Šta je novo?

Kako odrzavati eksterni hard

maciguZ

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2009
Poena
169
Imam vec 4 meseca interni hard u rack-u. Pa Vas pitam jel postoji potreba da se mozda on defragmentira tj. jel potrebno da se odrzava kao kad je interni tj. kad je u kucistu prosto receno :d Unapred hvala na odgovoru :)

U sustini defragmentacija i interngo harda je po mnogima relativno beskorisna stvar, tako da tako nesto pogotovo sa externim hardom ne moras da radis :) ( do duse kad je u reku on se i ponasa kao jos jedan klasicni interni hard, jer nije bitno da li si nakacio kabl direknto na njega ili u rek pa iz reka u njega :D )

Hvala :)

"Crvena su, dugmad, pritiiisnutaaaa" :)
Zasto je beskorisna stvar zanima me ? :)

Rekoh relativno beskorisna :). Glavni razlog za to jeste cinjenica da ako imas ogroman hard koji je relativno nakrcan podacima defragmentacija ima da ti traje i po nekoliko sati ( ), a dobitak u performansama je toliki da ga neces ni primetiti, tj. neces ni znati da je odradjena defragmentacija :).

Ako radis redovno defragmentaciju diska i sam proces ce naravno biti brzi, ali je svakako upitno da li se isplati ostaviti hard da ti drlja makar i 5min kad ces dobiti par milisekundi u performansama koje nece ni stoperica primetiti, a kamoli covek :).

Nazad
Vrh Dno