Šta je novo?

Kako reparirati Notebook bateriju?

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
U pitanju je model HP notebook-a ze5170
Baterija je DC snage 14.8V i 4000mAH P/N: 916-2150

Spreman sa da pokusam sve sto mi Vi dragi clanovi foruma predlozite da uspijem da izvucem barem pola sata efektivnog rada na njoj. Sada je to samo par min. To znaci i softverski i hardverski.

Hvala unapred!

baterija ne drzi niti sekund, lap se odmah ugasi!

moguc problem sa elektronikom, da li to resetovati nekako ili menjati ili nesto sl.

Poslednja izmena od urednika:
Moras prvo proveriti celije, ako moras da resetujes elektroniku ja ne znam kako to ide, postavljao sam pre par meseci isto pitanje i niko mi nije odgovorio...
ja sam menjao celije na mom lapu i radi kao zmaj sada, ali nisam morao da resetujem...

Vidi, moras skinuti i rasturiti bateriju. Onda meris celiju po celiju da ispitas koja je neispravna, i tu zamenis.
A ja sam za sebe kupovao u NS-u u Zeljeznickoj ako se dobro secam.
Dva pitanja:
1. Odakle si?
2. Koji lap?

P.S. 750 dinkica je jedna.

Poslednja izmena:
Ne vredi ja sam zamenio celije, ali elektronika se mora resetovati, ali GDE?

U pitanju je model HP notebook-a ze5170
Baterija je DC snage 14.8V i 4000mAH P/N: 916-2150

Spreman sa da pokusam sve sto mi Vi dragi clanovi foruma predlozite da uspijem da izvucem barem pola sata efektivnog rada na njoj. Sada je to samo par min. To znaci i softverski i hardverski.

Hvala unapred!

baterija ne drzi niti sekund, lap se odmah ugasi!

moguc problem sa elektronikom, da li to resetovati nekako ili menjati ili nesto sl.

I ja sam postavljao slicno pitanje na forumima. Niko mi nije dao tacan i precizan odgovor. I ja imam problem sa baterijom na Aceru 2303 wlmi. Baterija drzi 35 min. rada, a ranije je drzala 2h. Sto je najgore ja sam lap svega nekoliko puta koristio na bateriji (10-ak puta svega). Celije popustile... E sad gde se moze povoljno reparirati, pregledati (u Beogradu), ako neko zna bio bih mu zahvalan. Pozdrav!

Reparaciju baterija u Beogradu radi firma DS Procesor koja se nalazi u Karadjordjevoj ulici. Znam da je drug nosio kod njih svoju bateriju.

Ako hoćete nove baterije da kupite tu vam je firma Triax.

Reparaciju baterija u Beogradu radi firma DS Procesor koja se nalazi u Karadjordjevoj ulici. Znam da je drug nosio kod njih svoju bateriju.

Ako hoćete nove baterije da kupite tu vam je firma Triax.

Hvala na informaciji!:) Pokusacu sa reparacijom kod tog DS Procesor-a... pozz

Valjda se ta firma zove BS Procesor?

BS Procesor se sigurno ne bi bavio reparacijom baterija. A i ne nalaze se u Karadjordjevoj.

DS processor, sigurno :)

Problem sa HP Nx9110 i LI-ION baterijom koja se sada puni samo do 6%... sta god joj radio...
probao sam sa kolegom da joj "produvam" celije ali nije dalo nekog vidljivog uspeha.

kako moze da se resetuje elektronika? ima li neki sajt sa uputstvom ili neko moze ovde da napise makar kratko uputstvo.
hvala unapred...

Vrh Dno