Šta je novo?

Kako provaliti izlazni port ?

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Kako inkognito provaliti izlazni port mreže da bi mi radili p2p progami, i da li to uopšte može? Recimo da može da se desi i da saznam IP adresu web servera (naravno unutrašnju)

vidi ovako koliko sam ja upucen sve dok ti administrator ne "pusti" port koji ti treba mozesh da duvash u pertle.

Slazem se "to3a", do sad nisam naisao na aplikaciju koja bi mogla da ti pomogne.

A da pitam onako usput, kako da provalim port koji koristi neka aplikacija?

@ Toni. u 99% slucajeva pise u dokumentaciji koji je port u pitanju

To moze da ise izwede, skini program your-freedom.
Kod:
"Your Freedom" is a service that enables you to mainly do two things:

* Bypass Firewalls, Proxies and content Filters
    * Stay anonymous while surfing, playing and downloading

The basic Your Freedom service is totally free of charge, however if you want a more comprehensive or faster service than the basic you can pruchase upgrades.
mozesh da ga skinesh sa owog site-a www.your-freedom.de , bespalatan je samo morash da se regujesh na njoihowom site-u da bi ti poslali uname i pass . za swe ostalo pogledaj uputstwa na njihowom forumu ili pitaj owde :D
pozdraw

Poslednja izmena:
@Stator
Znam da obicno pise, ali sta ako za neki program nemam nikakvu informaciju, kako da onda doznam porti koji doticni program koristi.

1. Start>Run>cmd
netstat /no 5
2. Ctrl+Shift+Esc
Processes
View>Select Collumns>PID (Process Identifier)
3. Uporedi ova dva prozora i sve će ti se samo kaz'ti...

Nisam uspeo da se snađem.Šta treba da gledam u ekranu posle netstat komande (inače netstat mora da se kuca u direktorijumu c:\windows\system32)

Ne mora netstat da se kuca tamo, mozda ti path ne valja. Posto ti nije jasno ajde ja da probam da prevedem "kolegu" Baticu :-D

1. Start>Run>cmd
netstat /no 5

Znaci ides na gumbic start, pa opcija run pa kucas cmd i ides na ok ili stisnes enter.
kada ti se pojavi command prompt kucas netstat /no 5
Netstat treba da krene da izlistava podatke ...
local address sadrzi port sa koga podaci krecu a foreign address port na racunaru na koji se kacis.

2. Ctrl+Shift+Esc
Processes

Startujes task manager, pa ides na opciju processes. Zatim ides na View, pa select collumns i stikliras PID (Process Identifier).

E, sad, nadjes program koji te zanima, pa nadjes njegov PID, a zatim taj PID uporedis sa pid-ovima koje je netstat izlistao i nadjes na kojim portovima taj program pokusava da radi.

Pozdrav

dzaba mu i netstat -na jer on registruje portove koji se koriste a poshto je taj port zabranjen moze da cucla prste jer logichno program proba da se konektuje i prijavi neki eof from client
Napishi lepo koji te to programi zanimaju pa cemo ti reci koji ti portovi trebaju.

ako koristis p2p obicno mozes pa izaberes na kom portu hoces da radi, obicno su po defaultu 6881 ili slicni. Imas razne utility-e koji isprobavaju sve port-ove i tako otkrivaju koji portovi su otvoreni. Naravno svaki pokusaj da se koristi port koji je zabranjen se obicno log-uje tako da ces tesko proci inkongnito sa takovom akcijom :)

Pa "duvanje u pertle" je itekako moguće ukoliko su na ruteru markirane p2p konekcije i paketi, pa sve to zabranjeno... džaba ti onda svih 60000-ak hiljada portova :-devil-:

''Pa "duvanje u pertle" je itekako moguće ukoliko su na ruteru markirane p2p konekcije i paketi, pa sve to zabranjeno... džaba ti onda svih 60000-ak hiljada portova''

Proverio sam. Acatheking je u pravu.Sledi mi ''duvanje u pertle''.

Nego, kad smo kod teme vec....

Kod:
4/3/2006 12:32:17 PM: Connected to DonkeyServer No4  (62.241.53.15:4242), sending loginrequest
4/3/2006 12:32:18 PM:[color=red] WARNING DonkeyServer No4  (62.241.53.15:4242) - Your 29429 port is not reachable. Please review your network config.[/color]
4/3/2006 12:32:18 PM: Connection established on: DonkeyServer No4
4/3/2006 12:32:18 PM: Loading sources from the new server for all files with less than 400 sources
4/3/2006 12:32:18 PM: New clientid is 458825
4/3/2006 12:32:22 PM: Received 3 new servers

Sta ovo znaci?
Mula radi i skida i uploaduje, to nije problem. Ali mi nije jasno sta "ovo" obavestenje hoce? Sta treba da mu radim???

Poslednja izmena:
dr.Tiristor je napisao(la):
Nego, kad smo kod teme vec....

Kod:
4/3/2006 12:32:17 PM: Connected to DonkeyServer No4  (62.241.53.15:4242), sending loginrequest
4/3/2006 12:32:18 PM:[color=red] WARNING DonkeyServer No4  (62.241.53.15:4242) - Your 29429 port is not reachable. Please review your network config.[/color]
4/3/2006 12:32:18 PM: Connection established on: DonkeyServer No4
4/3/2006 12:32:18 PM: Loading sources from the new server for all files with less than 400 sources
4/3/2006 12:32:18 PM: New clientid is 458825
4/3/2006 12:32:22 PM: Received 3 new servers

Sta ovo znaci?
Mula radi i skida i uploaduje, to nije problem. Ali mi nije jasno sta "ovo" obavestenje hoce? Sta treba da mu radim???

Port 29429 je zatvoren za "inbound" (dolazece) konekcije.... Dok ne uradis port forwarding tog porta na svoju makinu, javljace ti se ta greska...

BTW, postoji program koji se zove HTTP Tunnel, sluzi da propusti bilo koju konekciju preko porta 80. Potrazi na netu.

edge je napisao(la):
Port 29429 je zatvoren za "inbound" (dolazece) konekcije.... Dok ne uradis port forwarding tog porta na svoju makinu, javljace ti se ta greska...

BTW, postoji program koji se zove HTTP Tunnel, sluzi da propusti bilo koju konekciju preko porta 80. Potrazi na netu.
Prot forwarding, koliko to meni realno smeta, jer mula kao sto kazem radi, skida, doduse ne nesto extra brzo, ali skida.
Kako da uradim port forwarding? Sa HTTPT da kazem da ide "onuda"? Ili?
Uglavnom, sad cu da skinem programcici pa cu da vidim sta ima.

CTRL+ALT+Del

Ja sam koristio uvek CTRL+ALT+Del za ulazak u Task Manager ili desni klik misa itd...To sto covek mora da ide u system32 da bi startovao netstat je do patha, najverovatnije je par instalacija koje brljaju po path liniji izbacilo putanju do system32, postoji ogranicenje u duzini path linije e sad dal moze kao u DOS-u da se nastavlja u sledecem redu nisam se udubljivao.

lega99 je napisao(la):
Ja sam koristio uvek CTRL+ALT+Del za ulazak u Task Manager ili desni klik misa itd...

normalno , ali ovako (ctrl+shift+esc) moze da se startuje sa jednom rukom. znaci velika prednost ako ti je u drugoj ruci mis. mnogo zgodno...

meni tesko

@PretendeP,

Ja probo tesko izvodljivo, barem meni, misem mi najlakse. :d

Jel neko provalio za path liniju koliko moze da primi...

Poslednja izmena od urednika:
Palčić :)

lega99 je napisao(la):
@PretendeP,

Ja probo tesko izvodljivo, barem meni, misem mi najlakse. :d

...

Da li si probao samo palcem leve ruke da pritisneš Shift+Ctrl ?!? ;)

PretendeP je napisao(la):
normalno , ali ovako (ctrl+shift+esc) moze da se startuje sa jednom rukom. znaci velika prednost ako ti je u drugoj ruci mis. mnogo zgodno...
Pa može i ctrl-alt-del jednom rukom ;)

jddipqd je napisao(la):

Eh, da, sad će još neko reći da za sve to treba da imaš bar jednu ruku... :D :d :D

@All: Ala offtopicharite!!! :D

Nego skinuo sam HttpT, i nije mi jasno sta gde treba da upisem????

@lega99

Batica je napisao(la):
Da li si probao samo palcem leve ruke da pritisneš Shift+Ctrl ?!? ;)

ovo je najbolja tehnika :) mada moze i normalno, ali je ovo sto je Batica predlozio najlakse, i radi .

poz obojici

jddipqd je napisao(la):

pa mozes ako si ovo ti u tvom avataru :) ;) onako je mnogo lakse a [ctrl+alt+del] mora sa desnom rukom u kojoj je najcesce mis , nego 'ajde sto kaze Dr.Tiristor da ne offtopic-imo vise ...

poz

Poslednja izmena:
PretendeP je napisao(la):
pa mozes ako si ovo ti u tvom avataru :) ;)poz
:zgran:
Kad sam poslednji put gledao ctrl i alt su se nalazili i sa desne strane...

Ma ima i sa leve, potrazi malo :D :D :D

Inace, hoce li se neko odazvati na topic?

doggy je napisao(la):
Ne mora netstat da se kuca tamo, mozda ti path ne valja. Posto ti nije jasno ajde ja da probam da prevedem "kolegu" Baticu :-D

1. Start>Run>cmd
netstat /no 5

Znaci ides na gumbic start, pa opcija run pa kucas cmd i ides na ok ili stisnes enter.
kada ti se pojavi command prompt kucas netstat /no 5
Netstat treba da krene da izlistava podatke ...
local address sadrzi port sa koga podaci krecu a foreign address port na racunaru na koji se kacis.

2. Ctrl+Shift+Esc
Processes

Startujes task manager, pa ides na opciju processes. Zatim ides na View, pa select collumns i stikliras PID (Process Identifier).

E, sad, nadjes program koji te zanima, pa nadjes njegov PID, a zatim taj PID uporedis sa pid-ovima koje je netstat izlistao i nadjes na kojim portovima taj program pokusava da radi.

Pozdrav
zar nije lakse da kuca
netstat -b
ako ima xpsp2

Nazad
Vrh Dno