Šta je novo?

Kako povezati Audio out sa videa na Kworld tuner?

stvana

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
604
Dakle,
Kako povezati Audio out sa videa na Kworld tuner, jer tuner nema audio in?Video out sam lepo povezao i softver za karticu lepo snima sliku sa videa, ali kao povezati audio?

Hvala unapred, Alek

stvana je napisao(la):
Kako povezati Audio out sa videa na Kworld tuner, jer tuner nema audio in?Video out sam lepo povezao i softver za karticu lepo snima sliku sa videa, ali kao povezati audio?
Na LineIn od audio kartice ili šta je već slobodno od ulaza tamo...

Grebovanje zvuka se uvek obavlja preko zvucne kartice tako da je i logicno da se audio izlaz poveze na zvucnu kartu...Doduse neke TV kartice imaju i video ulaze (ASSUS), ali to je samo pass-through konektor koji signal samo transportuje kroz TV kartu ka zvucnoj da bi ti olaksao povezivanje i lisio te potrebe da prespajas kablove svaki put kada nesto snimas sa VCR-a...

Jeste da dizem post "iz mrtvih" ali na ASUS-u nije bash samo "Pass-trough" konekcija u pitanju.
Kada se aktivira SVHS ili Composite - samo tada je i aktivan audio sa externih uredjaja.
U protivnom - on je "mute" tj. nema ga.
Ponekad mi se desavalo da izgubim A/V sinhronizaciju (za malih 500 ms) kada bi audio vezivao direktno na Line-In od zvucne.

Inace - shemu kako sam ja bash na Kworldu povezivao video imas na:
http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=29318&start=30

pozdrav

Nazad
Vrh Dno