Šta je novo?

Kako provaliti izlazni port ?

Ne znam za taj program, ali ti je bolje resenje da odradi port forward-ing kao sto je prelozeno. Verovatno imas neki router preko koga se povezujes na net? Reci nam koji router koristis pa te mozda i uputimo u pravom smeru :)

U svakom slucaju svodi se na to da ako imas neku linux/unix masinu koja ti izigrava router onda na njoj dodas neka pravila za port forwarding, a ako koristis windows masinu sa internet connection sharing-om (uf odavno ovo nisam video) valjda u windows-ovom firewall-u ili podesavanjima firewall-a kod same konekcije dodas pravilo za forwarding porta. Najcesci slucaj je da koristis neki uredjaj koji je router (adsl modem/router ili nesto slicno) kucni modeli gotovo uvek imaju neki web interface, pa se procedura tu svodi da otvoris web interface i tu ceprkas malo dok ne nadjes opciju koja radi port forwarding.

ljudi ja hocu isto da znam kako da otkljucam portove za p2p ...provajder mi ih je zatvorio(usporio) download sa sajta je 100Kilobajta a na p2p je 5 kilobajta....
pomozite mi

ok netstat /no 5 i ima gomila ******

koristim bear share i ctrl+shift+esc kaze da je 3636

sta sad

Poslednja izmena:
i jos nesto ...kad ne platim pojavi mi se

pfSense captive portal

trazi sifru i username sta je to i da li moze da se zaobidje???

da li se moze rijesiti ova situacija:
u mrezi imam 2 racunara i jedan server (za download i na njemu je ADSL)
na ruteru sam forvardovao port za utorrent i sve radi dobro ali samo na serveru

da li se nekako mogu forvardovati odredjeni portovi da i ostala 2 racunara na mrezi mogu koristiti utorrent i ostale p2p programe???

da li se moze rijesiti ova situacija:
u mrezi imam 2 racunara i jedan server (za download i na njemu je ADSL)
na ruteru sam forvardovao port za utorrent i sve radi dobro ali samo na serveru

da li se nekako mogu forvardovati odredjeni portovi da i ostala 2 racunara na mrezi mogu koristiti utorrent i ostale p2p programe???

Naravno. Na isti nacin forvardujes portove kao sto si forvardovao i za server, stim da za IP adresu stavis IP doticne masine na koju hoces forvardovati i port u utorrentu na tom racunaru.

nece da mi prihvati interfejs od modema/rutera
samo izbaci poruku da nece tu adresu da prihvati

Cekaj, hoces da kazes da sa tog racunara nemozes da se ulogujes na ruter?
Da li ti je ruter namesten da bude DHCP server?
Da li se ova 3 racunara medjusobno vide na mrezi?
Stavi fiksne IP adrese za sva 3 racunara za pocetak obavezno, pa preko servera se ulogujes na ruter i pogledaj onda za LAN podesavanja sta kaze.
Poslao bi ti moje screenshot-ove ali sam na poslu, ali ako ti treba reci.

e ovako
vidim ruter/modem koji je 10.0.0.138 u
djem podesim portove
otvorim portove i unesem adrese od klijenata i sve to snimim

ali klijentima i dalje pokazuje da su portovi zatvoreni
(ince na server je prikljucen ADSL modem/ruter na jednu mreznu karticu a na drugoj mreznoj kartici su klijenti(preko switcha))

sta treba odraditi da klijentima budu otvoreni potovi???

Cudno, ali idemo dalje. Znaci odradio si u utorrentu onaj portforward wizard i nista.
Koji je ruter u pitanju? Da li si gledao za njega podesavanja na www.portforward.com ?
Mozda imas problema zbog 2 mrezne u jednom racunaru. Probaj da ostavis na serveru samo jednu mreznu, pa server, ruter i ostala 2 racunara vezes na switch....ili ako ti je ruter npr. 4portni spojis ga serverom a preko drugog porta spojis ga na switch gde su spojeni i ostali racunari (otprilike ovako je i kod mene kuci i radi).

modem/ruter ima samo jedan prot (utp na sebi)

ruter mi mora biti na serveru zbog ogranicavanja brzina konekcije u mrezi?

Pa i dalje mozes server, ruter i ostala 2 racunara da vezes na switch i radice ti sve isto kao i sa 2 mrezne. Kako ogranicavas usere preko servera?
Mozes li pristupiti/pingovati sa klijentskih masina tu adresu 10.0.0.138?
Pitanja ostaju i iz mog prethodnog posta.
A u krajnjem slucaju mozes da pribegnes i softverskom resenju portforward-a u vidu npr. programa PortTrigger sa gorepomenutog site-a.

Nazad
Vrh Dno