Šta je novo?

Kako overklokovati memoriju?

vladicapevac

Cenjen
Učlanjen(a)
21.03.2011
Poena
169
Kako joj podici brzinu i sta se time dobija?
Mozda je glupo pitanje ali ja sam pocetnik pa me interesuje..pozz

Interesuje me postupak za podizanje brzine npr. sa 1600 na 2000mgh..

Odo da kupim malo pasulja jer mi je ponestalo, na kafu ne gledam 😉

Prvo nam kazi koju memoriju imas, koju platformu...

Dok ne stignu potrebne specifikacije, da ja dodam +1 na deo pitanja.
Dakle, sta se dobija budzenjem memorije ?

Veca brzina memorije daje bolje rezultate u benchmarkovima ponekad ume i neka igra da iskoristi, dok u realnom radu, tesko ces da primetis golim okom neku razliku!

DakleM, budjenje memorije je samo za fetishiste 😀

Ma pomislio sam imam memoriju na 1333gh pa da je kloknem na 1600gh...procesor i 5 2500k ploca asus p8p67..4 giga ram(2x2g) GEIL ...

I ja da dodam nesto, imam pitanje mozda je glupo ali neka. Dali kontroler memorije kod Sandyja nalazi se na plocu ili u cpu??

gh ne znaci nista, ram radi na 1333 ili 1600 Mhz..

I ja se slazem da nista ne treba da diras, ne toliko zbog toga sto neces da vidis nikakvo poboljsanje nego sto ne znas nista o tome, pa da ne zafrknes nesto. Kada bi klokovao cpu ujedno bi ti se klokovala i memorija, ali bolje ne cackaj nista ako se vec bas nista ne razumes.

Podizanjem memorije na sandy bridge platformi dobijas mnogo veci protok i sama platforma dobro reaguje na veci takt memorije cak i sa opustenim latencijama. U realnom radu brzina svega sto svakodnevno pokreces dizanjem memorije sa recimo 1600 na 2133 nece biti toliko primetna ali ako zahtevnije koristis racunar (npr. Render ) ta brzina ce ti znaciti.Naravno ovde je bitno kakav je i ostatak konfiguracije, jer recimo vece ubrzanje prilikom ucitavanja fotoshopa dobijes prelaskom na ssd nego da dizes memorija sa 1333 na 2133 , itd....

Nazad
Vrh Dno