Šta je novo?

Kako povezati AP?

• Začetnik teme Začetnik teme kovle
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovle

Slavan
Učlanjen(a)
29.03.2008
Poena
350
Kupio sam TP-LINK WA5110G. Hocu da se nakacim kod komsije na wireless, preko access pointa. Ne kradem, nego delimo da se zna! 😀 e sad imam problema prilikom povezivanje. Iz rutera u komp ethernet kablom, nikakva filzofija, ali kad hocu da udjem na njegovu IP adresu koja je po defaultu 192.168.1.254 ali nije hteo, nema konekciju uopste. Ne znam gde gresim? Moze li neko da mi pomogne ?

Jesi uopste se povezao na njegov ruter? Mozes i u njegovom ruteru da proveris dal si povezan.

Konektuj se na svoj ruter (podrazumevana adresa 192.168.1.1).
Ako ne uspeš da se konektuješ, promeni IP adresu računara u neku iz njegovog opsega (192.168.1.2)
Uključi DHCP server. Zadaj da daje adrese od 192.168.0.2 do, recimo, 192.168.0.200. Getvej 192.168.0.1 DNS 8.8.8.8
Promeni mu IP adresu LAN-a u 192.168.0.1
Posle ovog koraka izgubićeš vezu sa ruterom.
Ako si ručno dodelio IP adresu, ponovo promeni adresu računara na automatsku dobijenu od DHCP servera. A možeš i da staviš sam 192.168.0.1
Konektuj se ponovo sa adresem koju si zadao u predhodnom koraku (192.168.0.1).
Uključi WiFi i prebaci ga u klijent mod.
Pronađi komšijin signal i konektuj sena njega.
Sad bi ti trebalo da radi internet.

Imam internet kod SBB-a ali sam na prepaidu, tako da sada nisam uplacivao evo vec dva meseca.. I zelim da zaobidjem njih totalno, zato sam i uzeo ovaj AP. Nisam se povezao na komsijin, jer nece da nadje ni jedan wireless.
@pdetlic aj pokusacu pa javljam ako zaskripi..
Inace njegova podrazumevana adresa je 192.168.1.254 tako pise u uputstvu i na poledjini AP-a. Meni je problem sto nmg uopste da udjem u podesavanja preko podrazumevane adrese

^Obicno su adrese 192.168.1.1 ili 192.168.100.1

Ja hocu da se povezem na njegov bezicni internet preko ovog AP koga sam kupio

Poslednja izmena:
Hvala puno na uputstvu. Znaci ako ga prebacim u repeater mod moci cu da se nakacim na wireless i imam pristup netu na svom kompjuteru?

Pa trebalo bi ako se konfigurise kako treba 🙂 e sad ili to ili da dovuces kabl od komsije do AP.a 🙂

Njegova default IP adresa je 192.168.1.1 (a probaj i 192.168.1.254), username admin i password admin, ako se i dalje ne možeš konektovati, resetuj ga. Imaš na poleđini reset, drži pritisnuto jedno 10 sekundi, pa ga isključi i ponovo ukluči. drugi razlog može biti da nisi u istom opsegu IP adresa kao i TP-LINK. Znači prvo na računaru, koji povežeš kablom sa TP-LINK-om (na njegov LAN port), zadaš adresu 192.168.1.2 i opseg adresa 255.255.255.0 pa probaj ponovo.

Probao i sa resetovanjem, nece. Sto znaci da je verovatno ovo drugo, probacu i da mu zadam drugu adresu.

Kovle jesi li ti probao ono uputstvo koje sam ti ja okačio ili ne? Jesi li ga barem pročitao? Zato što ti je tamo objašnjeno to što 'oćeš kroz slike...

Jesam video sam i procitao, samo treba da probam, ali nikako ne stizem, sutra cu 100%

Ja ne znam gde gresim. Uspeo sam da ga prebacim u repeater mod i konektovao se na mrezu ali nemam pristup internetu na racunaru na kom je nakacen internet. Probao sam i da ga prebacim u AP client router mod, ali opet ne mogu da dobijem pristup, sve kombinacije koje ste mi predlozili sam pokusao, medjutim nece pa nece. Jedino da mi neko napise sve korake.

Ako si koristio ono uputstvo sa tp linkovog sajta, jesi li obratio paznju na wep enkripciju sa kojom jedino radi u repeater modu i jesi li na kraju vratio podesavanja za mrezni adapter na tom racunaru na auto za dhcp i ostalo?

Konektovao sam se u tom modu na otvorenu mrezu.. jesam vratio, ali nece pa nece..

Zadaj sebi ručno DNS server, Google je 8.8.8.8 i 8.8.4.4 OpenDNS 208.67.222.222 i 208.67.220.220

Nazad
Vrh Dno