Šta je novo?

Kako ocistiti tft

race2dragon

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2006
Poena
301
Kupio sam tft monitor ali nemam pojma kako da ga ocistim. Maramice za tft nigde ne mogu da pronadjem. Da li neko zna gde ih ima ili da mi kaze neki drugi nacin da se bezbedno ocisti.

race2dragon je napisao(la):
Kupio sam tft monitor ali nemam pojma kako da ga ocistim. Maramice za tft nigde ne mogu da pronadjem. Da li neko zna gde ih ima ili da mi kaze neki drugi nacin da se bezbedno ocisti.

Ja sam te maramice nasao u NS u rodic mega marketu.Ima ih jako mnogo da biras.POZ

Odeš lepo do prodavnice sa hama opremom i kupiš sredstvo za čišćenje.

Imas po Beogradu odličan sprej za TFT monitore marke STANGER. Odličan je samo pazi, moraš da imaš laku ruku za to.

Nemoj koristiti nikakve sprejeve i slicne proizvode (nikako diretktno prskati na monitor vec prvo na krpu i onda brisati).Najobicnija magicna krpa od 200 din vrsi odlicno posao
a traje vise od samog monitora.Ako hoces specijalizovani proizvod probaj u sve bolje PC prodavnice (knjizare) da nadjes Fellows vlazne krpice (bez alkohola).

noki je napisao(la):
Nemoj koristiti nikakve sprejeve i slicne proizvode (nikako diretktno prskati na monitor vec prvo na krpu i onda brisati).Najobicnija magicna krpa od 200 din vrsi odlicno posao
a traje vise od samog monitora.Ako hoces specijalizovani proizvod probaj u sve bolje PC prodavnice (knjizare) da nadjes Fellows vlazne krpice (bez alkohola).

To za krpu si upravu ali ipak, ne znaš kako je meni kad mi u kuću dođe neka svinja i dok ja nisam tu mi omasti ceo ekran ko da su ga gađali pečenim batacima. E majke mi POPIZDIMMMMM!!!!!!!!!!!!!

Da ali gde mogu da se nabave sprej ili maramice, jel zna neko da mi kaze konkretnu prodavnicu za nesto od toga. I meni su izmastili monitor pipanjem i odlepio sam...

race2dragon je napisao(la):
Da ali gde mogu da se nabave sprej ili maramice, jel zna neko da mi kaze konkretnu prodavnicu za nesto od toga. I meni su izmastili monitor pipanjem i odlepio sam...
pogledaj u kljižari plato na kraju kneza

ja sam danas bas bio u toj knjizari. sprej deluje ok. ima i slicica nekog laptopa iz 95. godine na boci. :D tako da verujem da je ok za tft monitore. kosta nesto ispod 400din. hajde ako neko kupi neka javi koliko je dobar pa da pazarim. ;)

sredstvo za pranje prozora radi posao i ne ostecuje monitor

Ostecuje i to poprilicno. Ostetilo je moj 19'' CRT itekako.

ma ljudi, ne pravite filosofiju od ovoga. Najobicnija magicna krpa, i to ako se brise samo prasina koja je napadala, suva sasvim lepo vrsi posao, a ako je neko zamastio prstima ili sta god, onda malo navlazena obicnom vodom i lepo iscedjena, skida sve mrlje.

leksa je napisao(la):
ma ljudi, ne pravite filosofiju od ovoga. Najobicnija magicna krpa, i to ako se brise samo prasina koja je napadala, suva sasvim lepo vrsi posao, a ako je neko zamastio prstima ili sta god, onda malo navlazena obicnom vodom i lepo iscedjena, skida sve mrlje.

Naravno pre svih akcija ciscenja sa navlazenom krpom izvucite kabl iz struje, preporuka proizvodjaca, tacnije LG-a.

Ja sam već trista puta rekao - čiste pamučne gaće :D

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ostecuje i to poprilicno. Ostetilo je moj 19'' CRT itekako.

Naravno, to sredstvo u sebi ima amonijak, i smrtonosno je za anti refleksivni sloj na flat monitorima (crt).

U slucaju da dodje do ostecenja premaza, astonish krem i krpu u ruke, i trljaj dok se sav premaz ne skine.

Nisu primecene stetne posledice pri upotrebi na tft monitorima, ali ipak ne bih koristio shtrc za stakla ;)

Ne, to ja i inace koristim, vlazna iscentrifugirana najbolje, magicna krpa.

koristim sredstvo za ciscenje prozora, nashpricano na magicnu krpu, ne lepi prashinu na monitor, i to bi trebalo da je u redu.

Imate u svakom office1superstore-u sprejeve za ciscenje monitora.Mada su svedske krpe mnogo bolje.Dzirlo...

Brate uzmes krpu, pokvasis, obrises monitor i to je to. Neces valjda bacati pare na glupe hemikalije?

OK resio sam problem, obrisao sam monitor vlaznom iscedjenom magicnom krpom i odlicno izgleda sada. Hvala svima koji su odgovorili. Pozz

Poslednja izmena od urednika:
outlaw je napisao(la):
Ja sam već trista puta rekao - čiste pamučne gaće :D

aj da verujemo da su ciste :D

Ima u Metrou odlicna stvar. Kutija kosta oko 200 dinara. 10 pakovanja, U svakom pakovanju jedna vlazna i jedna suva maramica. Sluzi bas za TFT. Cisti stvarno sve. EDNET se zove firma koja pravi. http://www.ednet-ag.com/produkte.html.en ima slika skroz na kraju...

Ne preporucujte ciscenje monitora od 300 evra nekim sugavim sprejom za prozore ako pre toga niste probali na svom montoru!

I kasnije se ispostavi da je najbolje cistiti monitor sa krpom...a ako vam pipaju monitor prstima, u 21. veku, onda birajte ko vam dolazi gajbi :p

Vrh Dno