Šta je novo?

Kako Podesiti Dve Razlicite Rezolucije Na Ati X1950pro?

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Evo danas kupih samsung monitor T220 i sada imam problem kako da ustelujem graficku karticu?Znaci koristim dva lcd-a.Jedan je samsung t220 i on radi na 1680x1050,a drugi je samsung le 40f86 lcd koji radi na 1920x1080.
Za prvi lcd samsung t220 sam podesio 1680x1050 i tu je sve ok i on mi radi kao primarni monitor.Problem imam sa drugim lcd-om.I za njega sam podesio 1920x1080 u catalist control centru za sekundarni monitor ali mi ne daje sliku preko celog ekrana i nemam ikone koje imam na samsungu t220.
Dakle treba mi mala pomoc kako ovo da ustelujem da radi ok?
Inace ova graficka x1950 pro ima dva dvi prikljucka.
Ili kako je najbolje ustelovati graficku karticu na dva lcd-a koji rade na razlicitoj rezoluciji?
Eto ako moze neka mala pomoc.
Pozdrav.

ovo i mene zanima... probao am clone mod, ali samm ogranicen na manju rezoluciju

Ja sam to napravio preko CCC, preko Display managera kada odabereš Extended možeš za svaki od monitora pojedinačno da odrediš željenu rezoluciju opcijom Desktop Area. ta se rezolucija kasnije koristi i ako si odabrao Clone Mode.
Proverite da vam nije odabran Zoom mode na TV-u, treba biti odabran Just Scan i onda se vidi celi ekran

Ok,hvala probacu pa cu javiti sta se desava.

Ja sam to napravio preko CCC, preko Display managera kada odabereš Extended možeš za svaki od monitora pojedinačno da odrediš željenu rezoluciju opcijom Desktop Area. ta se rezolucija kasnije koristi i ako si odabrao Clone Mode.
Proverite da vam nije odabran Zoom mode na TV-u, treba biti odabran Just Scan i onda se vidi celi ekran
Nesto sam pokusavao da podesim i mislim da sam uspeo.Stavio sam prvo na extended pa onda podesio dve razlicite rezolucije na oba monitora.E sad posto nisam mogao da dobijem sliku preko celog ekrana na samsungu le40f86 ukljucio sam mu clone opciju i dobio sam istu sliku na oba monitora i to sa razlicitom rezolucijom.Pretpostavljam da kad se ukljuci extended opcija i podese raz.rez.da onda upamti obe rez kad se ukljuci clon opcija.
Nego imam jedan mali problem na samsungu 40f86.Ne mogu da ukljucim opciju just scan.Komp mi je na tv vezan DVI-HDMI kablom a dvd player pioneer dv 600 je spojen HDMI-HDMI kablom.Sat risiver dreambox dm500s je vezan component kablom.U uputstvu od ovog samsunga pise da je ova opcija dostupna samo kada se spoje hdmi ili component kablovi i pusta 720p ili 1080i,1080p materijal.
Ja jednostavno ne mogu da je ukljucim,mislim ne znam kako se ukljucuje pa bih zamolio nekoga ko zna kako ovo da resim.
Znaci bilo koji izvor uredjaja da nakacim opcija just scan je uvek u nekako bledoj boji i ne dozvoljava mi da je ukljucim.Inace pored nje su tu opcije 16/9,zum,siroki zum i just scan.I sve opcije rade samo opcija just scan ne radi.
Pozdrav.

mislim da Just Scan radi samo za vezu preko VGA kabla... nisam 100% siguran, ali nisam u mogucnosti da probam.

Radi i preko HDMI-a, ja ga tako držim, bar je na R modelu tako

Evo uspeo sam da ga ukljucim na dvd playeru pioneer dv 600 koji je spojen hdmi-hdmi kablom i opcija just scan na lcd-u radi.Ali na kompu nece da radi.U pitanju je dvi-hdmi kabl kojim je spojen komp sa lcd-om samsung le40f86 i tu mi ne nudi opciju just scan.
Da nije zbog kabla koji je dvi-hdmi a ne hdmi-hdmi?

Dreambox mi je spojen sa DVI-HDMI i radi Just Scan tako da definitivno nije do kabla

Dreambox mi je spojen sa DVI-HDMI i radi Just Scan tako da definitivno nije do kabla
Pa sta bi onda moglo biti?Mislim ono,slika mi je odlicna kad je pustim sa kompa na lcd ali me malo nervira sto mi ne daje opciju just scan a vezan je dvi-hdmi kablom.I dreambox dm500s mi je spojen componentnim kablom na lcd i isto mi ne nudi opciju just scan a mislim da bi trebalo.

Evo danas kupih samsung monitor T220 i sada imam problem kako da ustelujem graficku karticu?Znaci koristim dva lcd-a.Jedan je samsung t220 i on radi na 1680x1050,a drugi je samsung le 40f86 lcd koji radi na 1920x1080.
Za prvi lcd samsung t220 sam podesio 1680x1050 i tu je sve ok i on mi radi kao primarni monitor.Problem imam sa drugim lcd-om.I za njega sam podesio 1920x1080 u catalist control centru za sekundarni monitor ali mi ne daje sliku preko celog ekrana i nemam ikone koje imam na samsungu t220.
Dakle treba mi mala pomoc kako ovo da ustelujem da radi ok?
Inace ova graficka x1950 pro ima dva dvi prikljucka.
Ili kako je najbolje ustelovati graficku karticu na dva lcd-a koji rade na razlicitoj rezoluciji?
Eto ako moze neka mala pomoc.
Pozdrav.

Slican problem sam imao samo u mom slucaju sa dva Crt monitora 17'' i drugi od 19'' znam da sam sa nekim programcicem resio problem, a za ime da me hebes nemogu da se setim Monitor Clone tako nesto slicno.

A mozda je ta grafika malo slaba da potera 2 monitora na tako visokim rezolucijama pa cak i za 2D. U to vreme nisu bili bas uobicajeni LCD TV-i i 22" monitori, jos manje takva dual-view kombinacija.

ja lepo napisao da kod mene radi na istoj grafičkoj :)

@bojke1
probaj sa nekim drugim driverima novijeg datuma

A mozda je ta grafika malo slaba da potera 2 monitora na tako visokim rezolucijama pa cak i za 2D. U to vreme nisu bili bas uobicajeni LCD TV-i i 22" monitori, jos manje takva dual-view kombinacija.

I GF4 moze da istera dva monitora u velikoj rezoluciji a o 1950pro netreba ni prichati...

Nazad
Vrh Dno