Šta je novo?

Kako obrisati System Restore folder ... ?

• Začetnik teme Začetnik teme VGagi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

VGagi

Čuven
Učlanjen(a)
08.09.2002
Poena
620
Kako obrisati System Restore folder na drugoj particiji,
zaostao od prethodne instalacije XP-a?
Na primarnoj particiji je System Restore ubijen na
regularan nacin, ali se onaj na drugoj particiji ne da.
Particija je pod NTFS-om, i na njoj su podaci, tako da
format ne dolazi u obzir.

probaj da disable-ujes system restore pa onda da rucno izbrises taj folder

Pod NTFS-om ne moze da se obrise taj folder, cak iako je SR iskljucen. Nisam siguran za FAT32.

Ne moze da se obrise System Volume Information...

Ja mislim da je moguce obrisati i System Restore i System Volume Information foldere ako se disable-uju servisi koji ih koriste. Za System Restore bi trebalo da je dovoljno iskljuciti istoimenu komponentu is njenog tab-a u My Computer -> Properties -> System Restore -> Turn Off, dok je sa brisanje System Volume Information foldera potrebno disable-ovati Indexing Service i Distributed Link Tracking Client iz services.msc apleta.

Inace, cini mi se da pod NTFS-om treba za oba foldera ubaciti nalog sa administratorskim privilegijama pod 'Security' tab i dodeliti mu sva prava da bi brisanje bilo moguce, posto je obicno po default setovanjima pristup dozvoljen samo SYSTEM nalogu.

Isklucio sam servise i posle toga se izgubio System Restore folder
a pojavio System Volume Information.

za @lurker-a: Drugi paragraf nisam razumeo. Mislis li na logovanje
sa admininstratorskim pravima? Na masini je samo jedan user koji
ima administratorska prava....

Ne. Mislio sam na dodelu prava za pristup nekom folderu pod NTFS-om (Read, Write, Modify, Execute...). Iz Windows Explorera desni klik na System Volume Imformation folder -> Properties -> Security Tab. Ako pod 'Groups or User Names' nema tvog naloga vec stoji samo 'SYSTEM' moracesh ruchno da dodash svoj nalog da bi mogao da izbrisesh folder.

Misli se na promenu privilegija nad tim folderom... znaci desni klik na folder, Properties, Security pa dodas usera kog koristis, i podesis da on ima full control nad tim folderom, kao sto je Lurker napisao gore. Onda mozes da ga brisnes, pod uslovom da ga neki proces ne koristi.

jel ima neke stete od brisanja System Volume Informationa?

posto bi ga ja rado poubijao gde god stignem

Cini mi se da je Lurker u pravu, koliko se scam dok sam drzao FAT32, mogao sam da komotno obrisem SVI folder(e), posto nisu bili ukljuceni servisi explicitno vezani za NTFS.

@okmijum: Nema stete, sem ako ne drzis neke Restore Pointe.

okmijun je napisao(la):
jel ima neke stete od brisanja System Volume Informationa?

Iskljucivanjem 'Indexing Service' teoretski malo usporavash Search fajlova (mada ja ovo na standardnim desktop mashinama nisam bash primecivao) a kad iskljucish 'Distributed Link Tracking Client Service' shortcut-ovi na NTFS particijama vishe nece sami da se autoupdate-uju kad rucno pomerish izvorni fajl, sto moze da bude bitno u nekom LAN-u.

Znaci Briskam ......🙂!!!

Nazad
Vrh Dno