Šta je novo?

Kako oziveti prilicno izgreban DVD

CheXy

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2005
Poena
319
Problem je izgreban DVD sa veoma vaznim podacima. Vidim da na netu da ima dosta kucnih masina za poliranje diskova ali ne mogu da nadjem kod nas. Ako neko zna gde ima da se uzme i da to funkcionise neka mi pise na PM, a ako ima neki drugi nacin neka odgovori ovde.

Hvala unapred.

Vec sam pricao ovde licno iskustvo, sa pastom za zube, krpicom i malo vode. trljati u svim pravcima. Nakon poliranja povrsina bez ogrebotina a podaci ocitani bez problema.

PS: Bolji rezultati su kad se pljune umesto vode, ne znam zasto al eto bolje se polira.

PozdraV.

Čuo sam da navodno jogurt pomaže al sam sumnjičav mada ako stoji to da pljuvačka bolje radi posao od vode ko zna , ja nisam probao.

A onaj marker sa Teleshopa koji uklanja sve ogrebotine :) ?

sve je to manje vise duvanje u prazno,posto glavnu rec vodi laser dvd uredjaja.
Evo primer,imam i dalje taj TEAC cd rezac,drugari su po obicaju uzeli cd i kada su ga vratili ne da je bio ogreban nego je bukvalno jedna polovina folije nedostajala,nije je bilo,naravno 99% cd-romova ne bi ukapiralo da ima cd kada bi ubacio cd a ovaj je jos i izvukao spotove koji su se nalazili na toj drugoj polovini folije :shock: ,nesto ludje u zivotu nisam video,cak mislim da sam isao standardan copy-paste iz windowsa bez upotrebe ikakvih programa.

ako win prepoznaje dvd onda probaj sa programom unstopcp
,jednostavan i mali programcic,uspori rpm cd-a i fokusira laser na ostecen deo,a i lepo vidis kada ih prekopira koji fajl je koliko zdrav i ostecen

Čuo sam da navodno jogurt pomaže al sam sumnjičav mada ako stoji to da pljuvačka bolje radi posao od vode ko zna , ja nisam probao.

HAHAHAHA....da nije čista guščija mast u pitanju....ŠALIM SE...bez uvrede....ali nisam mogao da se uzdržim. Elem...kako je kolega sa početka posta naveo...pasta za zube je zakon! Lično iskustvo - 10 od 14 izgrebanih DVD diskova sam povratio....tj kopirao na HDD kada sam ih premazao pastom za zube (Colgate...možda neka druga neće da radi :) ). Nemoj da mi zameriš na komentaru, malo šale nije na odmet!
:banana:
:smash:
:smackbum:

Nazad
Vrh Dno