Šta je novo?

Kako podeliti DV fajl na "scene"?

PJ

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
03.09.2000
Poena
1,445
Imam DV fajl skinut sa kasete (sat vremena, 13Gb, oko 20 scena) i potrebno mi je da ga izdelim na tih 20 scena u 20 zasebnih DV fajlova, bez rekompresije.

Na NETu sam nasao preporuku za program Scenalyzer i on to stvarno odradjuje na krajnje jednostavan nacin, ali mi se gubi sinhronizacija audio i video dela :(

Predlozi, saveti, ideje...?

Do sada bi u Premijeru ili nekom sličnom programu deset puta iscepao tih mizernih dvadeset scena. Nekad je peške brže.

OK, a sta da radim sa preostala 3 fajla sa po 20-ak scena? 4 x peske....pa mislim da cu da sacekam koji dan, mozda mi neko da neki koristan odgovor, nigde ne zurim :)

Da nisu vec na HDD-u, vec na kaseti onda bih mogao da grebujem sa Premierom (ako se ne varam tek od PRO verzije) i da on stavlja markere. Nije mi jasno zasto nisu ubacili da moze cita datesmaps i kada se importuje fajl.

Hvala u svakom slucaju ;)

zato sto f-kin' avi nema date flag kolko sam ja shvatio.

glupo pitanje: zasto ti je neophodno da imas odvojene fajlove?

(potencijalno) pametan predlog: mozda scanalyzeru ne odgovara ako je dv type 1 ili obrnuto pa zato gubi sync. probaj da ga konvertujes. operacija je "bezbolna" i veoma brza btw.
http://www.ulead.com/download/dvconverter/download.htm

PJ je napisao(la):
OK, a sta da radim sa preostala 3 fajla sa po 20-ak scena? 4 x peske....pa mislim da cu da sacekam koji dan, mozda mi neko da neki koristan odgovor, nigde ne zurim :)
Ccc...
Mrzi te da seckaš, mrzi te da potražiš nego čekaš da ti drugi nađu. :whip:
Evo ti, lenčugo, stvar se zove Handy Saw.

greetz to Bahati :)

Problem je bio type, ali su fajlovi bili type2, a converter sa gornjeg linka radi samo 1>2, pa sam pronasao DVDate (http://paul.glagla.free.fr/dvdate_en.htm#download), freeware, naravno :d, sa njim prebacio type 2>1, i sa Scenalyzerom odradio posao :)

Ja otkucao ovaj gore post pre nekih poal sata, ali nisam kliknuo post :)

Pronasao sam nekoliko programcica koji mogu da prave scene u zasebnim fajlovima preko datestamp, ali svi sem Scenalyzera to mogu da rade samo tokom prenosa materijala.
Skinucu Handy Saw da probam, ako moze da odradi bez konvertovanja u Type1.
Thanx ;)

WinDV pravi deli DV u scene prilikom prebacivanja na PC preko FW. Jos je i besplatan :)

pa ovo je fenomenalno!
znaci ipak moze da se procita time code sa vec izgrebovanog dv materijala?!
srecan sam ko ker sa dve pise! :d

a sad me zanima dal vegas i/ili premijer umeju to da procitaju i stave onaj klasican overlay preko slike sa datumom i vremenom, k'o na vhs-u. i da li onda rekompresuju ceo frejm ili samo to parce gde su ubaceni brojevi i da li je to uopste moguce sa dv-om, kao sto jeste sa jpeg-om...

Za Vegas ne znam, ali Premier ne zna da procita time code/datestamp posle grebovanja :(
Uopste mi nije jasno zasto je to tako. Mada, nije sikljcueno da ja nisam nasao nacin da to uradim :)

Anyway, sa skidanja datestampa koristim DVSubMaker (ala sam se nalozio na ove freeware-e :d) koji najpre kreira *.DVDT, pa od toga SUB ili SST fajl sa titlovima. To nije problem nalepiti u Premieru kada vec radis kompresiju.

Mada, meni savrseno odgovara da ostane u titlu, jer stvari koje snimam kamerom uglavnom nemaju potrebu za ubacivanje jos nekog titla, a ovako fajl ostane bez zalepljenog datuma, a klikom na subtitle na daljincu dobijes datum i vreme kada je snimak napravljen i iskljucis ga da ne smara :)

PJ je napisao(la):
Mada, meni savrseno odgovara da ostane u titlu
to bi bilo jos fenomenalnije! :D a uvek mozes da ubacis i 'pravi' titl, samo kao drugi jezik. eto interesantnog OT pitanja: dal' moze ime jezika na dvd-u da bude proizvoljno, npr. "date/time", ili su neki kodovi u pitanju pa moze samo da se bira od ponudjenih?

Nisam razmisljao o tome, ali "Suomi" ili "Arabic" uvek mozes da rezervises za time code subtitle :d

Ja uglavnom kompresujem u DivX, pa mi nije bitan naziv titlova :)

Bahati [SiD] je napisao(la):
to bi bilo jos fenomenalnije! :D a uvek mozes da ubacis i 'pravi' titl, samo kao drugi jezik. eto interesantnog OT pitanja: dal' moze ime jezika na dvd-u da bude proizvoljno, npr. "date/time", ili su neki kodovi u pitanju pa moze samo da se bira od ponudjenih?
Da li je neko uspeo da kreira proizvoljan jezik ?

Nazad
Vrh Dno