Šta je novo?

Kako pustiti 100hz sa pc-a na lcd tv???

Nencak

Cenjen
Učlanjen(a)
09.02.2011
Poena
159
vga je gtx 570, a tv philips 42pfl5405h/12(ima 100 hz)...koliko sam skontao kada pustim recimo film u media playeru(ili bilo kom drugom) taj player vrsi neke optimizacije i utice na sam film(video sadrzaj) pa onda na tv-u ne mogu da ukljucim 100hz mod jel dolazi do interferencije tih signala...medjutim kada u podesavanjima na tv-u umesto pc, setujem kao bluray, onda mogu da upalim 100hz ali slika sece, pretpostavljam zbog mesanja signala...jel mogu nekako sa samog kompa(playera) da saljem cistu reprodukciju filma kao sa bluray-a, znaci da ne dolazi do nikakve obrade signala od strane playera nego da mi to radi samo tv...

Nemas 100 Hz. Svi televizori su ti 60Hz kada su u PC modu(osim 3D televizora koji imaju 120Hz) i zato ne mozes da ukljucis 100Hz jer, TV ne obradjuje PC izvorni signal. To sto mozes da ukljucis 100Hz na BluRay, Antena, Game, itd.. sluzi da bi ti od 2 frejma napravio medjufrejmove i ugurao izmedju iste njih, pa da ti slika ispadne "tecnija". To ti je u stvari marketinska fora da ti TV ima pravih 100Hz. Imao ti LG, Samsung, Philips.

pa to i pitam, jel ne postoji fora da se isljuci pc obrada signala a da mi tv obradjuje isti..tj pravi medjufrejmove..hvala..

Kod samsunga je to rešeno tako što promeniš ime tj. ulogu konekcije. Na primer PC je priključen u HDMI 3, i ti mu iz edit name promeniš u bilo šta drugo iz liste što nije PC i time izbegneš svako procesiranje od strane PC-a, tačnije grafičke karte i dobiješ sve one opcije koje su ti bile onemogućene, kao što je 100hz na primer.

Philips mora da ima slično preimenovanje konekcija, bilo bi malo čudno da nema, pogledaj u opcijama televizora ovo što sam spomenuo. Negde u sekciji Inputs ili ako nešto slično postoji u meniju, tamo treba da bude ako postoji.

Kod samsunga je to rešeno tako što promeniš ime tj. ulogu konekcije. Na primer PC je priključen u HDMI 3, i ti mu iz edit name promeniš u bilo šta drugo iz liste što nije PC i time izbegneš svako procesiranje od strane PC-a, tačnije grafičke karte i dobiješ sve one opcije koje su ti bile onemogućene, kao što je 100hz na primer.

Philips mora da ima slično preimenovanje konekcija, bilo bi malo čudno da nema, pogledaj u opcijama televizora ovo što sam spomenuo. Negde u sekciji Inputs ili ako nešto slično postoji u meniju, tamo treba da bude ako postoji.

da, pa to i jesu ova setovanja, za hdmi umesto pc, stavim blu ray, ili digital reciver...ili bilo sta drugo... i onda radi na 100hz(iliti umece te medju frejmove), ali kada tako setujem i pustim film na svakih 5-6 sekundi mi zasece slika, verovatno jer sa pc-a dobija vec obradjen signal koji se malo "bije" sa philipsovom obradom..

Da, uvek ce ti stucati slika ako postavis bilo sta umesto PC mode i ukljucis 100Hz. Naravno, ako je nakacen samo PC. A i dzaba to radis sa 100Hz, neces dobiti nista bolje, a sam film ce ti izgledati kao da je sniman amaterskom kamerom. Ne znam kako je na 100Hz, ali na LG 200Hz Truemotion......bljak.

Hmm..dobro da sam procitao ovu temu, ja onako polako razmisljam o kupovini tv-a, i mislio sam da mozda i vredi doplatiti za 100-200..Hz-a, ali ako to odmah (sa kompa) ne radi kako treba ili ni posle nekih fora kad se namesti nije slika bolja onda izgleda da ne vredi bas. Nisam jos detaljno zapravo ni procitao sta donosi (a sta odnosi :) )tih 100+ herca, vreme je. Da li onda znaci da jos uvek nema "pravo"resenje za to da brze scene na lcd-u ne budu bar malo razmazane vec je resenje neka plazma sa 0,001ms odzivom? pitam jer nisam se bavio tematikom detaljno..

ma i meni je u startu izgledalo kao da je snimano amaterskom kamerom, ali sada ne mogu da gledam nista na normalnom TV-u, a na 100hz mi izgleda potpuno normalno...
sa moje tacke gledista ne bih kupio 50hz ali NIKAD vise.. ti mozes sa usb-a da pustas 100hz ali (barem, na mom tv-u) si ogranicen velicinom fajla od 4gb...
ebes' tv full hd 42" ako ces na njemu da gledas dvd rip....ili ima ono resenje pljuni jos par stotina evrica za bluray, pa vozi...e da, scene nisu ni malo razmazane, prakticno rade ubrzano, zato se u pocetku i cini kao da gledas neki low budget film...

Nazad
Vrh Dno