Šta je novo?

Kako obrisati fajl ???

stefl

Slavan
Učlanjen(a)
17.01.2007
Poena
319
Ni jednostavnijeg pitanja, ni tezeg resenja (bar meni), naime napravio sam svezu instalaciju XP-a sa svim programima, pa napravim sliku particije Ghost-om ali kada sam imenovao fajl upisao sam datum kreiranja fajla umesto da sam mu dao neko ime (pretpostavljam da je u imenovanju fajla problem ). I sta se sad dogadja, posto ne mogu da ga upotrebim pokusam da obrisem medjutim sistem kaze da taj fajl ne postoji, iako u Total Commander-u ocitava citavih 7,2gb ???? Kreirao sam novu sliku nazvao je " backup " i ona radi ok, otvara se u Ghost Explorer-u, ali ovaj prvi nikako ne mogu da obrisem, cak sam pokusao iz dos-a brisanje ali ne pomaze, zna li ko kako da otarasim ovog " fajla " ???

Pozdrav i unapred HVALA !!! :wave:

Hm, udji u safe mode i promeni atribute fajlu (-ahrs na primer) i onda ga obrisi. Ne bi trebalo da je zbog imena fajla a i morao bi da ga obrise ovako.

Probacu to i iz safe moda a i iz dos-a (da izlistam atribute i uklonim ako ih prijavi, samo me buni sto kaze da fajl ne postoji), pa cu javiti, hvala ...

Pozzz :smash:

Probao sam ali bez uspeha, iz dos-a kada pokusam da ga obrisem kaze da ne moze da ga pronadje iako ga izlistam u tom direktorijumu, a iz safe mod-a je ista situacija mada u My Computer-u (properties fajla) pise da je velicina fajla o bajta ! Ima li jos ko neku konstruktivnu ideju, zahvalan ...

Pozzz

Problem je zato sto ime sadrzi neki od nedozvoljenih karaktera... Desavalo mi se to. Ne znam kako to microsoft vodi, ali po meni je to veliki bug.
Mozda postoji i neki nacin da se to izbrise iz windowsa, ali meni je uvek bilo lakse da ga brisnem iz linuxa, sto i tebi preporucujem ;)

Poslednja izmena:
Moguceje da moze moze iz Linux-a (nije mi palo na pamet) a probacu i sa Hirens boot cd-a da podignem mini XP pa da probam da ga brisnem, i ja sam pre nekoliko godina napravio istu gresku i secam se da sam problem resio samo formatiranjem particije ali ovde ne mogu, isuvise je velika i " sadrzajna ", ipak hvala za savet !!!

Pozzz

Ovo postaje zanimljivo, evo digao sam mini xp ne moze da obrise fajl, nakon toga dignem slax 6.0 i Knopix 5.3 i oni ne mogu da obrisu taj fajl i daju obrazlozenje " could not write , disk full " ??? Ima li pomoci, sem formatiranja !?

Pozzz :crash:

Probaj i FileASSASSIN(otprilike je isti programcic kao Unlocker iz posta iznad).

Pokusao oba programa, rezultati :

- kada pronadjem fajl u programu File Assassin i klik na execute sledi poruka " the file you specified does not exist or is not visible to File Assassin !

- a posle instalacije "Unlocker-a" ono posle desnog klika u padajucem meniju uopste ne daje opciju za pokretanje Unlocker-a ( dok na svim ostalim fajlovima kada uradim isto postoji ta opcija ),

tako da nista nisam uspeo da uradim !!!

Pozzz

a da probas da deinstaliras ghost ?
naravno ako si ghost-ovao sa hiren's boot-om onda nista ..
p.s. ima i tune up utilities opciju za brisanje (mislim da je destroy files) ... probaj
poz

Prosto neverovatno i ova dva programa ne mogu da obrisu taj fajl :

- Kill Box " This file does seem to exist " (ne brise ni posle reboot-a)

- TuneUp Shreder " Deletion was successful " ali ga nije obrisao ?

Napravio sam jos jedan imidz cisto radi probe ( naravno Hiren's boot-om ) i on mi se otvara u Ghost Explorer-u bez problema. Sad u tom folderu imam dva ispravna imidza i taj fajl i kada pogledam ukupnu velicinu foldera (21gb) vidi se da je uracunata i velicina doticnog fajla, sto znaci da on postoji i da zauzima taj deo hard-a. Pokusao sam i sa programom Eraser 5.86a ali bez rezultata !?

Pozzz :crash:

a jel si probao da preko hiren's boot cd obrises kad bootujes sa cd diska, pa sa nekim programom iz njega da obrises

Probao sam sa nekim od File menager-a sa Hiren's-a, Volkov File Menager-om i Dos Comander (tako nekako se zove) i naravno nece da ga obrise i problem je zaista u pogresnom imenovanju fajla ali sada ne dozvoljava ni rename !!!

Pozzz

Gde ti se nalazi taj fajl, jel na C? Ako je naC daj mi tacnu putanju do njega, primer: C\Windows\....

Poslednja izmena:
Desni klik na particiju, Properties, Tools, i Error-checking. Verovatno ti je malo fajl sistem odlepio, vec sam vidjao slicne stvari.

ma neki servis koristi taj fajl .. poenta je samo da nadjes neki 'live' OS ... tipa erdcommander ili tako nesto i erase .. :) .. muka ali ja bih sve isprobao pre formata ..
e da, probaj da gasis servise redom i onda da brises .. ;)
poz

Probao sam i tu opciju i to i iz dos-a ono chkdsk /f (nakon restarta) ali ne prikazuje nikakve anomalije tj. sve u redu sa fajl sistemom, mada ni meni nije logicno a zaboravio sam da napomenem da kada npr. pokusam rename fajla on ga vidi u formatu 24.06.2009 (tako glasi ime fajla) gde mu 2009 dodje kao extenzija (24.06.*), mozda pri dodeli imena imidza postoji ogranicenje u broju karaktera (kada se kreira imidz fajl) ???
Da dodam probacu i ERDCommander, mada mislim da ga ne koristi ni jedan program pogotovo sto nemam instaliran Ghost vec koristim Hiren's boot cd !

Putanja je D:\BACKUP C PARTICIJE\24.06.2009

Pozdrav i Hvala svima na pomoci :wave:

Poslednja izmena:
Evo probah i sa rmdir /s /q i on kao pocne da brise (drlja po hardu) i posle minut da poruku tri puta " The system cannot find the file specified " ??? :crash:

A da probaš Shift+Delete:d

Ne zameri salim se, prosto ne mogu da verujem da sva poznata rešenja ne urode plodom. Da li si probao da ga rename-uješ iz Total Cmd-a i da mu posle naziva 24.06.2009 ukucas .(ekstenizija) i posle probas da ga obrišeš

e da ... a da nakacis hard na neki drugi komp i tamo dignes neki live OS pride ili neki komander .. ;)

Probao sam i tu opciju i to i iz dos-a ono chkdsk /f (nakon restarta) ali ne prikazuje nikakve anomalije tj. sve u redu sa fajl sistemom, mada ni meni nije logicno a zaboravio sam da napomenem da kada npr. pokusam rename fajla on ga vidi u formatu 24.06.2009 (tako glasi ime fajla) gde mu 2009 dodje kao extenzija (24.06.*), mozda pri dodeli imena imidza postoji ogranicenje u broju karaktera (kada se kreira imidz fajl) ???
Da dodam probacu i ERDCommander, mada mislim da ga ne koristi ni jedan program pogotovo sto nemam instaliran Ghost vec koristim Hiren's boot cd !

Putanja je D:\BACKUP C PARTICIJE\24.06.2009

Pozdrav i Hvala svima na pomoci :wave:
Upravo tako. Postoji ograničenje u broju karaktera naziva image fajla kreiranog pomoću Ghost-a! Sam naziv takvog fajla NE SME da ima više od 8 karaktera, zato sada imaš ovaj problem, jer tvoj naziv fajla ima 10 karaktera pošto se računaju i tačke! A to se i meni jednom desilo, pa mogu da potvrdim na osnovu ličnog iskustva.

Pošto nisi mogao da ga obrišeš ni preko nekog Linux-a dignutog sa CD-a, onda ne vidim nijedan drugi način osim formata te particije, nažalost! Ali pre toga probaj da skloniš negde (na fleški, CD-u, DVD-u...) sve one fajlove koji su ti potrebni i neophodni, jer ćeš ih u protivnom izgubiti.

u vezi pokusaja brisanja iz linuxa:
da ti nije particija mount-ovana kao read only?
za knoppix ne znam, ali ako se dobro secam slax automount radi kao read only

" Bishop " - probao sa rename i ne dozvoljava promenu imena fajl-a ali sam tu video da kao extenziju ima *.2009 i da ga zato ne otvara nijedan program (cak ni Ghost),

" DeMikelis " - pa stvarno je to jedino logicno objasnjenje, samo sto ja to nisam znao :smash:

" mitic " - particije u Knoppix-u su read-write maunt-ovane ( mislim da jesu, ali probacu jos jednom da ga podignem live cd ),

bas se namucismo a izgleda da je format jedino resenje , mada nije hitno (partcija je 150gb skoro puna) ...

Pozdrav svima !!! :wave:

Ma nije to strašno, da li ima mesta ili nema, nego to nervira čoveka, stoji ti nešto što ne možeš da obrišeš, pa ti onda bode oči:p

Upravo to bode oci i nervira a ne mozes mu nista, ali ako je za utehu bar sam saznao koliko karaktera sme da ima naziv fajla( zahvaljujuci DeMikelis-u ) za ubuduce a mozda ce jos nekom biti od koristi ( da ne mora da uci na svojim greskama )!!!

Jos jednom pozzz :wave:

Jesi siguran da je bas "24.06.2009" a da nije sa razmakom pre ili iza imena npr. "24.06.2009 "?

Prilozi

• Total Commander Ultima Prime 4.8 - NOT REGISTERED.jpg
    Total Commander Ultima Prime 4.8 - NOT REGISTERED.jpg
    28.4 KB · Pregleda: 35
Vrh Dno