Šta je novo?

kako povezati 4.1 zvucnike na mini liniju?

kralj

Čuven
Učlanjen(a)
03.05.2005
Poena
620
Imam mini liniju Aiwa NSX-R71
Karakteristike njenog pojacala:

Power output Rated: 64 W + 64 W (6 ohms, T.H.D. 1 %, 1 kHz/DIN 45500)
Reference: 80 W + 80 W (6 ohms, T.H.D. 10 %, 1 kHz/DIN 45324)
DIN MUSIC POWER: 210 W + 210 W
Total harmonic distortion 0.08 % (32 W, 1 kHz, 6 ohms, DIN AUDIO)
Input VIDEO/AUX: 500 mV
Outputs SPEAKERS: 6 ohms or more
CD DIGITAL OUT (OPTICAL)
PHONES: 32 ohms or more
Znaci pojacalo ima dva izlaza za zvucnike.

Takodje imam zvucnike od kucnog bioskopa Samsung HT-X30 snaga „kao“ 133W sateliti (4 kom) i subwufer 135W (1 kom.), sve na 3 ohma.

Kako bih povezao sve zvucnike na mini liniju (4.1)?

Pozdrav

Poslednja izmena:
Nikako, ti zvučnici nemaju više od 5-10 Wati sinusne snage. Otpor 3 Oma, Tvoje pojačalo 6 Oma, moglo bi da izdrži JEDAN zvučnik po kanalu, na minimalnoj snazi. Nemoj da Te dovede u zabludu to što imaš dva (2 * L i R) izlaza na pojačalu. U pojačalu imaš 2 pojačala, ne četri. U najboljem slučaju crći će zvučnik, ako nemaš sreće i pojačalo i zvučnik.

Hvala na komentaru.
Moram te pitati zasto kazes zai pojacalo "moglo bi da izdrži JEDAN zvučnik po kanalu, na minimalnoj snazi"?
Ako pojacalo ima otpor 6 ohm a zvucnici su 3 ohm, uz to kazes da im snaga nije veca od 5-10 W, ja smatram da sa dva zvucnika pojacalo ne moze imati nikakvih problema. Mogu otici samo zvucnici, jer pojacalo ima duplo veci otpor od zvucnika, kao i snagu. Ovo sam davno cuo od nekog koji navodno zna.
Ispravi me ako grijesim.
Tako sam dosao na ideju da povezem 2 + 2 zvucnika sa nekim sistemom povezivanja dva zvucnika gdje im se otpor udvostrucuje. Neznam samo kombinaciju, dali ide ++, -- ili +-, +-. Tako bih dosao na omazu pojacala i na taj nacin spasio zvucnike.
Svakako nisam ocekivao da cu napraviti ko zna sta ali da svirucka i da ispuni sobicu od 12m2 laganim zvukom to svakako. Zao mi zvucnika, ostali mi od kucnog bioskopa a imaju prelijep zvuk.
Ima li nade?

Pozdrav

Mozes da ih vezes redno samo ne znam kako ces onaj vufer da nakacis. Pobaj i njega da dodas redno na jedan od kanala, to bi trebalo da svira. igraj se :)

Kad otvoris link gledaj "series wiring".

Poslednja izmena:
pronasao sam. hvala

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno