Šta je novo?

Kako prepoznati Built by ATI ?

NBM

Čuven
Učlanjen(a)
16.07.2000
Poena
619
U oglasima:
"Ati Radeon 8500...165 €. Original ATI-jev, Memorija 3.3 ns, TV-out, DVI, Radi po default-u na 275/550 MHz, 10000 poena u 3DMarku2001".

Ugovorim kupovinu nakon ubjedjivanja da je Built by ATI kupljena u USA, OEM pakovanje, sigurno po defaultu 275/550 MHz, da ima PAL TV out, da nema prevare (LE radi na 250/250 (500) Mhz) jer je nemoguce izmjeniti default 275 MHz sto se moze provjeriti programom... Part Number i BIOS Part Number je moguce provjeriti na ATI-jevom sajtu a po tvdnji prodavca odgovora originalu.

Tak nakon pregleda karte na kojoj je stojalo MADE IN CHINA ljudi koje sam zamolio da preuzmu karticu su odustali tvrdeci da nije original.
Tak naknadno sam na sajtu nasao:
http://mirror.ati.com/support/identify/IdentifyGraphProduct.html
http://mirror.ati.com/support/identify/cardver.html

Da li je moguce da Built by ATI bude proizveden u Kini i to kao OEM?
Ako jeste kako znati da ipak nije prevara, (nakon tvrdnji nekih ljudi da je sve moguce uraditi da kartica bude vjerna kopija) iako odgovara svemu onome sto ATI nudi za provjeru?

Ja cu ti odmah reci da je to prevara po tome sto su napisali 10000 poena u 3d marku...
Naravno ako ne misle na 640 ili 800*600 i 16 bita :D

Mislim da je jedna odlicna provera da skines Atijeve drajvere i instaliras ih preko setup.exe-a...Ako je Built by Ati instalirace se a ako nije prekinuce instalaciju...Nemoj samo da otpakujes drajvere pa da ides na "update driver" iz device managera jer ce ti se tako svakako instalirati.

A takodje trebalo bi, koliko znam, da na samoj kartici, bilo na kuleru bilo PCB-u pise da li je built by Ati....

Mister No:
-Mislim da je jedna odlicna provera da skines Atijeve drajvere i instaliras ih preko setup.exe-a...Ako je Built by Ati instalirace se a ako nije prekinuce instalaciju...Nemoj samo da otpakujes drajvere pa da ides na "update driver" iz device managera jer ce ti se tako svakako instalirati.
-----------------------------------------------------------------------------------
Tvrdnja ne stoji , jer je moguce promeniti sadrzaj bios-a tako da kartica bude "Built by ATI !" , kao i default clock memorije i jezgra...
Meni takodje nije logicno da kartica koju je proizveo ATI bude napravljena van Kanade i da nije NTSC TV-out .
Znaci , ne lozite se na Built by ATI vec trazite Hercules ili eventualno Elsa kartice .

Pozdrav , Misa...boom

Karticu nisam kupio pa nista od ovih savjeta ne mogu spovesti...

Kartica ima i NTSC i PAL TV-out .
Trazim ja Hercules ali je tesko naci (ima ih u Hrvatskoj i Bosni), a konji iz Nisa koji su zastupnici Herculesa nisu ih uvezli.
Prvi put cujem da Elsa proizvodi kartice sa ovim cipom.

NBM je napisao(la):
U oglasima:
"Ati Radeon 8500...165 €. Original ATI-jev, Memorija 3.3 ns, TV-out, DVI, Radi po default-u na 275/550 MHz, 10000 poena u 3DMarku2001".

Ugovorim kupovinu nakon ubjedjivanja da je Built by ATI kupljena u USA, OEM pakovanje, sigurno po defaultu 275/550 MHz, da ima PAL TV out, da nema prevare (LE radi na 250/250 (500) Mhz) jer je nemoguce izmjeniti default 275 MHz sto se moze provjeriti programom... Part Number i BIOS Part Number je moguce provjeriti na ATI-jevom sajtu a po tvdnji prodavca odgovora originalu.

Tak nakon pregleda karte na kojoj je stojalo MADE IN CHINA ljudi koje sam zamolio da preuzmu karticu su odustali tvrdeci da nije original.
Tak naknadno sam na sajtu nasao:
http://mirror.ati.com/support/identify/IdentifyGraphProduct.html
http://mirror.ati.com/support/identify/cardver.html

Da li je moguce da Built by ATI bude proizveden u Kini i to kao OEM?
Ako jeste kako znati da ipak nije prevara, (nakon tvrdnji nekih ljudi da je sve moguce uraditi da kartica bude vjerna kopija) iako odgovara svemu onome sto ATI nudi za provjeru?

Jaooo sto volim da odgovaram na ovakva pitanja.:D :D

1.Ti si svoju sansu propustio zbog paranoje i misljenja da su svi dileri prevaranti.

2.Ako vec nisi imao poverenja,sajt se pogleda pre kupovine.

3.Da li je moguce da se u Kini proizvodi npr. IBM:D :D ?

Mister No je napisao(la):
Ja cu ti odmah reci da je to prevara po tome sto su napisali 10000 poena u 3d marku...
Naravno ako ne misle na 640 ili 800*600 i 16 bita :D

Mislim da je jedna odlicna provera da skines Atijeve drajvere i instaliras ih preko setup.exe-a...Ako je Built by Ati instalirace se a ako nije prekinuce instalaciju...Nemoj samo da otpakujes drajvere pa da ides na "update driver" iz device managera jer ce ti se tako svakako instalirati.

A takodje trebalo bi, koliko znam, da na samoj kartici, bilo na kuleru bilo PCB-u pise da li je built by Ati....
Nego sta,cista prevara:D :D .Prevara je zato sto je covek slagao da ima 10000 poena.Prava istina je 10700:D :D .Naravno default benchmark;)Sto se nisi zapitao na kom racunaru ima preko 10000.

Karta radi na 275/550 a OC na 300/660, skok performansi je 500-600 poena ,sto i nije tako lose.
Umalo da zaboravim:D :D Catalist drivere nemozes obmanuti.Kava kultura,click na EXE i za 10-15 sec.....Milina jedna

:D :D

Naravno ako ne misle na 640 ili 800*600 i 16 bita

Jesi li testirao kartu kad tvrdis tako nesto, i da li znas na kojoj je masini testirana karta? Mozda na Simpsonovoj?

Meni takodje nije logicno da kartica koju je proizveo ATI bude napravljena van Kanade i da nije NTSC TV-out .

Znas li da se vec nekoliko godina ATI kartice proizvode u ATI-jevim pogonima u Kini? Moguce je podesiti TV-out na NTSC, PAL, SECAM sistem

Elementarno nepoznavanje ATI layout-a.

Da i pogresio si sto je nisi kupio jer sad neznas da li je karta zaista prava, a da jesi znao bi.:p :p :p

NBM je napisao(la):

Kartica ima i NTSC i PAL TV-out .
Trazim ja Hercules ali je tesko naci (ima ih u Hrvatskoj i Bosni), a konji iz Nisa koji su zastupnici Herculesa nisu ih uvezli.
Prvi put cujem da Elsa proizvodi kartice sa ovim cipom.
Samo juri Hercules-a ;)

NBM je napisao(la):

Je si li cuo recimo za Matroxa, takodje Kanadska firma. Okrenes karticu, a ono pozadi pise Made in China, a ne Made in Canada. Cudno zar ne? :p :D

To je kao sa onim Sony nije Made in Japan pa nece ljudi da kupe. Danas se sve pravi u Kini verovali ili ne...

simpson H je napisao(la):
Jaooo sto volim da odgovaram na ovakva pitanja.:D :D

1.Ti si svoju sansu propustio zbog paranoje i misljenja da su svi dileri prevaranti.

2.Ako vec nisi imao poverenja,sajt se pogleda pre kupovine.

3.Da li je moguce da se u Kini proizvodi npr. IBM:D :D ?

1. Da je bilo paranoje i nepovjerenja uradio bih ovo pod 2., a ja nisam jer sam vjerovao onom sto tvrdi prodavac. Covjek koji je za mene (nisam iz BG) trebao da preuzme karticu je nakon pregleda kartice ustanovio da nije original...kako ne znam ni ja, zato vas i pitam.
3. Naravno da je moguce, ipak vjerovao sam i covjeku koji se razumije u ove stvari...duzi niz godina bavi se ovim i narucivao je ranije original kartice.

NBM je napisao(la):
1. Da je bilo paranoje i nepovjerenja uradio bih ovo pod 2., a ja nisam jer sam vjerovao onom sto tvrdi prodavac. Covjek koji je za mene (nisam iz BG) trebao da preuzme karticu je nakon pregleda kartice ustanovio da nije original...kako ne znam ni ja, zato vas i pitam.
3. Naravno da je moguce, ipak vjerovao sam i covjeku koji se razumije u ove stvari...duzi niz godina bavi se ovim i narucivao je ranije original kartice.
Mozda sam bio malo grub u prethodnom postu,pa evo da sada razjasnimo.Covek koji te je "zastupao" u trgovini ocigledno nije u ruci drzao R8500 nikad u zivotu.Pa samo kada je pogledas,odmah ti je jasno da se radi o pravom ATI-ju.Drugo,ima u BG dosta sarlatana koji sebe predstavljaju kao velike poznavaoce a nisu upoznati sa elementarnim stvarima.U buduce kada pozelis da kupis nesto od hardwer-a,obrati se ljudima na ovom forumu,odbaci one ocigledno pristrasne odgovore,i napravi svoj izbor.

Pozdrav

simpson H

OK. Posavjetuj me gdje da nadjem Built by ATI.
Koju ti karticu imas i gdje si je, i po kojoj cijeni nabavio ukoliko je ATI.
Da li smatras da je Hercules tu uz ATI i da li je iskreno preporucujes.
Da li neko na ovom forumu prodaje Built by ATI izuzev u oglasima
nerealnih bulaznjenja u vidu 300€...

Evo recimo ja...
Build By Ati 8500LE 128MB, kupljena u Kanadi u Future Shop-u, napravljena u Kini/Kanadi. Tako i stoji na retail(znaci crveno crna standardna sa nekim bulazom na sredini) kutiji Parts manufactured in:
CHINA i ispod Canada. Cena sa porezom od 15% je bila 185 eura. Moze i bez poreza ako je iznosis iz drzave, ali te onda sacekaju carinici pa te osljeme po usima. A ovo u oglasima je dranje, jer je na njoj zaradio 70 eura ako je proda za 300. U stvari 40 ako je platio porez recimo u kanadi, jer je tamo 230/260 sa porezom...

NBM je napisao(la):
simpson H

Hoces ja da ti prodam Built by ATI, doduse izradjena je u Kini, ali je stigla iz Amerike. Cena za tebe 200€. Ako si zaintersovan javi mi se na PM. Original je original, a kopije su kopije, manje ili vise uspesne. Hercules je vise uspesna kopija.

simpson H je napisao(la):
Nego sta,cista prevara:D :D .Prevara je zato sto je covek slagao da ima 10000 poena.Prava istina je 10700 .Naravno default benchmark Sto se nisi zapitao na kom racunaru ima preko 10000.

Karta radi na 275/550 a OC na 300/660, skok performansi je 500-600 poena ,sto i nije tako lose.
Umalo da zaboravim:D :D Catalist drivere nemozes obmanuti.Kava kultura,click na EXE i za 10-15 sec.....Milina jedna
:D :D

Za katalist drajvere ne znam ali znam da su se oni stari ponasali tako...nisam ni napisao da skine katalist drajvere...
A inace na koju si foru uspeo da napabircis 10700 poena u 3d marku ? :D Pa ne mislis valjda da je taj prodavac imao [email protected], 166 mhza fsba na P4, klokovanu kartu i sl. ? :)
Naravno, ostavljam mogucnost da je on to imao :p ali vrlo verovatno niko to van tvoje masine nece ostvariti. Plus sto je covek napisao da je OEM, a ja zaista nisam cuo da se Radeon8500 isporucuje uopste kao OEM, cak sam svojevremeno, kad je izlazio, citao da ga na trzistu nece ni biti u OEM varijanti...ali naravno, moguce je da se uvek nadje neki
Pozdrav
P.S. jel'ti to stigao onaj PowerColor ili je bas Built By ???

NBM je napisao(la):
simpson H

Poslao sam ti PM sa informacijama i mojim brojem telefona. Procitaj i ako te zanima javi se ili pisi.

Ceba Radeona 8500 je zestoko pala u Americi posto se trgovci trude da ga rasprodaju do izlaska 9000Pro i 9700. Proverite malo cene na netu. A kako je nasa domaca valuta (euro) jaknula u zadnje vreme zovite strine i tetke da vam ih salju :). Eh kad bi nesto od toga stiglo ovde do nas.
I jedno pitanje: Da li TV out sa Radeona kupljenog u Americi moze da se koristi na nasim TV-ima?

Bogda je napisao(la):
I jedno pitanje: Da li TV out sa Radeona kupljenog u Americi moze da se koristi na nasim TV-ima?

Ma radi kao zmaj, da sve puca. :D

Nazad
Vrh Dno