Šta je novo?

Kako povezati Apacer AL670 na wireless kućnu mrežu?

milirad

Čuven
Učlanjen(a)
06.04.2005
Poena
630
Mene interesuje kako da povežem Apacer AL670 sa kompom na kojem imam Win7x64? Kupio sam i Intellinet-ov Wireless USB adapter 150N i uključio ga u USB port na playeru. Međutim kada u pogledam u podešavanjima vidim da piše: "DHCP not ready" a ako i pokušam da uđem u taj deo (Select a connection profile/Profile name/Get connection mode/ imam izbor izbeđu 2 tipa

1. Infrastructure (AP)
2. Peer to peer (Ad Hoc)

U oba slučaja dobijem poruku da nema nikakve mreže, tj. "Can't get any ssid"

E sad da li i šta treba da radim sa ovim Wireless USB adapterom (ja sam ga samo uključio u plejer) da li njega treba prethodno nekako konfigurisati na kompjuteru i kako da plejer povežem na kućnu bežičnu mrežu. Čitao sam negde da na Win7 kompjuterima treba napraviti Ad Hoc mrežu i da će se tada videti šerovani folderi, ali kako se to radi? Ako može neko da mi objasni korak po korak. Hvala unapred.

Pa to je isto samo je drugi proizvođač i jedno i drugo je wireless adapter i imaju slične karakteristike, ako ne i iste. Kada sam kupovao rekli su mi u Listu da se i sa ovim može povezati bez problema.

Kupio sam danas Apacerov AA311 wireless adapter, ali nikako da se ulogujem na moju kućnu bežičnu mrežu. U stvari plejer "vidi" mrežu i HDD kompjutera kome želim da pristupim, međutim kada unesem podatke Net user ID i password, koji sam prethodno napravio na PC-u (novi user) na kom je Win7x64 dobijem poruku "logon fail". Da li neko može da mi objasni gde grešim i kako da povežem AL670 na kućnu bežičnu mrežu.

Probao sam sve što mi je palo na pamet, proverio sve što se tiče šerovanja

sharing1.jpg

sharing2.jpg

čak sam mu dodao i noviji fw ali sada mi ne vidi ni jedan računar u mreži iako se konektovao na mrežu.

Poslednja izmena:
Kupio sam danas Apacerov AA311 wireless adapter, ali nikako da se ulogujem na moju kućnu bežičnu mrežu. U stvari plejer "vidi" mrežu i HDD kompjutera kome želim da pristupim, međutim kada unesem podatke Net user ID i password, koji sam prethodno napravio na PC-u (novi user) na kom je Win7x64 dobijem poruku "logon fail". Da li neko može da mi objasni gde grešim i kako da povežem AL670 na kućnu bežičnu mrežu.

Gde si kupio AA311 ? pošalji na pm.

Poslao sam ti poruku.

Primetio sam da kada, na računaru na kom mi je Win7, skinem password onda plejer "vidi" taj računar i mogu da unesem Net user ID i password, ali ne mogu da pristupim šerovanim folderima, jer dobijam kao što rekoh poruku "logon fail".

Dakle definitivno nešto treba da podesim na računaru da bi plejeru bili dostupni ti folderi.

I ne mogu da verujem da na ovom sajtu nema nikog da može objasniti oko tog deljenja/šerovanja foldera pod Win7, koliko već ... 10 dana?!

Poslednja izmena:
Jesam pročitao sam i proverio, sve sam tako podesio ali Win7 zeza. Kada sam stavio laptop na kom je instaliran XP, na mrežu odmah ga je pronašao i ušao u sve šerovane foldere. Mogao sam da otvorim sve fajlove bez problema.

pretpostavljam i .reg fajl si startovao ?

"If your media player can't connects to Win 7, please download the "Win7 regedit settings", double click the "Win 7 Login Settings.reg" after unzipping"

Win 7 Login Settings.reg

E to sam prevideo, hvala, sada ću i to da isprobam. Mada u FAQ postoji slično pitanje pa je odgovor da se preuzme i TranscodeServer.exe koji bi trebao pomoći u povezivanju plejera i PC-a

Poslednja izmena:
Slaba pomoć i od ovoga doduše sada plejer može da "vidi " šerovane foldere ali ne može da im pristupi traži NET user ID i pass i tu sam isprobao sve kombinacije i prazno polje, a ovaj "Win7 regedit" izgleda da samo dodaje Realtek_guest-a u korisnike (sa nekim passwordom ne znam kojim, ali vidim da ima 10 zvezdica). Ali i dalje ostaje Logon Fail.

img1919pj.jpg

img1920i.jpg

Poslednja izmena:
Meni se slicna stvar desavala na wdtv-u dok nisam u windows 7 otisao u "advanced sharing options" , pa pod "media streaming" otvoris "choose media streaming options" i na listi bi trebalo da stoji ime tvog uredjaja (u mom slucaju wdtv) i tu treba da prebacis na "allowed".

Proveravao sam i tu samo što se kod mene ne pojavljuje plejer pa ne mogu ništa da podesim. Osnovni problem je što računar (sa Win7) ne vidi ostale računare u mreži pa ni plejer. Mislio sam da mu možda smeta KIS (Kaspersky) pa sam ga isključio ali ništa se nije promenilo.

Čitajući Apacerov FAQ Instalirao sam TranscodeServer (koji je doduše pravljen za XP) ali pomoću njega sada plejer može da vidi samo foldere na Win7 računaru, ali ne i da im pristupi (ne može da uđe u njih i do njihovog sadržaja - traži NET user ID i pass), taj pristup ostvaruje samo kroz opciju My neighbor. Ako promenim naziv kućne mreže, pa restartujem PC, a zatim isključim pa ponovo uključim plejer onda mogu da vidim foldere na PC-u sa Win7 (ne i da im pristupim), ali već kod sledećeg isključivanja i uključivanja plejera ne vidi se PC sa Win7 niti njegovi šerovani folderi.

Kada sam povezao (sinovljev) laptop u home network, na kome je instaliran XP (nema nikakav password ni za user-a niti bilo gde drugde) posle gašenja i ponovnog paljenja plejera mogao sam da bez problema pristupim njegovim šerovanim folderima i pustim film, slike itd. sa tog laptopa.

Windows firewall mi je i inače isključen, a rekoh već da sam probao da isključim potpuno KIS (time i njegov firewall) i onda sam probao konekciju i nije mi uspelo.

Nazad
Vrh Dno