Šta je novo?

Kako prvi put do overclockiranja

lopovive

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2004
Poena
604
Moze li mi neko objasniti kako da overclockiram graficku i procesor. Rijec je o sledecim komponentama

Radeon 9600 PRO VIVO
AMD 2500+ Barton
Epox 8RDA+
512 RAM-a 400MHz

Nikad ranije nisam nista slicno pokusavao a volio bih pa ako neko ima vremena i strpljenja
da me uputi bio bih mu jako zahvalan citao sam ovde sta je ko objasnjavao ali mi trebaju sami poceci
vama je ovo verovatno smesno ali sta cu ima nas i ovakvih!!! 🙄
:wave;

Sto se tice graficke skini Rage3d i sini joj odma 460/322.Barem sam ja tako,i pusti 3dmark i ako prodje bez restarta ili bilo kakvih anomalija,onda pusti prime95 i ako i njega prodje zavrsio si posao,mada moras probati sa igrama.Ako oces mozes i vise da je o/c ali sve zavisi od hladjenja odnosno modela kartice.

2.Sto se tice 2500+ njega mozes o/c kao 3000+(moze i kao 3200+)
ides u bios stavis v-core 1.65 i igras se sa mnoziocem.znaci
mnozilac x fsb =radni takt ali to ce ti neko malo ljepse objasniti

OK....imam abit nf7-s, 2x256PC2700, 2400+tbredb i radeon 9000Pro....pa me intersuje kolko bi ja mogo da kloknem moju grafichku!!?? 😕

:wave;

valjda nisi nista ali ja cu tebe ctp; pomozi ako mozes pa da cheers

W12 je napisao(la):
Ne igras se sa mnoziocem vec sa FSB-om, barem za pocetak, a prethodno spustis mnozilac recimo na 9 (ako ti je procesor otkljucan) i dizes FSB. Takodje prethodno zaustavi AGP da ne skace na 90...

Ultimo je napisao(la):
Ovde imas sve o tome kako o/c procesor.http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=30496

ultimo hvala i havala i ovima gore ovo sam vec nasao trebao sam prvo sve dobro pregledati pa onda pitati za procesor ali za graficku se ne bih snasao veliki pozdrav od lopova za sve :happy: :happy: :happy:

lopovive je napisao(la):
...

ultimo hvala i havala i ovima gore ovo sam vec nasao trebao sam prvo sve dobro pregledati pa onda pitati za procesor ali za graficku se ne bih snasao veliki pozdrav od lopova za sve :happy: :happy: :happy:
Nema na cemu samo da ti uspe o/c.

Pozdrav

W12 je napisao(la):

Zar nije voltaza Barton 2500+ po default-u 1.65V??? 😕

POZ cheers

Gidra85 je napisao(la):
...

Zar nije voltaza Barton 2500+ po default-u 1.65V??? 😕

POZ cheers
Jeste, ali da covek ne pogresi ako stavi na custom voltage, mada ce za experimentisanje verovatno morati da ide i malo preko toga...

Offtopic: Crni, cestitam na modu! Tek sad primetio, mozda si postao odavno. U svakom slucaju zasluzeno cheers

Nazad
Vrh Dno