Šta je novo?

Kako pokvariti TV?

Da mi je po euro za svaki strujni udar, a pola eura za svako peckanje i praznjenje, ja bih sada vozio S6... Al' mi niko nije placao
:D

Sad redje, ali kad sam bio klinac... to je bilo svakodnevno. 6 dina prvi strujni udar... :(
poslednji, pre dve nedelje otprilike, htedoh da vidim dal bobina baca varnicu... :whip: Baca ko luda, mater joj... :D

Poslednja izmena:
Nisam ni sanjao da je potrebna tolika nauka da bi se spalilo nešto :D

Lepo ti to polij vodom i gotovo, ne mora puno, a biće izuzetno efikasno.

uh oh, imam ja reshenje -

na zadnjem kraju katodne cevi, nalazi ti se elekctron gun. on ispaljuje elektrone koji se se usmeravaju ka ekranu uz pomoc magnetnih ili elektrostatickih polja. problem kod prvobitne proizvodnje CRT-a je bio taj shto electron gun takodje proizvodi i jone, koji su mnogo tezi od elektrona, te oshtecuju ekran. zato su proizvodjachi smislili reshenje -

electron gun je pozicioniran pod blagim uglom u odnosu na osu katode. tako se dolazi do efekta da joni koji nisu u stanju da budu usmereni od strane el stat polja odlaze u pogreshan smer od ekrana, a elektroni bivaju umsereni uz pomoc el stat polja u ekran.

i pritom, u katodnoj cevi ti se nalaze magneti koji sluze kao magnet trap za jone.

ti uradi sledece -

otvori TV, i usmeri electron gun direktno u ekran (videcesh ugao, uglavnom je spushten po vertikalnoj osi oko 30 stepeni), i pritom, povadi sve magnete iz katode da ne bi zaustavljali jone.

tvoj drugar nece primetiti da magneti fale, slika ce biti dobra josh maks dva dana, i onda - zbogom teve.

i tu je naravno uvek ona stara metoda -

f_brokencrtm_1688a58.jpg

ili mu pusti kasetu sa japanskom klinkom u beloj 'aljini, za sedam dana ce sam Teve da mu se pokvari :p :d

Stavi petardu u televizor, to sto pisti sigurno negde varnici, pronadji gde i tamo stavi neki topovski udar ili magnumku!!!!!!!!!

Stavi petardu u televizor, to sto pisti sigurno negde varnici, pronadji gde i tamo stavi neki topovski udar ili magnumku!!!!!!!!!

Mislim da bi to ostavilo posledice i po okolne sobe, a o mojoj da ne pricam! :)

Cenim da Igoritza zna sta prica, pa cu pokusati cim mi cimer negde odluta na vise sati!!!

ja sam u vojsci imao slican problem. neki likovi, ala veliki brat, su "gledali" neki drndavi televizor celu noc. Tv je stajao u jako maloj spavaoni (cetiri kreveta) pa je to iritiralo. Problem sam resio tako sto sam spahlom napravio kratak spoj.:-devil-: (***. ima veliku metalnu povrsinu)

Poslednja izmena:
Eh kada smo kod vojske, sada sam se i ja setio. Stoka je smarala sa narodnjacima (tada beše mega hit od Ere Ojdanića - "Ne smem s tobom kume, ćelave ti gume, točkovi se tresu na tvom mercedesu"). Problem sam rešio olupavanjem kasetofona o sto i o patos (al da se spolja ne vidi :D )
Od starešina je bio jedan elektroničar - nick name Pupin, koji je stvarno sve živo popravljao, od avio instrumenata do mobilnih telefona. Kada su mu moroni doneli kas i zamolili ga da ga opravi, čovek se samo prekrstio kada ga je otvorio :D
Ovo može da potvrdi jedan moj ortak, bio je sa mnom u spavaoni, registrovan je na Benču, ali ne posećuje, baš ću da ga iscimam, samo da se seti password-a :D

Sačuvaj me Bože ovakvih threadova, a još više ovakvih ideja :S:

TV je korisna sprava, ne treba ga unistiti.

Izbaci cimera kroz prozor. Ili ga ukljuci u struju...

Ovo može da potvrdi jedan moj ortak, bio je sa mnom u spavaoni, registrovan je na Benču, ali ne posećuje, baš ću da ga iscimam, samo da se seti password-a :D
Evo R_U_S me natera da i ja nešto napišem. Moram priznati da je stvarno genijalac da pokvari neki uređaj, bez vidljivih spoljašnjih oštećenja! Nije se pohvalio da je još jedan kasetofon prošao kroz njegove ruke, do duše ovaj je imao samo manju traumu. Onaj kod čuvenog Pupina je bio rasturen po celom stolu, a radovi na popravci su trajali 10-ak dana. Eeee Ruse, sećaš li se kako je jedan od likova sa mokrim rukama zeznuo TV? :D Za širu publiku, priđe jedan lik, sa sveže opranim rukama, do ljute mašine made by Ei Niš, sa senzorskim prekidačima za kanale. Da li zbog mokrih prstiju, ili posebne nadarenosti, pustio je svih 8 kanala istovremeno, a TV je naravno uginuo posle 2 sekunde.

A brate kolko diskusije oko ovog odes do tv i pocnes da ga na prekidac palis gasis palis gasis palis gasis....tako 20-30 x i ima da crkne...
Druga stvar odes kupis bu 508 tranzistor koji kosta 2eura i zamneis ga ili das nekom ko ima lemilici i malo iskustva da to on uradi mesto tebe, a ujedno pogledas dal se to pistanje cuje iz neke zavojnice i ako se chuje tu zavojnicu zalijes tigar lepkom i resena stvar....

Pazi, mozes da ga oblepis plocama stiropora, ili prebacis cebe preko njega - da ti ne bi cuo pistanje.
Da mu prekines zicu na zvucniku ili probijes membranu - pa da ga on baci jer nema poente samo gledati sliku, ili slusati ruzno probijanje koje ce cak i on cuti.
Mozes da uzmes jedan ispravljac 12-20v ~ struje i jedan kraj prikaciis na nulu u sobi a drugii na spliter od kablovske. Slika ce tako da igra da mu se nece ni gledati.
A mozes i da se odlucis na malo extremniju varijantu - da ga ugasenog povezes na 380v. Na taj nacin bi trebao da mu samo sprzis trafo koji kosta oko 10e - ne vredi popravljati. Ali ti za ovaj nacin nista ne garantujem, dal ce sprziti samo trafo ili... Samo na svoju odgovornost!

A mozes i da se odlucis na malo extremniju varijantu - da ga ugasenog povezes na 380v. Na taj nacin bi trebao da mu samo sprzis trafo koji kosta oko 10e - ne vredi popravljati. Ali ti za ovaj nacin nista ne garantujem, dal ce sprziti samo trafo ili... Samo na svoju odgovornost!
Koji trafo? :trust:

Ma mom burazeru su pre par god. likovi iz eps-a priilikom popravke pogresno povezali umesto nulu stavili fazu (tj dve faze 380) i napravili picvajz. Na tv-u je crko ispravljac sa ~ na - (ili trafo- kako ga vec zoves) koji kosta oko 10e, medjutim u svakom slucaju su dobili i novi tv i ostale uredjaje.
Da, tv je bio u stand by-u. T.j. bio je ugasen ali mu je svetlela ona crvena lampica, ukoliko je skroz ugasen na prekidacu mislim da mu se nista nece desiti

mission accomplished

Slika leti, cimer ga vise i ne pali!!!
Otvorio sam ga, i ispomerao gomilu nekih prekidaca i cao!
Inace namera mi je bila da grafitom spoim provode na ploci za menjanje kanala ili necem slicnom, ali ovo je ispalo efikasnije!

Cimer se jos i zali da mu se slicno nesto dogodilo pre neki dan i misli da mu je tv riknuo sam od sebe!!

Hvala svima na mastovitim savetima, to mi je pomalo i bio cilj (da se malo nasmejem/te)!

Poslednja izmena:
mission accomplished

Inace namera mi je bila da grafitom spoim provode na ploci za menjanje kanala ili necem slicnom, ali ovo je ispalo efikasnije!

Cimer se jos i zali da mu se slicno nesto dogodilo pre neki dan i misli da mu je tv riknuo sam od sebe!!

Hvala svima na mastovitim savetima, to mi je pomalo i bio cilj (da se malo nasmejem/te)!

Sad nagovori cimera da pazari novi TV :d

mission accomplished

E sad jos napravi neku kontrolisanu exploziju da unisti sve u televizoru da ga ovaj ne bi popravljao!!!!!

jaoooo kad smo kod pishtanja - kupio menadzer u mojoj firmi novu reno laguna-u. i sad, chesto se vozim sa njime do firmi sa kojima saradjujemo, i ako ne vezesh pojas, on pishti 10 minuta, da poludish!

zna li iko da tweak-uje ovo ??

nema to veze sa kompjuterima

Da moze da se tvikuje ne bi ni stavljali to u automobil

I zar nije lakse 20x da vezes pojas.Ne ujeda.

Nazad
Vrh Dno