Šta je novo?

kako optimizujete vase nvidia kartice, driveri, programi...

• Začetnik teme Začetnik teme connta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
C

connta

Guest
Znaci interesuje me postoje li neki drajveri za nVidia kartice konkretno (FX5900XT) kao sto postoje recimo DNA ili Omega za Ati koji daju primetno bolje performanse...

i sta tacno rade Omega i DNA drajveri, jel iskljucuju neke slabo primetne stvari ili je to zaista neka optimizacija...

i naravno sta preporucujete... 🙂

dobro bre sto me ignorisete bre... 🙂

ajde ovako sam sam malo cunjao i lunjao i nasao da dosta ljudi drzi 61.77 iako ima novijih... u cemu je fora...

e da i upravo sam saznao da Omega driveri postoje i za nVIdia kartice... pa, valjaju li nesto... i njihova poslednja verzija je 61.77...

opet u cemu je fora... ja koristim ove poslednje WHQL 66.93 jel da menjam ili da cekam nesto novije...

Ja sam stavio 61.82 (nema ih na sajtu ali ih ima na PC Magazine disku) i veci mi je skor u 3dmarku 2003... za igre ne znam, ne drzim FPS-metar dok igram 🙂

EDIT: Omega drajveri sadrze iste binarne fajlove kao i zvanicni, znaci nista nije menjano (to kaze i autor, jer nema uvid u source code drajvera) nego su samo podesavanja namestena drugacije...

Poslednja izmena:
neki menjaju biose itd. svi uglavnom koristimo riva tuner, tu ti je sve.

gx-x je napisao(la):
neki menjaju biose itd. svi uglavnom koristimo riva tuner, tu ti je sve.

oki, tolko sam izvalio... 🙂

znaci najnoviji WHQL i posle custom RT...

nesto kazu da zezaju ti drajveri u opengl-u, kakva su tvoja iskustva ???

i bagoviti su najverovatnije do jaja i kvalitet prikaza je najverovatnije spusten brooka... 🙂

aj probacemo pa cemo da vidimo...

javljam sta sam uradio...

e ovako doom 3 timedemo sa WHQL 66.93 sa istim setovanji i ovim specijalnim za FX seriju daje 2 FPS vise dok recimo sam snimio par scena kao save i zapisao koliko daju FPS sa WHQL i sa ovim Vstudios i u svakoj sceni FPS je manji i to za nekih 8-9 FPS... o cemu se tu radi... a i gameplay mi se cini sporijim malo mada je to tesko oceniti...

sto se tice HL2 istestirao sam sve sa radeon emulacijom kroz 3d analyze i naravno ista setovanja i tu nisam znao kako da odradim neki timedemo tako da sam isao principom snimanja pozicija i dobio sam na vise scena po 4-5 FPS manje... i malo su mi pravili problema ovi driveri tj. kroz radeon emulaciju nisu hteli prvo da mi prihvate da dignem refleksiju na reflect all nego sam morao da restartujem igru i komp pa je tek onda radilo... i za hardware dx verziju mi je pisalo 00.0 (?!), dok nisam restartovao... 🙂 (da na pomenem komp je bio uredno restartovan posle instalacije ovo je bio naknadni prinudni restart)...

kako da odradim neki merodavniji benchmark u HL2...

e da ovi driveri koje sam ja skinuo imaju quality u nastavku... znaci trebalo bi da daju bolju sliku (i naravno manji fps) a mene je vise zanimalo da dobijem na performansama a ne da dizem kvalitet slike (a ni da ga spustam kad smo vec kod toga)...

evo sad skidam ove Omega 61.77 pa cemo da vidimo kako oni idu...

e da i ja nisam izvalio nista bolju sliku sa ovim "quality" driverima, ni ovako a ni na screenovima...

znaci kontraverzni su driveri, nemam pojma cini mi se da cu da vratim stare, postovacu sta sam uradio sa omegom...

Ova verzija ne zeza u OGLu, a razliku u slici neces primetiti.

@connta: cekaj polako stani malo uspori 😀 spec. drajveri daju overall vise fps u doom3, a kad "rucno" meris daju manje zapravo ? :| Ovo za HL2 i emulaciju jos i kontam, ipak su prckali po drajverima....hmmm....

@bogyk: U kojoj igrici si primetio da bolje radi nego sa "original" drajverima ?

gx-x je napisao(la):
@connta: cekaj polako stani malo uspori 😀 spec. drajveri daju overall vise fps u doom3, a kad "rucno" meris daju manje zapravo ? :| Ovo za HL2 i emulaciju jos i kontam, ipak su prckali po drajverima....hmmm....

upravo to (pa nisam valjda toliko konfuzno napisao)... 🙂

mada cini mi se da kada sam sa WHQL driverima radio timedemo u doom3 da je hard swapovao mnogo vise (sto se sigurno izrazilo u merenju) a nisam posle toga radio defragmentaciju tj. trudio sam se da izmedju menjanja drajvera ne bude nikakve promene sistema... zbog merodavnosti...

kazem probacu i omegu... zivo me interesuje... sad sam se zaludeo sa ovim...

inace ovi vstudios driveri mi ne ulivaju nikakvo poverenje, mozda neka njihova starija verzija (recimo 66.93 bi radila bolje) mada ja imam losu 33.6 vezu i verujte 15 MB je mnogo za download... aj ko ima bolju vezu i volju nek iztestira...

connta je napisao(la):
upravo to (pa nisam valjda toliko konfuzno napisao)... 🙂

mada cini mi se da kada sam sa WHQL driverima radio timedemo u doom3 da je hard swapovao mnogo vise (sto se sigurno izrazilo u merenju) a nisam posle toga radio defragmentaciju tj. trudio sam se da izmedju menjanja drajvera ne bude nikakve promene sistema... zbog merodavnosti...

kazem probacu i omegu... zivo me interesuje... sad sam se zaludeo sa ovim...

inace ovi vstudios driveri mi ne ulivaju nikakvo poverenje, mozda neka njihova starija verzija (recimo 66.93 bi radila bolje) mada ja imam losu 33.6 vezu i verujte 15 MB je mnogo za download... aj ko ima bolju vezu i volju nek iztestira...

e da kasnije kad sam pogledao hard nije ni bio za defrag, nesto malo fajlova i nijedan nije imao veze sa D3 ili HL2 a ni sistemskih nije bilo... 🙂

Sve verzije pre ove imaju problema u OGLu.
Ovi u OGLu ne menjaju nista, a u D3Du ubrzavaju ili rade normalno, trba imati u vidu da official driveri (nove verzije) prave mnogima prbleme sa FX serijom.
Meni CS:S malo bolje radi

znaci meni su ovi vstudio drajveri urnisali OGL maksimalno... sve se uzjebalo u D3... timedemo nece ponekad ni da zavrsi...

omega je tek ******, timedemo 17FPS... malo, jako malo...

ostacu sa WHQL ipak su mi oni kekako najsigurniji... sto bi preporucio i ostatku foruma koje ova tema interesovala... 🙂

Kod mene 61.77 provereno bolje rade nego novije verzije drajvera , cak i i od onih sa asusovog sajta(imam asus V9520td) . Kad sam prvi put pokrenuo Mohaa Pacific morao sam da smanjim i rezoluciju i detalje na minimum . Pitao sam se zasto uopste kupujem noviji i noviji racunar kada igram igre na min. . Ali posle come back-a na 61.77 potpuno druga prica . Sve na high , zapravo very high .Preporucujem 61.77

Nazad
Vrh Dno