Šta je novo?

Kako o.c. GA-7VRX?

• Začetnik teme Začetnik teme Ashley
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Ashley

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
22.02.2001
Poena
620
Do sada sam imao Intel platformu, pa se bas i ne snalazim sa ovim AMD cudima... 🙂

Elem, ploca je gorenavedena Gigabyte-ova, revizija 2.0, procesor je AGOIA XP1600+ al' mi overclock ne ide bas od ruke - cim malo dignem magistralu il' se Windows intenzivno zablesavljuje, ili pak nece ni da se digne. Uprzio sam najsveziji BIOS i opet isto. Coolink kuler sa bakarnim podnozjem drzi nesretnika na nekih 45-48 C, tako da ni pregrevanje nije problem Probao sam sa Kingston, odn. Value RAM i Transcend memorijom, i opet nema nekih rezultata, tako da sam dosao do zakljucka da negde mora da je u meni problem 🙂

Da li bi neko od vlasnika ove ploce koji su uspesni u overkloku mogli meni neukom da objasne fino i potanko sta mi je ciniti?

Pivom zahvalan cheers

??? kao prvo, jesi li stavio na ploci jumper na 133mhz? onda stavi auto za prepoznavanje procesora (kad ga otkljucas stavi manuelno mnozilac, na neki manji naravno)

idi u hardware monitor i ubaci front side bus koliki hoces da bude. kod mene je radilo sve sa 155. brzinu memorije podesavas na chipset features, moze 266, 333, auto i da gleda po fsb-u. kada stavim na 333 nece da se butuje sa ncp-om, ali na 155 je isla. dakle, eksperimentisi. za memoriju ti ne mogu nesto preterano pomoci, jos se krljam sa svim izrazima tipa 2-2-cas 3 i tako dalje 🙂

e sad trula je stvar kad otkljucas procesor moras da se cimas sa dip-ovima na ploci i mnoziocem...

nadam se da ti je ovo bar malo pomoglo.

Otprilike ovoliko znam i ja 🙂 Jumper je na 133, procesor je auto i sve ostalo sto si pomenuo manje-vise, jedino mi procesor nije otkljucan. Nazalost, nemam u Novom Sadu jednog Bozzu ili Acu pa da imam i otkljucan procesor 🙂 Dakle, bez obzira na cas, trt, mrt, ne radi nikako ili jako nestabilno cim dignem magistralu >133. Dakle, nesto ima u finim podesavanjima, pa bih zato voleo da mi neko napise detaljno sta i kako podesiti, onako kao malom krelcu koji pojma nema 🙂

Moguce da (nazalost) ne mogu mnogo da ti pomognu podesavanja. Koliko sam imao prilike da probam te XP prcesore, vrlo se slabo overklokuju. Sad bas imam jednu masinu sa GA-7VRX plocom i XP 1600+ procesorom i nije sve bilo kako treba ni na 140 pa nisam hteo da gubim vreme i vratio na 133. Pre toga jedan primerak XP procesora mogao je da radi max na 135MHz sto znaci malo mu fali pa da ne radi ni na nominalnom taktu.

Dakle najverovatnije je do procesora i jedino ti ostaje da otkljucavas multiplikator.

stvarno mi nije jasno kako. evo ja sam par komada video i svi su bez problema radili na preko 150.

pa eno acin radi na 220 i nesto...

VRXP v1.1; bez otkljucavanja sve je radilo ok do 147MHz FSB-a, sa otkljucavanjem je islo i na 166MHz FSB-a stabilno, ali sam odatle trebao da smanjujem parametre memorije, pa nije bilo smisla ici dalje (169 je postovao, ali glavio). Ukoliko imas dobre primerke memorije i procesora, navodno pali fazon da prvo podesis FSB na 153, pa snimis, resetujes, pa onda postavis 166MHz (satro zbog PCI 1/5 dividera).

Kod mene je setting u BIOSu: detect by SPD (off), DIMM na 333, CAS 2; Fast/1T -> ukoliko stavim Ultra, postaje masina nestabilna.

Ah, da BIOS je F10 modded (ima ga na amdmb forumu). Sa njime se otkrivaju i ostale opcije BIOSa koje je GA sakrio - podesavanja 4way interleavinga, podesavanje PCI Latency parametara i slicne stvari.

Ashley, kakve su ti impresije sa Transcendent memorijom, video sam ih u Pin-u, imaju dozivotnu garanciju, pa me interesuje koliko se oc-uje?

Miroslav je napisao(la):
stvarno mi nije jasno kako. evo ja sam par komada video i svi su bez problema radili na preko 150.

pa eno acin radi na 220 i nesto...

U pravu si ti, samo zaboravljas sa kakvom memorijom i da je procesor otkljucan, za razliku od njegovog.

Aca je napisao(la):
U pravu si ti, samo zaboravljas sa kakvom memorijom i da je procesor otkljucan, za razliku od njegovog.
naravno da nisam zaboravio, samo nisam napisao 🙂 meni je malo cudno sto je napisao da njegovi nisu hteli na 135 neki... to je nemoguce, sigurno je falican procesor, mislim da ne moze 2mghz-a iznad deklarisane fabricke vrednosti...

Silver, samo mi jos fali dodatnih opcija, kad se ni sa ovima ne snalazim 🙂

Procesor je AGOIA serije, a vidim da svi ovde hvale tu seriju kao extremno overklokabilnu. Cak ni sa dizanjem napona ne dobijam stabilnost, tako da zakljucujem da je nesto do podesavanja postavki u BIOS-u, ali nikako da odgonetnem kojih...

Alexandre, rado bih ti odgovorio na pitanje kada bih uspeo da dignem magistralu preko 133 🙂 Koliko sam cuo od drugih ljudi, nije extremno overklokabilna, pa ne ocekuj 177 MHz magistralu sa njom. Aca bi verovatno izvukao 166 MHz 🙂 Odes na Transcendov sajt i pogledas za koje sve brand name proizvodjace racunara Transcend ima sertifikat za svoju memoriju, pa ce ti biti jasno koji je kvalitet u pitanju.

Elem, ja i dalje cekam ***** guide for overclocking GA-7VRX 🙂

Radi se vrlo verovatno o loše setovanim memorijskim parametrima. Prva stvar koja bi trebala da se isključi je "Top Performance" (znači stavi na "disable"), onda ideš dalje "Fast Command" setuj na labavije setovanje (ima beše Normal, Fast i Ultra, nije mi sada GA u mašini nego Abit...) da bi tek na kraju išao na CAS2.5. Takođe imaš i pri dnu novijih BIOS-a opciju "P2C Pipeline" (i još jednu čini mi se "Page Active") to ne diraj, jer je meni sa NCP memorijom kucala Win kada bih menjao ta dva paramaetara (opet ne mogu da se setim tačnog naziva, a ne mogu da uđem u BIOS, jer mi ploča nije tu...).
Uglavnom poslednje verzije BIOS-a su opet uklonile tu opciju tako da je verovatno i nemaš (P2C i Page Active). Ja sam na toj ploči terao Athlon XP1600+ (AGOIA-4 serija) na 1750 MHz, a na ABit KG7 sam ga poterao i na 1800 MHz, doduše ovaj primerak nije proban na GA, ali biće...
Mašina mi je radila na GA do 155 MHz FSB-a na najlabavijim setovanjima (zbog loše memorije, ne zbog CPU-a). Nisam probao da setujem oštra setovanja da mi ne bi pukao Win...Probaću uskoro taj moj GA sa DDR333 memorjom i sa ovom AGOIA pa ću da vidim dokle može...
Znači, sumnjam da je do procesora moja AGOIA radi na KG7 kao 10x166 (2000+) bez dizanja napona...

Miroslav je napisao(la):
naravno da nisam zaboravio, samo nisam napisao 🙂 meni je malo cudno sto je napisao da njegovi nisu hteli na 135 neki... to je nemoguce, sigurno je falican procesor, mislim da ne moze 2mghz-a iznad deklarisane fabricke vrednosti...

2Mhz bi sigurno mogao ali 10.5 x 2Mhz = 21Mhz, a to je dvadesetjedan megaherz iznad nominalne vrednosti. Ali i tih 21Mhz zaista ne bi trebali da budu problem.

Evo ovako,
GA-7VRXP v2.0, 256 Samsung DDR333, XP1600
sa fast setovanjem i cas 2, 1T, ide do 163 stabilno!
Procesor nije otkljucan, tako da ne znam koliko jos moze.
Bios F9 modded.
Na 166 nece da podigne Windows.

Mislim stvarno... 140 MHz sa CAS 2.5, 2T, Normal. Jad i beda. Ne vredi ni podizanje napona, nista...

No, kad malo bolje razmislim, i 1470 MHz je sasma brzo 🙂

Ali mi je bas krivo sto nece brze... 🙁

Jeste 😉

Sa Transcendovim 333 modulom i 1.92v naponom sam ga uspesno terao na 155 MHz - sve Sandrine proc. testove, PC Mark i 3D Mark je prosao bez zaglavljivanja na CAS 2, Fast, 2T. E, onda sam probao 160 MHz, pa se Windows 98 razleteo u paramparcad.

Sa Kingstonom 266 nije hteo preko 150.

Inace, default napon za proc. kojeg daje ploca je 1.72V umesto 1.75V, pa je sustina svega oprziti procesor sa dovoljno struje ctp;

Ashley je napisao(la):
Jeste 😉

.

Kingston PC2100 ni kod mene nije hteo preko 150. Kod Kingstona nema kao kod NCP-a, šta si platio (266 MHz, CAS2.5) to si i dobio 🙁

Da li neko zna kako naterati da EasyTune4 otvori opcije za
odvojeno podesavanje PCI/AGP/MEM?
Ploca je VRXP.

Kakve rezultate ste dobijali za disk benchmark u sandri 2002?

Pozdrav

Ashley je napisao(la):
Jeste 😉

Sa Transcendovim 333 modulom i 1.92v naponom sam ga uspesno terao na 155 MHz - sve Sandrine proc. testove, PC Mark i 3D Mark je prosao bez zaglavljivanja na CAS 2, Fast, 2T. E, onda sam probao 160 MHz, pa se Windows 98 razleteo u paramparcad.

Inace, default napon za proc. kojeg daje ploca je 1.72V umesto 1.75V, pa je sustina svega oprziti procesor sa dovoljno struje ctp;
Ta Transcend memorija je ocigledno tezak krsh.

Moguce da je memorija krs, a moguce je i da nije imao srece sa jezgrom. Najbolje bi bilo da otkljuca procesor (i zanemari garanciju 🙂 pa da tako proba. Mada je moguce da i taj Gigabyte nece vise.

simpson H je napisao(la):
Ta Transcend memorija je ocigledno tezak krsh.

Ma da, mora da je sve krsh sto ti ne prodajes...

Taj "krsh" je sertifikovan od strane IBM-a, Compaq-a, Sony-a i da ne nabrajam dalje - svih brand name proizvodjaca racunara, od multiprocesorskih servera do PDA uredjaja.

Znas li za jos nekog proizvodjaca koji daje dozivotnu garanciju na svoje memorijske module? Ne. Prema tome, nemoj da lupetas.

Ashley je napisao(la):
Ma da, mora da je sve krsh sto ti ne prodajes...

Taj "krsh" je sertifikovan od strane IBM-a, Compaq-a, Sony-a i da ne nabrajam dalje - svih brand name proizvodjaca racunara, od multiprocesorskih servera do PDA uredjaja.

Znas li za jos nekog proizvodjaca koji daje dozivotnu garanciju na svoje memorijske module? Ne. Prema tome, nemoj da lupetas.
Alo,smanji malo dozivljaje.Prvo ja NE prodajem memorije pa se i ne mogu okarakterisati kao navijacki nastrojen.Iskreno j..e mi se i za Transcend i za tvoju firmu.Ovde si nas ubedjivao kako su CLUB 3D fenomenalne karte,pa zvucnici Microlab, da ne pominjem Soltek,coolink,Lite On,...Ima li ta tvoja firma bilo koju losu komponentu?Obaska sto su NAJSKUPLJI u drzavi.Lepo je biti lojalan svojoj firmi,ali treba biti malo umeren.Kada smo vec kod memorije,znam bar 6 proizvodjaca koji su sertifikovani od strane IBM,COMPAQ,DELL... pa i oni su teski krshevi za ono sto nama treba.Ispade sad Transcend neki ultra ,mega proizvodjac,i nemam pojma kako smo do sada ziveli bez njega.Imam 11 uporednih testova memorija sa preko 40 razlicitih modela i NIKO ali bas NIKO ne pominje Transcend.Cak je i NCP zastupljen😀 😀

alo bre ljudi sta vam je...ne svadjajte se nego ja da vam kazem!
GIGABAJT je veeeliki krsh!! bio i ostao!! pa nije za dzaba jeftiniji od svih ostalih brendova!! sad cete reci da nisam u pravu, mozda i nisam, al posle nemojte da dosadjujete sa postovima slicnim ovim tj u fazonu "zasto moj procesor.... zasto moja memorija... falican procesor... amd je nestabilan... " 🙂 i to sve na gigabajtima...
vozdra i,
aj cao!!

PS. imao sam GA i Chaintech sa k6icama i sa Duronima - iste utiske imam o GA u obe generacije, dok mi se chaintech pokazao chudno stabilan i overklokabilan pa i brz ali ne najbrzi (gigabajt sve kontra od chaintecha)... najbolje ne pomenuh ali zna se ...
aj cao jos jedared!!

Simpsone, nije stvar u lojalnosti firmi i njenom distributivnom programu, vec u tome da ja ama bas nikada i ni za sta ne pricam da valja ako ne valja i obrnuto, bez obzira da li je rec o hardveru, politici, pivu, sexu... O kvalitetu najbolje govori prodata kolicina, zadovoljstvo korisnika i broj reklamacija. Nemas pravo da pricas da je nesto krsh ako nikada to nisi video/koristio. Sto se skupoce tice, uvek moze da se nadje Pera Diler Hardvera koji prodaje robu bez poreza, pa da se prodje jeftinije. Ne bih sad ovde diskutovao o tome koliki su troskovi jedne firme sa 40 ljudi i uporedjivao to sa Perom Dilerom koji valja robu kod mame u sobi. Jednog dana kad ovo bude normalna drzava, ili ce svi da placaju porez na hardver, ili niko - ako poreza na hardver ne bude (za sta lobiram koristeci sve politicke veze koje imam, a imam ih puno), pa ko bude krsio zakon i izbegavao porez, taj ce i da odgovara. Do tada, mani me price tipa ti si skup, a Pera je jeftiniji jer krsi zakon ergo Pera je cool, nismo deca.

Ajd, NHF cheers

zagortenej je napisao(la):
PS. imao sam GA i Chaintech sa k6icama i sa Duronima - iste utiske imam o GA u obe generacije, dok mi se chaintech pokazao chudno stabilan i overklokabilan pa i brz ali ne najbrzi (gigabajt sve kontra od chaintecha)... najbolje ne pomenuh ali zna se ...
aj cao jos jedared!!

Nije reč o nekim pločama iz paleolita, već o najnovijem KT333 modelu. Kod mene je GA 7VRX išao i na 166 MHz FSB-a, a CPU XP1600+ AGOIA-4 radio kao 2100+...

simpson H je napisao(la):
Alo,smanji malo dozivljaje.Prvo ja NE prodajem memorije pa se i ne mogu okarakterisati kao navijacki nastrojen.Iskreno j..e mi se i za Transcend i za tvoju firmu.Ovde si nas ubedjivao kako su CLUB 3D fenomenalne karte,pa zvucnici Microlab, da ne pominjem Soltek,coolink,Lite On,.

Bas sam se cudio sto nije uzeo SOLTEK-a ctp;

Nazad
Vrh Dno