Šta je novo?

Kako reisnstalirati IE6?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
815
Nesto mi se zbagovalo pa mi IE trosi mnogo procesorskog vremena, recimo sa 20 prozora je 100% sto ranije nije bio slucaj. Zna li neko kako reinstalirati IE6 na XP-u+SP1 bez reinstalacije OS-a?

P.S. Verovatno je u pitanju neki plug-in koji se ubudzio sam... pa ako neko zna gde da gledam da bih se toga resio moze i to...

:boom:

probaj prvo ovo:

In Windows 98, it is relatively simple to delete Internet Explorer's data cache from the command prompt (outside of Windows). Since moving to the NT platform, however, I've found it "impossible" to do. Until now, that is. Apparently, there's some kind of bug in IE6 where the browser will slow down and start eating up 100% of the CPU cycles. This could be caused by a corrupt cache - and cannot be cleared through the Internet Options dialog. Thanks to WARP2SEARCH.NET for providing a pointer to the solution! Even if you're not having problems with IE, stepping through this routine every other month is advisable. Launch a command prompt (CMD.EXE) and navigate to C:\ Documents and Settings \ [Username] \ Local Settings \ Temporary Internet Files \ Content.IE5. Close all OTHER running applications. Pull up the Task Manager (CTRL + SHIFT + ESC), right-click the EXPLORER.EXE process and select the "End Process" option. All you should have on the screen at this point is your Command window. Go ahead and enter: "del index.dat" (sans quotes). If need be, use extra switches to get rid of it (and any strangely-spelled subdirectories in the Content.IE5 directory). If you don't understand what I mean, you shouldn't be doing this tip. Click your desktop and restart the Windows Explorer. Pull up the Task Manager again, flip to the "Applications" tab, and press the "New Task" button. Enter: "explorer" (sans quotes). YMMV!

Mozda i pomogne, probacu, zaboravio sam da pomenem da mi se takodje redovno prazni kes sam od sebe, da mi se gubi automatsko logovanje na forume isl.

Skrolovanje postane jako sporo sa vise stranica otvorenih, selektovanje texta isto tako... sad probam pa javljam rezultate...

probaj, ja sam ipak reinstalao win....

deinstalacija IE u win xp:
1.otvori control panel i klik na add or remove programs
2.sad klik na add/remove windows komponents
3. u novom prozoru uncheck-iraj internet explorer i idi na next
kad zavrsi restart i nakon restart ponovi sve samo sada checkiraj internetexplorer opet na next i to je to
zavrsena reinstalacija
nadam se da ces se snaci
pozdrav

To oko skrolovanja mi je sumnjivo jel sam imao slicne simptome kad sam imao virus trojanca koji usporava internet konekciju a ne vide ga ni jedni programi, jedino mozes da ga izbrises preko posebnog mini programa.

Ako treba poslacu adresu.

Pa ovo utice i na MyIE, i brisanje kesa nema efekta... sken sa dva razlicita AV programa nema efekta. Ad Aware, takodje.

Svi ostali programi rade dobro, a ovo je OS od pre 20 meseci koji ima toliko stvari instalirano da se nikad ne bih setio da sve to instaliram ponovo.

Inace nije do toga jer se problem pojavio pre oko 10 dana do kada je sve radilo besprekorno. Recimo isti 3D mark skor imam sada kao pre 20 meseci.

http://www.computing.net/windows95/wwwboard/forum/147436.html

Pogledaj malo tudje probleme a na tu je negde i link za cwshredder

pozdrav i srecno !

Jos jednom sam skenirao sa AVP i Pandom koji su malo zastareli ali nema ni traga problemu... sad cu ovo da vidim

Ladno jeste to g***

Dzaba znaci i Zone Alarm4 i Ad Aware6 i Panda i AVP4...

ako nekom treba direktan link...

http://www.spywareinfo.com/articles/cws/

Kako sad skroluje ko lud, vec sam se navikao onako ko na 486... kucam text u ovaj prozor a on se pojavi posle 5 sec :D

ZoNi je napisao(la):
i ako vec imas 20ak otvorenih prozora, ja bih ti preporucio neki multi-tab shell za IE (najbolji je, naravno, MyIE2, ali dobri su i Avant Browser i Sleipnir)

Ima li resenje da history u MyIE na cirilici ispise kako treba, isto ima li resenja da favourites prikaze identicno kao u IE bez premestanja stavki?

Zato ga i ne koristim redovno vec samo kad planiram otvranje mnogo strana nekog foruma isl...

Ajde cirilica ali favourites je kriminal, samo zbog toga ga i ne volim (iako je koristan).

Moj je malo stariji MyIE i ne lici na onaj iz IE, sve stavke su razbacane, meniji su drugacije sirine, nepregledno je...

Ali probacu i noviju verziju MyIE mozda su uspeli da naprave isto kao u IE...

Mare je napisao(la):
Ladno jeste to g***

Dzaba znaci i Zone Alarm4 i Ad Aware6 i Panda i AVP4...

ako nekom treba direktan link...

http://www.spywareinfo.com/articles/cws/

Kako sad skroluje ko lud, vec sam se navikao onako ko na 486... kucam text u ovaj prozor a on se pojavi posle 5 sec :D
Ma da ja sam se tesko istripovao, ono palim komp kad izlazi mi poruka msinfo.exe not fond .. sta sam radio prosle noci ? :D

begla je napisao(la):
deinstalacija IE u win xp:
1.otvori control panel i klik na add or remove programs
2.sad klik na add/remove windows komponents
3. u novom prozoru uncheck-iraj internet explorer i idi na next
kad zavrsi restart i nakon restart ponovi sve samo sada checkiraj internetexplorer opet na next i to je to
zavrsena reinstalacija
nadam se da ces se snaci
pozdrav

hm, jesi siguran da ce ga to ukloniti skroz, on kaze da mu uklanja samo access sa desktopa i program files, al browser kao browser ostaje...

A ja sam posle instalacije novog MYIE morao da reinstaliram sitem jer mi je winsock i ponesto od registijra osteceno u toj meri da obicna reinstalacija win preko wina nije bila dovoljna. Nije potreban virus da se sredi XP dovolja je i MyIE... stvarno se nisam tome nadao ali je tako ispalo.

Nakon instalacije MyiE (poslednje verzije) sistem je ostao neupotrebljiv...

Naravno nisam 100% siguran da je bas to uzrok ali se desilo nakon prvog restarta posle instalacije MyIE...

Verovatno nije samo cudna koencidencija... jel moguce da MyIE pokvari winsock tokom instalacije?

Posle toga vise nisam mogao da koristim internet, konektujem se a programi to ne mogu da koriste (page now available)... mozda je ovaj virus ipak bio presudan faktor (iako je navodno ociscen, a sipmptomi su nestali). Sad se plasim da instaliram ponovo MYIE a radio mi je vise od pola god bez problema...

Evo sad ga koristim opet, nisam ni instalirao, nasao sam instalaciju i stavio prcicu na desktop... sta li me je zeznulo.... AdAware je druga mogucnost u isto vreme sam sa njim skinuo neke sitnice ali nista opasno uglavnom tracking cookies...

Nista bar mi MYIE opet radi...

Cudno to mi je bio 30 i neki sken sa njim... imas li link za Spybot Serach & Destroy, da probam?

OK...

Da ne otvaram novu temu kako koristiti onaj save flash plug in u myie?

Nazad
Vrh Dno