Šta je novo?

kako podici magistralu kod GA-7VT600

Sone

Čuven
Učlanjen(a)
17.03.2003
Poena
604
Chip set je VIA KT600.
Na ploci postoji samo jedan switch kojim se bira magistrala od 100MHz
ili auto gde ploca sama bira hoce li se postaviti na 133 ili 166.
Posto je procesor 2000+ ona se postavila na 133.
U BIOSu moze da se dize po 1 MHz do 165 ali vuce sa sobom i
AGP i PCI pa nista od toga.
Mogu li je nekako prebaciti na 166 ?
Interesantno je da u podacima stoji da magistrala moze da radi
i na 200 a u istoj toj knjizici pise da podrzava samo procesore sa
200,266,333 MHz FSB (gde je 400 ?)
Memorija mi je PC400.

Sone je napisao(la):
Chip set je VIA KT600.
Na ploci postoji samo jedan switch kojim se bira magistrala od 100MHz
ili auto gde ploca sama bira hoce li se postaviti na 133 ili 166.
Posto je procesor 2000+ ona se postavila na 133.
U BIOSu moze da se dize po 1 MHz do 165 ali vuce sa sobom i
AGP i PCI pa nista od toga.
Mogu li je nekako prebaciti na 166 ?
Interesantno je da u podacima stoji da magistrala moze da radi
i na 200 a u istoj toj knjizici pise da podrzava samo procesore sa
200,266,333 MHz FSB (gde je 400 ?)
Memorija mi je PC400.

nema ti pomoci, *****ao si se sto si uzeo tu plocu. testirao sam je i ploca ne pruza nikakve mogucnosti barem sto se tice OC. Da bi koristio 166 magistralu, moras imati procesor predvidjen za tu magistralu, sto opet mozes uraditi malom modifikacijom na procesoru (spajanjem nekih pinova) ili kupovinom novog procesora. Naravno tada ces moci da klokujes do 199 Mhz i tako u krug. pz

Nije sve tako crno. Probaj da koristiš neki od programčića za setovanje FSB-a, ima ih po netu. Drugi način je da kako kaže genijalcin@23 središ CPU, ali nema potrebe za lemiš mostove ili slično. Parče licne iz ATA kabela u pravu rupu u CPU socket će prebaciti procesor na default 166 ili već koji hoćeš. Ovo je vilo i jedino rećenje za recimo rane KX-333 i 2100+. evo ti i link gde je su dati svi mogući modovi za CPU:

http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Uzmeš parče licne dužine 5 mm, što tanje (iz ATA kabela) saviješ tako da lepo upada u rupice na socket-u, ubaciš je, onda pažljivo ubaciš CPU, malo ga "vrpoljiš" da iglice uđu u rupice gde si stavio licnu, namontiraš kuler, i voila!

Pre svega toga, smanji množilac u BIOS-u na vrednost koja ti treba za rad sa novim FSB-om.

glisoni je napisao(la):
Ovo je vilo i jedino rećenje za recimo rane KX-333 i 2100+. evo ti i link gde je su dati svi mogući modovi za CPU:

http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/workshop/pinmod/amd_pinmod.html

Uzmeš parče licne dužine 5 mm, što tanje (iz ATA kabela) saviješ tako da lepo upada u rupice na socket-u, ubaciš je, onda pažljivo ubaciš CPU, malo ga "vrpoljiš" da iglice uđu u rupice gde si stavio licnu, namontiraš kuler, i voila!

Pre svega toga, smanji množilac u BIOS-u na vrednost koja ti treba za rad sa novim FSB-om.

A da li se ovako otključavaju množioci? I šta ako je recimo KT266A čip-set , i ja stavim CPU na 200 MHz FSB?

200Fsb na KT266A ???
E mislim da nece da moze !

srdjan_r je napisao(la):
...

A da li se ovako otključavaju množioci? I šta ako je recimo KT266A čip-set , i ja stavim CPU na 200 MHz FSB?

problem je sto KT266a nema 1/6 delilac, tako da ces tesko postici 200 Mhz, ako imas Abita ili Epoxa to je druga prica. Realno možes da izvuces 166 fsb, ali 200 zavisi.

@Dark Angel ja sam na epox 8KHA+, KT266A gurao 206 Mhz, ali sa malim anomalijama zbog AGP. 200 mi je opusteno radio.

A uzgred ta ploca radi na 166 (i 200) bez problema.

Kad udjes u BIOS tresni 'CTRL+F1' i dobices sve sto ti treba od opcija (pod uslovom da nisi stavio jumper na rucni menjac 8) ).

Inace imam brdo bas tih (i VT600 i VT600L i VT600-1394) iza sebe, i sve su fino radile.

Jedino ne zaboravi da lepo podesis memoriju i dignes voltaze pre dizanja magistrale.

E... pa ja imam ASUS A7V8X-X ( KT400 chipset )i nede ni da bekne preko 190 Mhz. Memorija nije problem sigurno problem ( KINGSTON PC3200 ).

Dark Angel je napisao(la):
E... pa ja imam ASUS A7V8X-X ( KT400 chipset )i nede ni da bekne preko 190 Mhz. Memorija nije problem sigurno problem ( KINGSTON PC3200 ).

Sta da ti kazem? Nadji neku bolju plocu ili predji na KT333 :mrgreen: Poznato je da su se KT33 ploce mnogo bolje klokovale.

genijalcin@23 je napisao(la):
...

problem je sto KT266a nema 1/6 delilac, tako da ces tesko postici 200 Mhz, ako imas Abita ili Epoxa to je druga prica. Realno možes da izvuces 166 fsb, ali 200 zavisi.

@Dark Angel ja sam na epox 8KHA+, KT266A gurao 206 Mhz, ali sa malim anomalijama zbog AGP. 200 mi je opusteno radio.

Upravo sam zato i pitao. :) Izgleda da je to i jedina razlika između KT266A i KT333 čipova. Nego, 206MHz fsb-a, to je baš rezultat. ;)

srdjan_r je napisao(la):
...

Upravo sam zato i pitao. :) Izgleda da je to i jedina razlika između KT266A i KT333 čipova. Nego, 206MHz fsb-a, to je baš rezultat. ;)

ni KT333 nema 1/6 delilac :) ali se zato mnogo bolje klokuje. Ja sam sa KT333 (koga trenutno i imam) terao FSB od 216 :mrgreen:

Ja sam na mojoj ploči Abit KR7A sa AthlonomXP 1600 najviše uspeo do 153MHz FSB. Nažalost nisam uspeo da ga otključam. :(

Dark Angel je napisao(la):
200Fsb na KT266A ???
E mislim da nece da moze !
Naravno da moze... bez ikakvih problema.

ABIT KR7A, KT266A ploca... 210 MHz, sto je bio i max ploce, a na 205 MHz je radila bez ijedne greske.

srdjan_r je napisao(la):
Ja sam na mojoj ploči Abit KR7A sa AthlonomXP 1600 najviše uspeo do 153MHz FSB. Nažalost nisam uspeo da ga otključam. :(
To ti je zbog procesora. POTPISUJEM da je svaki KR7A mogao preko 200 MHz.
To je bila ploca van svog vremena.

Moja dva komada su isla preko 200, jedan 207 dok ga nisam vratio na reklamaciju :beat: , drugi vec pominjanih 210 MHz. Oba upravo na 1600+, otkljucanim srebrom.

Slucajno videh ovaj thread...
Postoji li nacin da svoj GA 7VRX nateram da prihvati procesor sa 333 MHz FSB?
Na AMDMB mi rekose da ne moze, ali ko velim, domaca pamet...

Ej znam da nema veze sa ovom temom ali me zanima koliki ste max fsb postigli i sa kojim procesorima i memorijama i na kojoj maticnoj ja sam sa BARTOM 2500+ i SAMSUNGOM pc3200 stigao do 234 i nece dalje a sve se to desavalo na EPOX 8RDA+.

Ultimo je napisao(la):
Ej znam da nema veze sa ovom temom ali me zanima koliki ste max fsb postigli i sa kojim procesorima i memorijama i na kojoj maticnoj ja sam sa BARTOM 2500+ i SAMSUNGOM pc3200 stigao do 234 i nece dalje a sve se to desavalo na EPOX 8RDA+.

stvarno? :mrgreen: mogao si da postavis novi topic...

Ultimo je napisao(la):
Zna se ovde vrlo dobro ko je izvukao najveci FSB na AMD-u i sa kojom plocom :smk:

... ali to je, kao sto rece genijalcin@, ipak za novi thread.

Nazad
Vrh Dno