Šta je novo?

Kako proveriti tip panela u određenom modelu TV-a?

NShappy

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
24.05.2004
Poena
955
Moja oprema  
Mobilni telefon
Huawei P30
Lutam po TV temama i ne mogu da nađem...

Da li negde ima sajt gde su izlistani televizori (bez obzira na proizvođača) sa tipom panela u njima? Od svih karatkteristika koje srećemo po sajtovima, ovu proizvođači (i trgovci) najmanje ističu, ili da budem precizniji, skrivaju. Želim da odaberem 42" TV sa VA (PVA il' sličnim derivatima) panelom. A proizvođači čak i u istim serijama mešaju grandmothers and frogs, i stavljaju određeni panel do nekih dijagonala, a neki drugi od nekih dijagonala, i bla.bla.bla. ni NSA im ne mož' ući u trag.

Jel' mnogo tražim? ,)

Ako ti se slika svidi, kupiš televizor i sam sebe ubediš da je najbolji panel u njemu i ništa više ne istražuješ.:) Sačuvaš živce i uživaš.:guitar:

Pa da, a po radnjama imaju izložene sve modele jedan do drugog, sa idealnim podešavanjima za taj TV, sa povezanim istim izvorom, sve u interesu mušterija zakerala, za probu. :p

Pogotovo neki modeli što nisu mainstream i spadaju u jače serije Sony-ja, Panasonic-a, Sharp-a, ima ih ukupno 3-4 komada u celoj Srbiji u radnjama na stanju.

Kao neko ko je ranije bio vrlo aktivan u sferi HDTV-ova mogu da te uputim na AVForums i sledeću temu LCD -matrices,differences and what models are placed *Part 2*. Potraži postove komšije bugara hristoslava, on je mag na internetu kada su u pitanju televizori i njihovi paneli :) Možeš i da posetiš bugarski forum koji sadrži ogroman broj informacija o televizorima na kojem je hristoslav aktivan pa tu imaš odvojene teme za brendove a takođe i FAQ teme, svašta može da se sazna o raznim modelima svih brendova, čovek je legenda http://forum.setcombg.com/телевизори-и-проектори/

Što se tiče konkretnog sajta gde bi ti se izlistalo koji se panel koristi u određenom modelu, tako nešto nažalost ne postoji, ali ako hoćeš da saznaš više tehničkih detalja o nekom panelu, možeš da posetiš Panelook.com. Tu na primer u Panel Brand štikliraš Samsung kao proizvođača panela, TV kao tip uređaja u kojima se koriste i dobiješ spisak panela sa karakteristikama. Nadam se da sam bio od pomoći :)

^^ Hvala, korisno... :)

Najsigurniji način da znaš da si kupio kvalitetnu stvar je da platiš dosta za jači model nekog renomiranog proizvođača.

Kako bi tačno odredio koji panel je ugrađen u koji model TV-a, ako već postoje varijacije, ne znam - jedino preko nekog broja proizvoda ili druge informacije u servisnom meniju. Ne znam zašto se uopšte time opterećuješ.

Najsigurniji da si kupio TV sa dobrim panelom možeš biti ako pazariš plazmu, samo što nažalost plazme izumiru :(.

Nazad
Vrh Dno