- Učlanjen(a)
- 12.07.2013
- Poena
- 195
Napravio sam neki obican muzicki plejer za licnu upotrebu, radi na cistom js-u, ali mu treba nekako dostaviti listu svih fajlova kako bi znao koje sve pesme moze da pusta. Pesama ima preko 1000 tako da nema nista od toga da ih rucno pisem u js array. Javascript po mom razumevanju ne moze da procita ove fajlove jer je client-side language.
Koliko ja shvatam za to bi bilo dobro imati neki back-end tipa node.js ili databazu i tome slicno, ali ja otisao linijom manjeg otpora:
Napravio skriptu na linuxu
i onda taj fajl citam sa python-om i stavljam u najobicniji list. Koji je sad najlaksi nacin da nekako prosledim tu listu u .js fajl?
Padaju mi na pamet 1 opcija, da koristim sirovi read/write u python-u i direktno upisem potreban kod sa listom u .js fajl, ali mi ovo zvuci kao ruzno resenje, mora da postoji nesto elegantnije?
Koliko ja shvatam za to bi bilo dobro imati neki back-end tipa node.js ili databazu i tome slicno, ali ja otisao linijom manjeg otpora:
Napravio skriptu na linuxu
Kod:
ls >> allsongs.txt
Padaju mi na pamet 1 opcija, da koristim sirovi read/write u python-u i direktno upisem potreban kod sa listom u .js fajl, ali mi ovo zvuci kao ruzno resenje, mora da postoji nesto elegantnije?