Šta je novo?

Kako povecati fontove

geo.dule

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
620
Moja oprema  
Laptop
Lenovo Thinkbook 16 G6
Mobilni telefon
ZTE Blade A51
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Kako povecati velicinu slova(fontova) u nekim programima npr.Nero ili USDownloader. Promenio sam rezoluciju u 1280x960 i svi fontovi su mi se smanjili.Isao sam u Properties-Appearance-Advanced i tu sam cackao nesto ali nisam uspeo..Imam Win SP3.

Konkretno za Nero ides File>Options>Font> Select Custom font>Browse> i tu biras i font i velicinu fonta (tako je bar u Nero 9,trebalo bi da je isto i u predhodnim verzijama) A imas i opciju generalno "celom Windowsu" da povecas font Desktop>Properties> i nadjes "Adjust font size" ,default je 96 DPI ,a ti stavi na vece (moras restart) pa ces videti ;)

Nisam mislio samo na Nero vec na sve aplikacije.Uzeo sam nov monitor 19 inca i mislim da je rezolucija 1024x768 prevazidjena i da treba da bude kvalitetnija slika.Zato sam povecao rezoluciju i automatski su se smanjili svi fontovi.

ako se dobro secam ide ovako:

desni klik na properties na desktopu>appearance>i skroz dole font size.... probaj ;)

Koristio sam to,ali su slova i dalje sitna u Control Panelu,Device Manageru i mnogim drugim delovima Windowsa.

^^^ A sta sam ja objasnjavao?? :trust: Princip je isti,a geo.dule ocigledno nije procitao moj post do kraja,jer je, sto se tice ovog "problema" situacija vise nego jasna ;)

Procitao sam ja to i uradio ,povecao na 111% normal size (107 dpi),trazio mi je instalacioni disk od Windowsa nije dovoljno samo restartovanje.Uspesno sam to uradio medjutim povecala su se slova samo na desktopu(Shortcut),dok u ostalim delovima(Display Properties,Plug And Play Monitor….) su izrazito sitna.Mozda tako i treba da bude.

^^^ Cim ti je trazio instalacioni CD Win-a i tako brljavi 100% je taj Win sto imas neka teeeska budzevina ;)

Windows je SP3 narodna verzija,ali se vrsi redovan update sa zvanicnog sajta.Kada sam menjao velicinu fonta trazio mi je fajl dosapp.fon koji se nalazi na instalacionom disku i ja sam ubacio disk i rucno nasao fajl na njemu.

Nazad
Vrh Dno