sa zupcanika koji su vezani za motor. Motor se vrti, al nema veze sa vratancima. I onda se posle nekoliko otvaranja i zatvaranja kroz rupicu sve vrati na mesto i radi par puta. Ne kapiram kako tako nesto moze da se dogodi, niti sam primetio neka fizicka ostecenja na zupcanicima, pa sam ga zamenio u radnji za neki LG (posto nisu imali vise Pioneer).

mene Plextor zeza od kad sam ga uzeo. Pritisnem taster i on ne reaguje, taman kad poludim i krenem "fizichki" da se obrachunam, on otvori vrata....

Jednostavno promijenis gumicu (mozes je izvaditi iz starog dvd-a) ili kupiti negdje - skroz je jeftino. Pozdrav!

Vrh Dno