Šta je novo?

Kako overklokovati VGA Radeon 9600XT Club3D?

nikola63

Slavan
Učlanjen(a)
18.10.2005
Poena
304
Zanima me kako da overklokujem VGA Radeon 9600XT 256/128 kb, proizvođača Club3D. Core clock kartice je 500 MHz, a memory clock je 300 MHz. Ovo sam ustanovio putem programa Riva tuner. Sam rad u tom programu ne poznajem, te bi molio da mi pomognete, da to uradim korak po korak, a isto tako ako navedeni program nije baš najpogodniji za to, da mi kažete koji drugi program da koristim i kako da ga koristim. Ukratko zanima me šta mi je sve potrebno da bi overklokovao navedenu grafičku karticu.

Koristi atotools program i probaj po malo korak po korak mhz po mhz,i gledaj u chupavu kocku, nemoj preterivati, kad texture probiju (ili zbog gpu ili zbog mem.) nemoj ici dalje nego spusti takt za 5-10 mhz, Kada to resis probas 3dmark 2001,2003 ako i tu probiju texture spustaj takt...na kraju probas u igri.

Bitno je da se ne zuris i da pazis da je ne izgoris , jer ona i ovako ima visok takt,
naravno obezbedi dobru ventilaciju..
srecno

Ja sam svoj ASUS Radeon 9600XT sa ATI Tray Tool digo gpu 570, mem 330 i radi stabilno, Probao sam is omega drivers i bolje je sa originalnim drajverom i ATI Tray Tool

Ako hoces da klokujes samo instaliras ove omega drivere

http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1196

i to ti je to... na taskbaru (kod sata ti se pojavi crvena kocka), desni klik misa na kocku, hardware, overclocking seting i udri... nemoj da preteras... da memoriju mnozis sa dva ako nisi znao.... znam da se 9550 nevoravatno klokuje a 9600pro sumnjam vec je dosta nategnut.... probaj... zavisi od primerka

Vrh Dno