Šta je novo?

Kako punite?

Jasamja

Poznat
Učlanjen(a)
12.05.2021
Poena
45
Kako punite telefone da li pazite na baterije?
Npr imam s21fe punim na dan 2-3x jos ga punim do 100% ako bi ga punio do 80% onda bi morao još više pute koristiti punjac jer sam dnevno do 7h na telefonu.

Sad sam radio diagnostiku i piše baterija slaba imam ga 2god. Sa štednjom baterije izvuče 4h..razmišljao sam menjat bateriju orginal je sa zamjenom oko 60e
Da li zamjenit ili uzet šta drugo od telefona.
Inace koristim samo za drustvene mreze fb tiktok yt

Prilozi

• Screenshot_20260228_072636_Samsung Members.jpg
    Screenshot_20260228_072636_Samsung Members.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 52
Iskreno, moje licno misljenje, svaki telefon koji ne moze dan izgura da normalnog koriscenja je za zamenu ili eventualnu zamenu baterije. Ako ga punis dva puta dnevno, vise je na punjacu nego kod tebe.

Ja licno punim telefon po potrebi. Uglavnom od 10 do 90%. Ne pazim na bateriju, do sada nisam imao problema.

Samsung s23u, uvece ga stavim na punjac, ujutro skinem, tako vec 3 godine. Baterija jos uvijek moze dan, uvece mi preostane 15-20%.

Sasvim solidno za 3 godine star telefon

Prilozi

• viber_slika_2026-02-28_10-40-47-145.jpg
    viber_slika_2026-02-28_10-40-47-145.jpg
    60.3 KB · Pregleda: 45
ne koristim svaki dan telefon isto, nekad ga dopunim preko dana, nekad ostane vise od pola baterije uvece. koristim s20u, menjao sam bateriju pre oko godinu dana jer je bila bas losa. imam power bank, imam punjac u autu pa ne razmisljam da cu ostati bez baterije. nocu je uglavnom na punjacu, tako da apsolutno ne pazim koliko/kada i sa kojim punjacem punim telefon

Dobra je funkcija punjenja do 80% (uvedeno od Android 15).
A ja imam običaj da stavim na punjač kada bude između 50-60%.
Verujem da na duže staze čuva kapacitet.

inače, obzirom da telefon koristim prevashodno za aplikacije u pokretu i komunikaciju.. jedna takva dopuna mi traje i po dva dana.

Ja punim po potrebi, uglavnom koristim fast charger i izgura mi dan na S23

Dodatno, sad sam pronašo ovaj link gde može da se iz loga izvuče broj ciklusa punjenja i procenjen kapacitet baterije u procentima. Meni piše 91% i 522,98 ciklusa punjenja

Stižem se. Ima logike.

Ja odavno tako.
Dok nije bilo softverski rešeno, ja sam pratio punjenje.
Tako radim na više uređaja/računara.

Baterijske lampe i sl punim do kraja.

Ne znam koliko je zaista korisno, a kažu da jeste.. pa, ja tako. Ne košta.
Uređaje koristim godinama, pa ako pozitivne razlike ima - neka je.

Supruga recimo to ne radi i njen telefon nema mogućnost.
I ona koristi godinama isti već i - i dalje može koristi tokom celoga dana.
Mada, ima da nije kao nov kada je bio.

Ti na 315..
Videh da je za moj telefon koji sam uzeo nedavno, deklarisano 1.000 ciklusa.
Ne znam šta im to znači, ali pretpostavljam da je to onda kada se osetno kapacitet smanji.

A i da trošim i po 30% dnevno tada, ovim tempom sadašnjeg korišćenja.. nikad nije teško dopuniti u toku dana ili dva.

Bilo kako bilo, ima smisla ne obraćati pažnju, ako se telefon umereno koristi, tj ne srozavati kapaciteti za godinu ili dve.
Tu pomaže jedino da je stalno na punjaču kada smo pred utičnice, i da je ograničen na tih 80%.

PS
Dobro nam došao na forum..

Stižem se. Ima logike.

Ja odavno tako.
Dok nije bilo softverski rešeno, ja sam pratio punjenje.
Tako radim na više uređaja/računara.

Baterijske lampe i sl punim do kraja.

Ne znam koliko je zaista korisno, a kažu da jeste.. pa, ja tako. Ne košta.
Uređaje koristim godinama, pa ako ima razlike - neka je.

Supruga recimo to ne radi i njen telefon nema mogućnost.
I onda koristi godinama već i - i dalje može koristi tokom celoga dana.
Mada, ima da nije kao prvoga dana.

Ti na 315..
Videh da je za moj telefon koji sam uzeo nedavno, deklarisano 1.000 ciklusa.
Ne znam šta im to znači, ali pretpostavljam da je to onda kada se osetno kapacitet smanji.

A i da trošim i po 30% dnevno tada.. nikad nije teško dopuniti u toku dana ili dva.

Bilo kako bilo, ima smisla ne obraćati pažnju, ako se telefon umereno koristi, tj ne srozati kapaciteti za godinu ili dve.
Tu pomaže jedino da je stalno na punjaču kada smo pred utičnice i da je ograničen na tih 80%.
Ako ga koristiš duže svakako da ima smisla čuvati, tih 1000 ciklusa je procenjeno vreme do 80% bh

Nazad
Vrh Dno