Šta je novo?

Kako oporaviti ntldr + ntdetect.com ???

CoR

Čuven
Učlanjen(a)
01.07.2003
Poena
620
Imao sam WinXP i obrisani su ntldr i ntdetect.com. Probao sam Win repair i fixboot ali nije pomoglo. Na kraju sam stavio hdd u rack u rucno presnimio ta dva files-a kod drugara :mad:
Pitanje:

Ima li neki normalniji nacin da se oporavi WinXP?
Nesto kao sys c: sa Win98. Ili neki extract ntldr iz *.cab

Poslednja izmena:
Citao sam jednom u Bug-u kako se to radi. Proces je malo komplikovan a uspjeh nije zagarantovan. Nisam zapamtio zato sto mi postupak nikad nije zatrebao. Ono sto ti toplo preporucujem jeste da ta dva fajla + boot.ini cuvas u nekom folderu na nesistemskoj particiji, ili snimis na CD. Posle svaki put kad zabrljas samo ih iskopiras u root i uradis fixboot.

Joj

Izgleda da cu od sada morati da pravim kopije ntlrd-a i ostale boranije...
Zar je moguce da XP nema extract?!? Predpostavljam da se ntldr i netdetect nalaze u nekom *.cab i da ih samo treba extracovati na c:\

Dobar dan

Pa red bi bio da odgovorim samom sebi i ostalim vunastim adminima koji su mi rekli:

"Ne, prvo moras da uradis beckup, pa iz beckup-a ga presnimis."
"U, to se (de)generise prilikom instalacije i ne moze se nikako napraviti."
"Preinstaliraj win"

Daklijen, kako oporaviti NTLDR i NETDETECT.COM u tri koraka?!?

1. Ubacis boot WinXP cd i udjes u recovery console
2. COPY CD:\i386\NTLDR C:
3. COPY CD:\i386\NTDETECT.COM C:

CD predstavlja slovo za CD

ko ti je to rekao?

svaki fajl ako se koruptuje, jednostavno se moze povratiti ukoliko ti je ukljucen System Restore (ili bar vecina njih). Za ove sistemske, dovoljno je butovati u Recovery Console-u i prekopirati fajlove na mesto gde se oni nalaze na hard disku. Ukoliko su fajlovi zapakovani, znaci neki dll fajl recimo (na cd-u mu je nastavak .dl_) samo ga komandom extract prebacis sa cd-a...

Recovery konzola ima fin help, nije na odmet pogledati

Vrh Dno